Сееш мисъл и жънеш действие;
сееш действие и жънеш навик;
Сееш навик и жънеш характер;
Сееш характер и жънеш съдба!
~Текери

 

Извлечена от тантрите, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. При нея сънят не се счита за релаксация. Хората имат чувството, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, питие или цигара и наред с това четат вестник или гледат телевизия. Но това съвсем не е удовлетворително за едно научно определение на релаксацията. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение. В действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това. При пълната релаксация човек трябва да остане осъзнаващ. Това представлява йога нидра – състояние на динамичен сън. Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана “психичен сън” или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това гранично състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения. Състоянието на релаксация при йога нидра се постига чрез обръщане навътре и отдалечаване от външните преживявания. Ако съзнанието може да се отдели от външното осъзнаване и от съня, то се превръща в нещо много мощно и може да се използва по редица начини – например за развиване на паметта, за увеличаване на знанията и творческите способности или за трансформиране природата на човека.

Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни разстройства, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.

Хипнотични алгоритми на самоувереността  Приложените в текста по-долу хипнотични сесии са фокусирани в разгръщането на автентичната ти самоувереност. Забележи, не толкова или поне не само създаване или изграждане на такава, колкото осъзнаване на вече наличната самоувереност, идваща от дълбините ти!

 

10.10.2013
Йога нидра 71.mp3 yoga nidra 71.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 71: Исихия (24 мин.)
Да наведеш глава към сърцето си; Сърдечната молитва; Тихото присъствие на Бога; Виделината на Бога; Съзерцание; Преживяване на Бога в ежедневието.
17.10.2013
Йога нидра 72.mp3 yoga nidra 72.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 72: Танцът на Шива и Шакти (29 мин.)
Пренос на трансово състояние; Ментална иглотерапия; Фината вибрация на свободното, хармонично съзнание; Спокойствието на осъзнатия миг в целия ти живот; Есен – благородна, силна мъдрост; Ляво и дясно, жена и мъж, сърце и глава, нощ и ден, зима и лято, любов и воля, интуиция и логика, минус и плюс, ин и ян, удоволствие и болка, лесно и трудно, отпускане и усилие, ; Танцът на Шива и Шакти, Анимус и Анима – любяща прегръдка; Преодоляване на ненужен навик/ зависимост – обич и воля, сърдечност и мъдрост, приемане на напрежението и усилие; Блажено единение на противополюсите: Дзен/ mindfulness; Творческият потенциал в живота ти; Фокус в процеса при неотклонно следване на цел; Игрива шега в дните ти!
05.02.2014
Йога нидра 73.mp3 yoga nidra 73.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 73: Призвание (27 мин.)
Хипнотична релаксация. Фокусирано в разкриване на призванието водене през лингвистиката на Милтън модел (Ериксонова хипноза). Призвание! Кой съм Аз? Какво правя тук, през краткото съществуване в земното училище? Какво искам? Кой го иска? Аз, Вечността или малките социални сугестии в егото ми? Нулева скорост – потенциал. Мигновена реминисценция на извлечените опитности от предишни съществувания, присъстващи в душевното богатство. Спускане в родовата памет на подсъзнанието – заложености. Подсъзнание и свръхсъзнание. Разтваряне на ограничаващите програми, позволяващо сливане между духа и материята, безкрая и подсъзнанието. Какво ако правя, цялата Вселена стои зад мен? Какво винаги съм знаел, че искам, но съм изтласквал това знание през недоверието, идващо от страховите ми програми? Какво бих правил пак и пак и още и още, дори и когато съм уморен, с радост? На какво си играех като дете? Какви са хобитата ми? За какво си мечтая – а тези мечти от душата ми ли идват или от илюзиите на социално обусловения ми ум? Готов ли съм да материализирам и конретизирам мечтата си до реално изпълнима в обществения контекст цел? Колко силно искам това? На какво съм готов, за да го постигна? Ще искам ли тази цел и след 5,10, 20, 30 години или е само мимолетна приумица? Какви трудности бих имал при постигането на тази цел и как ще мина през тях? Радва ли ме следването на тази цел? От сърцето ми ли идва или от “трябва”? С кои хора ще постигам целта си и какви са общите, евентуални времеви параметри в хода на следването и? Какви са ресурсите ми – вътрешни и външни, с които постигам тази цел? Танцува ли любовта ми, когато следвам целта си? Безкрайно много сфери с възможности, резониращи повече или още повече със струните на потенциала ти. Смирена молитва. Вътрешните Хималаи и над тях. Доверието, идващо от търпеливото и устойчиво следване на Себе си, на Любовта. Да бъде волята Божия в живота ми!
