Белите зъби са нещо важно, защото са признак за добри гени и добро здраве и затова хората инстинктивно ги забелезват, когато говорим и когато се усмихваме. Но не искаме да си даваме парите на алчните зъболекари и предпочитаме да не подлагаме зъбите си на разяждащи химикали, които могат да повредят емайла и да се получи обратен ефект. Тези химикали също така правят венците много чувствителни.

Има няколко доста добри средства за избелване на зъбите, които вършат работа. Промяната е видна след много малко време.

1. Забъркайте смес от сода за хляб и пресни ягоди. Поставете сместа върху зъбите за около пет минути и след това изплакнете. След това измийте зъбите по възможност, не със паста за зъби, а с зъбен сапун.

2. Смесвате няколко капки оцет, малко на морска сол или сода за хляб за жабуркане . Отново след това измивате зъбите със сапун за зъби. Ако зъбите не са много жълти избелването може да стане само със сода за хляб, но трябва да не се прекалява с нея, защото тя може да наруши емайла.

3. Изплакването на устата с кислородна вода (3% водороден пероксид, H2O2) е бърз и сигурен начин да избелите зъбите си. Сипвате с 5-10 капки кислородна вода в чаша с вода. Това също помога за лош дъх, защото се премахнат вредните бактерии в устата. Това е едно от най-евтините средства за избелване на зъбите. Също така, комбинация от сода за хляб и кислородна вода работи много добре за избелване.

4. Миенето на зъбите с ябълков оцет помога на зъбите, сякаш току-що са били почистени при зъболекар. Отнеме известно време обаче, ако имате упорити петна, които трябва да бъдат отстранени.

5. Един стар и изпитан метод е да смесите пепел от огнище с сода за хляб или сол. Леко намазвате зъбите като внимавате да не износите емайла.

6. Не винаги е възможно да си мием зъбите след хранене, затова ябълките са чудесен начин да избелите зъбите си по естествен път.

Това е, сега вече може да се усмихвате с широко отворена уста!

Кажете зеле!

zelas.blog.bg

Advertisements