Съвременната медицина и в частност зъболекарството са просто бизнес. Те нямат интерес да сме здрави и нямат никакъв интерес да разкрият причините за болестите.

Като човек страдащ от проблеми с венците и като такъв, който няма и капка вяра в докторите, се разрових в нета, за да разбера какво е било това, което съм правил в продължение на години, за да навредя на венците си толкова много. Винаги съм поддържал що годе сносна хигиена на устата, не ям много сладки или киселинни храни и въпреки това венците ми са много болни. В момента на пазара има много лекарства, които се борят с проблема, има и методи с хирургическа намеса, които обаче са много, много скъпи и не засягат причината, ами само крайния резултат.

Най-голямата лъжа, която всички зъболекари поддържат, че в напреднал стадий отдръпването на венците не може да се спре по естествен път, а само с агресивна и скъпа хирургична намеса. Ясно е защо.

Днес “случайно” попаднах на една книга написана от еврейски музикант и певец, който е страдал от същия проблем и успял да се излекува сам. Името му е Ейал Коен. Има две причини, поради които съм склонен да се доверя на този човек, който не е специалист зъболекар, дори и не е обикновен доктор.

1. Книгата, която е написал е безплатна да се чете от сайта му и в самия сайт няма нито една реклама
2. Най-важната причина обаче е, че написаното там има логика

Историята накратко

В продължение на много години без да осъзнава Ейал Коен е развивал болестта гингивална рецесия (отдръпване на венеца), докато на 32 годишна възраст венците му били почти изчезнали. След това започнал да експериментира, и установил каква всъщност е причината:

Топли напитки и храни

Всяка тъкан (каквито са венците) подложена на висока температура се поврежда и свива. Това е толкова ясно и логично. Ето вижте по-долу на снимката промяната в парче месо само след минута варене в вряща вода. А колко години ние приемаме топли кафета, чай, супи и други храни, който са много по-горещи от стайната температура 20 градуса. Всяка сготвена храна е полу-храна, тъй като температурата убива живинката в храната и наврежда не само на венците ами и на други вътрешни органи.

Има ли какво повече да се говори? Изводът е всяка напитка или храна над 20 градуса вреди на венците, сварява ги като пилешки бут.

Само следващия път попитайте зъболекаря защо не ви е набивал този прост и ясен факт в главата? Ами отговора е ясен – човекът прави бизнес, само защо не е отворил ресторант за целта, ами зъболекарски кабинет? Щото като заболят зъбите няма къде да бягаме, винаги падаме в алчните им лапички.

Добрата новина

Колкото тъканта на венеца да е била повредена и сварена, тя все още е част от живото тяло, което има невероятни възможности за възстановяване, много по-ефективно от всяко лекарство, което човек някога може да измисли. Като дадем възможност на тялото да се възстанови само по естествен начин, най-малкото, ще ограничим щетите и предотвратим страданието и разходите.

Как да следим температурата на храната, която ядем?

Всичко, което трябва да направите, е да пробвате храните или напитките с устните си. Ако усетите нещо като топлина, не ги приемайте в устата си! Това се отнася за всякакъв вид топлина и по-специално “хладките” храни и напитки, които може лесно да ни заблудят.

Масаж на венците

След седмица две без топли напитки и храни тъканта на венците ще се омекоти и ще стане по-гъвкава, тогава можете да започнете внимателно да я масажирате, за да я върнете към първоначалната и форма.

1. Първо, измийте добре ръцете си с вода, след което намокрите венците със слюнката.

2. Разтрийте леко над повредената тъкан, в посока от челюстта към зъба корона (надолу на горните зъби, нагоре в долните).

3. Намери горещите точки, където зъбите са нестабилни. Естествено, това са местата, където рецесията на венеца е най-напреднала и около зъба. Опитайте триене в различни посоки и с по-нежна кръгове, така че зъбите да бъдат равномерно покрити.

4. За да се ускори процеса на възстановяване, потопете пръстите си в малко мед. Медът се абсорбира от тъканни клетки, като ги подхранва, като допринася за енергийното им съживява.

5. Не е необходимо да масажирате венците си всеки ден, тъй като тъканта има нужда от почивка между всеки масаж.

ВНИМАНИЕ

Бъдете внимателни с венците и не ги натискайте много. Може увредите тъканта, което ще доведе до по-нататъшно увреждане.

Всичко това разбира се не означава, че трябва да спрете устната хигиена.
Може да разгледате книгата тук

 

zelas.blog.bg

Advertisements