Matrix5v1a

Използвам термина „ниво”, за да илюстрирам степента на духовен напредък – така, както Монро даде на нивата на своите фокуси номера – Фокус 27 означава нещо за читателите на Монро така, както средно-Напреднали означава нещо за читателите на Матрицата 5.

Никой не преминава бързо през НИКОЕ ниво, с изключение на Финалната инкарнация, която е уникална. Много инкарнации са необходими за натрупване на преживявания и потопяване на инкарнациите в тях. За разлика от множество други игри, Играта в трета плътност по никакъв начин не е състезание. Не получаваш точки за това, че ще завършиш играта преди друг Висш Аз. Макар, че по време на Играта сте ангажирани в сложни взаимодействия с инкарнациите на другите Висши Аз, всеки Висш Аз решава какви да бъдат индивидуалните му преживявания и какви преживявания не желае да има. Тези преживявания могат силно да се различават. Например Висшият Аз на кралицата от Орион има преживявания, които значително се различават от преживяванията на онези, които трупат опит на Земята в настоящия период.

Ако започнете да оценявате преживяванията или нуждите на друг Висш Аз, това ще ви вкара в коловоза на полярностите, но това е нивото, на което сте, ДОКАТО станете Събудена Финална Инкарнация. Запомнете, че полярностите винаги си мислят, че знаят какво е най-добро за всеки друг. Ако сравнявайки се с преживяванията на влечугоподобните си мислите, че сте нещо повече само защото сте на пътя на едновременните инкарнации означава, че все още имате да проработвате вериги от преживявания, които са свързани с идентифициране с тялото. Tова не е нещо „лошо” – то служи, за да ви помогне да осъзнаете нещата.

От друга страна, вие сте в рамките на инкарнационното ниво, в което вашият Висш Аз изисква да бъдете по това време. Абсолютно невъзможно е да бъдете този, който не сте. Не можете да се върнете и към по-ниско ниво от това, на което сте сега, нито пък да бъдете по-напреднала инкарнация от тази, в която сте докато четете настоящото.

При едновременния път, вие сте ВСИЧКИТЕ си инкарнации – от първата до Финалната. Не се грижете и за другите си инкарнации. Има кой да се погрижи за тях. Вярвайте в своя Висш Аз – истинският вие.

Когато отбелязвате сравнително бърз напредък в една инкарнация, вие сте в един вид преходен период. Много инкарнации ви е отнело да достигнете до настоящата. Например: били сте инкарнация от средно ниво със съпруг и деца и стандартна работа. Сега се оказва, че не се интересувате от женитбата, не се интересувате от религията, с която сте израснал, а се интересувате от извънземни и карти таро. Това показва, че сте преминал към слабо-Напредналите нива – преходът е очевиден.

Всички ние познаваме хора, които са доволни от пребиваването си на средните нива. Така те преживяват онова, което ТЕХНИЯТ Висш Аз желае. Те са прави. Те имат други инкарнации от по-ниско и по-високо ниво, но те не искат и да чуят за това. Интересува ги единствено това: когато умрат да попаднат в своя (измислен) Рай.

Или някой, който много си е падал по всички извънземни и си е мислел, че „любовта и светлината” е НЕЩОТО, но след като е попаднал на Матрицата 5 започва да разбира, че не всички извънземни са наши „космически братя”, от време на време ходи при някого, за да се допита информативно за нещо, но без да го приема като заповед и започва да се съмнява във фантазиите за светлото и тъмното – този човек преминава към нивата на Много Напредналите.

Началото на поредното ново ниво винаги е предшествано от преглед на нивото, което е точно преди него. Средното ниво започва с докосване до горната част на ниското ниво, напредналото започва с „мостра” от средното, Много напредналото се появява от средно-Напредналото, а Събудената Финална Инкарнация се докосва до всички нива преди да се събуди. ТОВА е пътуване, което само Събудената Финална Инкарнация прави.

Бъдете щастливи от мястото, на което сте. Ако четете материалите на Матрицата 5, знайте, че подпомагате цялостното си преживяване като едновременна инкарнация. Матрицата 5 оказва уникално влияние върху тези преживявания в трета плътност. Ще узнаете как след като завършите Играта. Междувременно, бъдете доволни от мястото, на което сте сега. Щом сте избрали едновременния път, промяната е постоянна и стремителна. Друг начин не би ви удовлетворил!

Тези от средно-Напредналите нива наистина правят нещо като три-измерен цирк от външно лъскави и наперени действия за другите от тяхното ниво и за онези от ниските нива – подобни шоу програми за онова, което привлича слабо-Напредналите нива и ги кара да напредват до Средните нива. Не допускайте грешка при преценката им – те наистина имат положително влияние.

Един от читателите писа, че ако отида в Англия, ще ме преследват като Дейвид Айк и вероятно ще ме затворят, а ако посетя Холандия като Авторът, сигурно ще ме въздигнат на пиедестал като шаман и „възнесен” учител, или нещо подобно. Това са шоумените от средно-Напредналите нива. Те копнеят да бъдат водачи с последователи. Те обичат думата „учител” и „възнесен учител”.

Спадащият към светлите сили Дейвид Айк дава много ценна информация в своите книги. Много хубава е книгата му “Tales From The Time Loop”.

Средно-Напредналите нива харесват концепцията „любов и светлина” и смятат, че тя е основната истина, или както Даейвид Айк казва: „единствената истина е безкрайната любов – всичко друго е илюзия”. Това е тяхното вярване. Те парадират с тази концепция и очакват всички останали да вървят под техния флаг.

Слабо-Напредналите нива се обединяват около религиозни икони (кристали, пентаграми и други подобни капани), както средно-Напредналите – около кръстове, звездата на Давид и т.н., защото се стремят към покорство пред своето божество, което е техният връх за ТОВА ниво. Много-Напредналите използват много от тези неща, но не като икони, а като реликви от вярвания, които вече са надраснали – като един вид музейни експонати, ако щете.

Тъмните обичат много тези призиви – те правят всичко възможно, за да насърчат светлите да ги отправят – колкото по-светла става едната страна, толкова по-тъмната става другата – те не могат да съществуват отделно една от друга.

Докато изучавах различни изкуства – нещо, което беше необходимо за инкарнацията ми, съм се натъквал на много живописни характери – например на един семинар, който беше част от една конференция посветена на Вика, имаше три тъмни магьосници, които прекарваха голяма част от времето си заети с това да плетат нещо, което изглеждаше като астрални паяжини из стаята, с цел да източват енергиите на нищо неподозиращите присъстващи. Тъмните посещават ВСИЧКИ свързани с пси-способностите конференции и семинари.

Натъквал съм се на живописни характери и докато ме обучаваха за шаман през този период винаги съм откривал „тъмни” шамани, които работеха сред светлите и сред нищо не подозиращите наблюдатели. Подобен тъмен шаман ще ви излекува, но цената, която ще заплатите за това, ще е различна от цената, която предполагате – от него можете да получите повече вреда, отколкото полза. Тъмните шамани също присъстват на всички подобни събирания и смесвайки се със светлите шамани и с нищо не подозиращите присъстващи, изпълняват своите замисли.

Средно-Напредналите живописни характери също играят своята роля, обаче. Тяхната задача е да помагат на слабо-Напредналите инкарнации да преминат на нови нива. Ще откриете, че те не са края на всичко, а по-скоро края на поредния главен цикъл, което води до нов портал към много-Напредналите нива. Тези средно-Напреднали герои са основна част от Играта и трябва да им бъде отдадено заслуженото.

Матрицата 5 – Вал Валериан