05.03.2014
Йога нидра 74.mp3 yoga nidra 74.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 74: Активно въображение (24 мин.)
Активно въображение (Карл Юнг); Пътят на Героя; Трудностите като нужни инструменти в пътя на конвергиране около ядрото на цялостната личност; Прегръдка между любовта и волята, анима и анимус, женското и мъжкото начало; Терапевтични метафори; Най-добрият психотерапевт – животът!
12.03.2014
Йога нидра 75.mp3 yoga nidra 75.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 75: Кръгът на опита (40 мин.)
Биоенергийно и бхастрика дишане; Огънят на героя; Да благодариш на тялото си; Наблюдателят на процесите в ума – Дзен; Сърдечната благодарност – извор на живота; Смирено доверие; Смело себезаявяване; Чар, харизма; Смирена молитва; Вяра в Бога, в Съдбата, в Себе си; Да благодариш на врага си; Прогресия на чаровната асертивност в живота ти; Медитативна пълносъзнателност в ежедневието – любящо присъствие.
19.03.2014
Йога нидра 76.mp3 yoga nidra 76.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 76: Доверие в Съдбата си (22 мин.)
Медитативно фино дишане – Кайваля, дъхът на блаженството; Неординарна релаксация; Отвъд границите – съзнателен медитативен транс; Нулева скорост – пълносъзнателност (mindfulness); Фино, базирано на медитацията когнитивно реструктуриране; Визуален израз на тревожността – всеобемащо, разтварящо съзерцание; Медитативно афективно “засмукване, поглъщане и стапяне” в безкрая.
26.03.2014
Йога нидра 77.mp3 yoga nidra 77.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 77: Любящо единство с всички чувстващи същества (30 мин.)
Непрднамерена, медитативна релаксация – сканиране; Пренос на трансово преживяване; Алфа и тета мозъчна честота; Кой съм аз? – Наблюдателят; Любящо единство с всички чувстващи същества; Човечеството след 10000 години – любяща съзнателност в теб сега.
30.4.2014
Йога нидра 78.mp3 yoga nidra 78.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 78: Грациозна самоувереност (19 мин.)
Линия на времето и отвъд нея; Дълбинна, извираща от същността самоувереност, пренаписваща емоционалната памет; Благодарна прошка; Ароматът на самоувереността; Отвъд илюзията; Една все по-самоуверена твоя версия; Танцът на радостната, висока себеоценка, въплътена в живота ти.
02.04.2013
Йога нидра 79.mp3 yoga nidra 79.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 79: Единна Цялостност (35 мин.)
Биоенергийно и бхастрика дишане (09 мин.); Божествена енергия – движение, преобразуване на емоциите, хармония; Водена през Милтън модел (НЛП) релаксация; Со Хам – Аз Съм; Кайваля, медитативно дишане; Молитва при п.а. и тревожни състояния; Единна цялостност…
09.04.2014
Йога нидра 80.mp3 yoga nidra 80.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 80: Пълносъзнателност (31 мин.)
