Здравословни ползи: И куркумата и джинджифила са известни противовъзпалителни храни. Куркуминът, съдържащ се в куркумата, подпомага функциите на черният дроб. Пиперинът – активната съставка на черният пипер – спомага за пълното усвояване на куркумата от храносмилателният тракт. Освен това, средно-дългите мастни киселини (МКСВ) в кокосовото масло допринасят за редуциране на възпалителните процеси в тялото.

  • 2 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. джинджифил, пресен
  • 3 с.л. кокосово мляко
  • 1 ч.л. мед   

 Джинджифила накълцайте на много ситно. Сложете всичко в малка купичка и го разбъркайте добре. Аз я хапвам сутрин преди закуска – около час след ставане от сън. Така се усвоява най-пълно от организма ни, който сутрин е разтоварен от всякакви остатъци от храна.

andonovo.com