Соле е 1% разтвор на хималайска сол във вода. Такава е концентрацията на сол и в човешкото тяло. Но солето е не само физиологичен разтвор, а съдържа и редица жизнено важни минерали и то в йонна форма, която позволява лесното им усвояване.
Нещо повече, съотношението на минералите в солта е идентично на съотношението на минералите в човешкото тяло. Поради тази причина Солето поддържа хомеостазата в организма – алкално-киселинния, електролитния и водно-солевия баланс, на базата на които се формират всички процеси в тялото.

– – –

Соле нормализира алкално-киселинния баланс на тялото и нормализира кръвното налягане.
Разтваря и елиминира отлаганията и отпадъците(токсини), които причиняват образуване на камъни, като бъбречни и жлъчни камъни и различни форми на ревматизъм, като артрит.
Намалява желанието (страстта) ни да консумираме нездравословна храна.
Когато водата се комбинира със солта, позитивните йони на солта заобикалят негативните йони на водните молекули и обратно. Йоните се хидролизират. При този процес геометричната структура на солта и водата се променя в тотално нова форма, друга дименсия. Водата не е вече вода и солта не е вече сол.
Напоследък много популярна е Хималайската кристална сол.
Всяка сутрин пийте чаша с изворна вода смесена с една лъжичка Соле. Пийте това на празен стомах преди закуска. Количеството вода си определете вие, но запомнете е една лъжичка Соле с чаша вода всяка сутрин. Постоянството е много важно. От биохимична гледна точка само за минути стомаха и червата се стимулират. Това от друга страна подобрява храносмилането и метаболизма. Подобряване на електролитната среда в тялото повишава проводимостта, а от там стимулира циркулацията и нервната система.

Балансиране на pH фактора на тялото и освобождаване от тежки метали.
Соле напитка е превъзходна за балансиране на pH средата на тялото. Соле напитка премахва натрупванията на тежки метали, като олово, живак, арсен, амалгама и също натрупване на калций. За да се освободи тялото от тези депозити първо трябва да ги метаболизира, разлага молекулната им структура. Даже животинските протеини, които трудно се преработват и елиминират ще бъдат елиминирани чрез урината с помощта на мощната структурна формация на кристалната сол. Винаги подпомагайте този процес като пиете 8-10 чаши вода на ден.

Приготвяне на Соле – наситен солен разтвор (26%)
1.Сложете 2-3 лъжици Хималайска кристална сол в 1 литров стъклен съд (буркан) и го напълнете с изворна вода до горе. Солта може да е на кристали или на ситни зрънца. Разбърквайте раствора от време на време.
2.След около 24 (ако на кристали, ако не след 1-2 часа) часа погледнете да видите дали кристалите са се разтопили. Ако са се разтопили добавете още, докато водата не може повече да приеме сол. Това ще разберете, ако на дъното има неразтопени кристали. Разтворът е наситен 26% със сол и е готов за консумация.
3. Вземайте една чаена лъжичка от разтвора с чаша вода всяка сутрин преди закуска.
Забележка: Стъкленият съд може да бъде периодично дозареждан отново със сол и вода.

Соле спомага за балансиране кръвната захар,намалява усложненията при диабет, подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните влакна, подобрява усвояването на храната в червата, изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцедоза, емфизем и кистична фиброза на белите дробове, изчиства задръстените синуси, притежава антихистаминов ефект, предотвратява мускулни схващания, укрепва костите и намалява остеопорозата, регулира съня и облекчава безсънието, при гаргара облекчава сухата кашлица, възстановява сексуалното желание и подобряването на либидото, облекчава при разширени вени.
Помага разтварянето и изхвърлянето на натрупаните утайки, които водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н. Соле е и много полезно при кожни болести като пречиства организма отвътре.

Нерафинираната и нейодирана морска сол, нерафинираната и нейодирана каменната сол и разбира се хималайската кристална сол са един натурален антибиотик с антибактериално действие. В древността хората са го знаели това, но ние напоследък пренебрегваме това, поради лошата слава на обикновената сол (натриев хлорид).
В изцелителното действие на натуралната сол, аз всеки ден все повече и повече се убеждавам. Ако увеличавате приема на натурална сол правете го постепенно и наблюдавайте каква е реакцията на организма.

– – –

– Децата могат ли да пият „Соле”   – Да, но само ¼ от чашата /50 мл/. Могат да употребяват хималайска сол като трапезна.

– Колко време може да се пие сутрин чаша със „Соле”? – Редовно

– „Соле-то” може ли да подобри кръвообръщението? – Да, като се пият и 2 л. вода дневно – кръвните телца стават по-гъвкави и минават и през най-тесните капиляри.

– Колко чаши „Соле” може да се пие на ден?- 1 до 3 при необходимост от детоксикация.

– След сутришната чаша „Соле”, която се пие с изворна или пречистена вода, можем ли през деня да пием минерална вода? -Да.

 >> д-р Мария Папазова за свойствата на Океанската вода в предаването “На кафе” при Гала

 

byalataorlitsa.comПламен Шоповceleber.net

 

 

 

 

Advertisements