Пълносъзнателност (mindfulness), водена през Милтън модел (НЛП/ Милтън Ериксън); Реката на ума; Да прощаваш на брата си седем пъти по седемдесет и седем; Вибрацията на напрежението – сърдечна прегръдка и разтваряне; Наситената с гласа на безмълвието тишина на безкрая; Отвъд бинарния стремеж към удоволствие и щастие и бягството от страдание и болка – спокоен смисъл, Логос; Спускане на медитативното спокойствие към сърцето и корема, към емоциите, тялото и делата; Базисна дълбока сигурност, непринудена самоувереност; НЛП пренасяне и заливане с медитативното спокойствие на ежедневния бит; Скалиране и осъзнаване; Благодарност.

 

08.05.2013
Йога нидра 61.mp3 yoga nidra 61.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 61: Самоувереност 4 – Възнамеряване (33 мин.)
Йогин, съзерцаващ реката си от мисли непривързано; Възнамеряване (санкалпа): Смелост; Mindfulness базирано реструктуриране на вътрешния диалог; Трансформираща молитва; Посяване семената на адаптивни самоуверени убеждения в психичната градина; Свръхсъзнание – ти като душа в небесното училище; Осветяване на “долната земя” на подсъзнанието с виделината на свръхсъзнанието; Хипнотични и НЛП техники за самоувереност: пренаписване на личната история чрез промяна в емоционалното възприятие към спомените, свалане на самоуверен модел, пренос на обич и доверие от обичащ ни безусловно човек, на когото вярваме, прегръдка и залагане на самоувереност във вътрешното ни дете, промяна на тембъра, интонацията и темпоритмиката на “гласа” на вътрешния ни диалог в самоуверено-решителен; Рев на тигър; Отвъд “проходилката” на техниките за самоувереност; Пренос на самоувереност от състояние в състояние, до ежедневния силен, смел и щастлив живот.
15.05.2013
Йога нидра 62.mp3 yoga nidra 62.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 62: Живот Между Животите (44 мин.)
Двойно интуитивно и взаимодопълващо се водене: Орлин Баев и Петър Петров; Релаксация визуализация на енергия, цветове и успокояване на ума; Полет над себе си; Прегръдка на майката земя; Живот между животите (бардо, т.н. отвъден свят); Духовен водач; Призвание, рождена мисия; Предмет на силата; Сродни души в родния дом; Висшите нива на финия свят- арупа; Отвъд огледалния свят, отвъд ума; Въплътяване сливането с безкрая в ежедневието – медитативно светло интуиране в делника.
22.05.2013
Йога нидра 63.mp3 yoga nidra 63.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 63: Логос (28 мин.)
Релаксиращо смешно дишане; Потъване в хипнотичен транс; Пътешествие на съзнанието – погледът на кученце, на котенце, на дете; Сънни образи, метафори, архетипи; Сливане и разпръскване на съзнанието през хилядите листенца на дървото на живота; Логос – смисъл, Логотерапия; Инвокация и снизхождение на Духа; Полет в света на Логоса – ти като енергийна същност; Емпатийна обич към всички чувстващи същества; Възнамеряване: да бъде Волята Божия в живота ми!
29.05.2013
Йога нидра 64.mp3 yoga nidra 64.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 64: Вродено достойнство (28 мин.)
Свободно дишане; Влизане в транс и сънни образи; Съзерцание и творческо присъствие; Генетична памет – вродено достойнство и самоувереност; Единство, Самадхи; Наблюдател, наблюдавано, наблюдение – Едно; Пълносъзнателно спокойно присъствие (дзен, дхияна) и в най-малките ежедневности.
05.06.2013
Йога нидра 65.mp3 yoga nidra 65.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 65: Транс-формация (24 мин.)
Релаксация; Хипнотичен транс; Разширяване кръга на съзнанието – свръхсъзнание и подсъзнание; Ангелски свят; Духовна присадка – присаждане безкрая на свръхсъзнанието върху “подложката” на подсъзнанието; Да си, да бъдеш – сега; Swish pattern; Тантра: транс-формация; Молитва; Възнамеряване: Обичам се; Благодарност в ежедневието.
17.07.2013
Йога нидра 66.mp3 yoga nidra 66.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 66: Ти, Човекът (34 мин.)
Усмихната благодарствена релаксация; Твоето място на силата; Биоенергийно дишане; Вътрешната ти лечителка; Вътрешният ти мъдрец; Ти, единственият човек на планетата – автентичност; Твоят ежедневен живот като магично пространство на силата.
24.07.2013
Йога нидра 67.mp3 yoga nidra 67.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 67: Излекувай ревността си (25 мин.)
Релаксация и въвеждане в алфа и тета мозъчни вълни – творчески хипнотичен транс; Визуализация на светлина, фасилитираща образните представи; Двойно взаимодопълващо се, интуитивно водене през Милтън модел (НЛП): Орлин Баев и Кирил Миланов; Алегория за ревността – маймуна в джунглата; Законите на джунглата; Страхът от изоставяне, отхвърляне и несправедливо предателство зад бясната ревност; Горивото и огънят на ревността; Божествена прегръдка; Лекуване на вътрешното дете; Визуална и кинестетична дисоциация и swish pattern (НЛП); Избор; Благодарна радост за човешката форма, преобразуваща ревността до божествена, спокойна самоувереност.
31.07.2013
Йога нидра 68.mp3 yoga nidra 68.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 68: Самоуверен успех (35 мин.)
Индукция на транс; Двойно паралелно и взаимодопълващо се последователно водене: Орлин Баев и Андрей Ганев; Самоуверен успех – хипнотичен Милтън модел (Ериксонова хипноза, НЛП); Твоята спокойна картина на увереността; Съюзник на силата; Отвъд времето – съюзникът в самоувереното състояние на съзнанието ти сега, в нормалните житейски грешки и успехи; Пренос на самоувереност; Трудностите като храна за силната ти самоувереност; Да погъделичкаш егото си – радостно смирение, освобождаващо пътя на самоувереноста ти; Хипнотичен съзнателен сън, естествено залагащ самоуверена мощ; Генетична памет, лично и колективно подсъзнание и свръхсъзнание – Едно; Синестезия на успешната самоувереност; Утилизиране на съпротиви; Двойни вмъкнати послания: съзнание – подсъзнание; Метафори за енергията на успешната сигурност; Яхване дракона на подсъзнанието – полет в самоуверената сила; Кехлибарена огърлица – паметовите следи на самоуверения успех; Емоционалната интелигентност на самоуверения успех – израстване отношението на вътрешното дете; Магично огледало, портал към самоувереността; Въплътяване (embodiment) на самоувереността. Преживяването и през дишането, погледа, усещанията, през паметта на клетките, емоциите и чувствата; Живот като по струна – самоуверена решителност; Тялото като съюзник на самоувереността ти; Благодарна самоувереност в живота ти!
25.09.2013
Йога нидра 69.mp3 yoga nidra 69.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 69: Картинната галерия на живота (50 мин.)
Въображаемо разглеждане на картинната галерия на Рьорих. Картините на художника като метафори на различни житейски събития. Прозрението ,че живот без катаклизми и придружаващите ги страхова е безсмислен. Утвърждаване на чувство за радостно очакване на наближаващи заплашителни събития-това са изпитания и предизвикателства , а не нещастия. Поднасяне на идеята че човешката психика има мощни резерви, които се задействат в тежки ситуации.В картините на художника те са изобразени символично като древни спящи герои готови да се събудят при необходимост.Чувство за доверие в себе си и във вътрешния ни закрилник.
02.10.2013
Йога нидра 70.mp3 yoga nidra 70.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 70: Флуидът на радостта (30 мин.)
Отпускане; Процепът между два свята; Потокът на радостна релаксация; Монахът в теб – да наклониш глава към сърцето си; Центърът на Божествено съзнание като опора в живота ти; Коридорът с безброй врати – избори, във всяко сега; Паралелни пространства; Среща с архетипа на мъдростта; Обич към житейските трудности; Спокойно усещане за центрирано доверие в Себе си в живота ти.

 

06.02.2013
Йога нидра 51.mp3 yoga nidra 51.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 51: Придвижване и промяна (32 мин.)
Релаксация и оптимизиране на телесните системи; Молитва от сърце; Възнамеряване (санкалпа): “Искам да променя ненужното и болното в мен и да го преобразувам до здраво, хармонично и резониращо с Бога!”; Придвижване, психична и поведенческа промяна. Аналогия с преместване в нов дом; Един различен поглед – трудностите като възможности; Дръпване перденцата на менталните илюзии и позволяване слънцето на Духа да проникне в психо-емоционалния дом; Благодарствена молитва; Доверие в изначалната вътрешна природа; Осъществяване на желаните промени в живота с лекота.
13.02.2013
Йога нидра 52.mp3 yoga nidra 52.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 52: Богатство (34 мин.)
Стълба към съня; Веществото на съня; Възнамеряване (санкалпа) на богато мислене; Богати мисли с Милтън модел водене (НЛП); Единство на богатството на всички нива от процеса, наречен човек; Молитва; Композитор на симфонията на живота си.
20.02.2013
Йога нидра 53.mp3 yoga nidra 53.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 53: Потокът на Живота (52 мин.)
Пранаяма (20 мин.); Релаксация; Работа по неутрализирането на базисните характерови травми; Сливане с Бога; Потокът на живота; Свещено пространство; Молитва.
27.02.2013
Йога нидра 54.mp3 yoga nidra 54.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 54: Покълване семето на безкрая (35 мин.)
Весела релаксация – веществата на щастието; Създаване на свещено пространство; Покълване семенцето на безкрая; Ти – благославящ свещеник в света; Илюзията на разделението – сливане, единство, йога; Съзерцание в ежедневието.
20.03.2013
Йога нидра 55.mp3 yoga nidra 55.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 55: Полет в страхотната смелост (34 мин.)
Мигновена релаксация; Спиране на ума – музиката на сърцето, вибрацията на Бога; Сънни образи, архетипи и пластичното им преливане; Размиване на времепространството; Скок с бънджи или парашут – аналогия с вътрепсихичния “скок” в страха, трансформиращо го до радостна и смела мотивация; Доверие в Себе си – прекрачване границата на страха – осмеляване; Смирение – отваряне за потока на Духа на Живота; Призоваване на Хипнос; Метаморфоза във вътрешната природа – създаване на смели неврални пътечки и биохимия. Адреналинът тласка освобождаването на допамин, норадреналин, серотонин и ендорфини; Отпускане и сливане с Бога – ти като божественост; Полет в любовта, в прошката, във вярата; Обич към трудностите; Между мислите. Сливане с душата си – йога. Пренос на медитативното присъствие в делничния живот.
27.03.2013
Йога нидра 56.mp3 yoga nidra 56.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 56: Оматикая (44 мин.)
Двойно водене (Орлин Баев и Кирил Миланов): едновременно разнопосочно, объркващо и целящо спиране на ума; едновременно взаимодопълващо, синтезиращо менталните усилия и водещо до надхвърляне на ума – съзерцание; Двойно последователно водене, фокусирано в двойна индукция на хипнотичен транс – преливане между съзнание и подсъзнание, конкретика и абстракция, ляво и дясно хемисферно процесиране на информацията; Пътешествието на Линда – пътят на вътрепсихичния герой в нас. Пътешествие в лодката на тялото, в джунглата на ума, по реката на живота, водеща към океана на Дома, Безкрая, цялостната личност… ; Паралелен времеви поток – майчината утроба, минал живот, състоянието бардо; Отвъд времето, отвъд ума; Вътрешното дете – прегръдка и лекуване на характерови травми; Циркулация на силата – светлинно тяло, отмиване на болката; Дзен коани и мъдрости; Изтичане песъчинките на конфликтите през пръстите на мъдрия опит – трансформация; Въплътяване на оцялостения, преживяван от позицията на Духа (Self) живот в ежедневието.
03.04.2013
Йога нидра 57.mp3 yoga nidra 57.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 57: Ваджра, диамантът на духа (30 мин.)
Двойна индукция на транс и водене на хипноза (Орлин Баев и Кирил Миланов); Пътешествието на древния японски монах Чо Ку Рей; Спускане още по-навътре в несъзнаваното, сън в съня; Два начина на виждане на живота; Сливане на вода и огън, съзнание и сила, душа и дух; Раждане изново като същество от светлина; Любовта и прошката като единствената реална защита; Прошка на приятелите, прошка на неутралните нам личности, прошка на враговете.
10.04.2013
Йога нидра 58.mp3 yoga nidra 58.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 58: Странник между звездите (37 мин.)
Двойна индукция на транс и водене: Орлин Баев и Кирил Миланов; Усмихнати телесни клетки :) ; Тантра на съня – транс; Синестезия; Вълшебникът, творец на свободния избор във всеки един миг; Вълшебникът, целител на душата и тялото ти; Пратяхара, оттегляне на сетивата навътре в съзнателен сън; Странник между звездите; Залагане програма за добруване, хармония и сила.
17.04.2013
Йога нидра 59.mp3 yoga nidra 59.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 59: Гарата на живота (46 мин.)
Дишане и релаксация; Връзка с генетичната памет – благодарност и прошка; Чакалнята на гарата – живот, в очакване на влака на непреходността; Двойно водене – объркване, претоварване и блокиране на ума; Транс; Работа с паметовите следи; Лично и колективно несъзнавано – чистене; Поглед от позицията на свободнотго присъствие над ума; Връзка с рождената мисия; Християнско смирение!
24.04.2013
Йога нидра 60.mp3 yoga nidra 60.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 60: Метаморфоза (30 мин.)
Освобождаващо весело дишане; Киай – викът на мотивацията за живот; Индукция на хипнотичен транс; Двойно взаимодопълващо се водене: Орлин Баев и Кирил Миланов; Психично програмиране: метаморфоза на гъсеницата на страха до пеперудата на радостната смелост; Освобождаване на “буркана” на ума от страха; Милтън модел водене (Ериксонова хипноза); Израстване страховете на вътрешното ти дете до хармония; Дзен; Кайваля – дишането на блаженството; Смел живот.
26.09.2012
Йога нидра 41.mp3 yoga nidra 41.rar
 Йога нидра 41: Невинност 1 (38 мин.)
Релаксация; Зрителят на житейския театър и играта на персоната; Свързване на съзнание и подсъзнание – потъване във фонтан от свежест; Съзнателен сън; Променяйки себе си, променяш и света около себе си; От вина към невинност; Ти като дете – човек, който те обича и програмира в теб невинност; Пренаписване на емоционалната памет до невинност – от детството до настоящето; Асоцииране с вината – десензитизирането и с осъзнаване, прошка, смях; Вместо вина – божествена съвест, прошка, здрав разум и здрави действия; Тихият шепот на сърцето като коректив; Асоцииране на божествената невинност на вътрешния герой с житейската персона; Прегръдка на цялата планета с невинна обич; Пренасяне на невинността в живота
03.10.2012
Йога нидра 42.mp3 yoga nidra 42.rar
 Йога нидра 42: Невинност 2 (72 мин.)
Дишане: пълно йогийстко, свободно, бхастрика, капалабхати (огнено), свързване с майчиния и бащин комплекси, с анима и анимус, сибирско шаманско гърлено дишане, освобождаващ вик, коремно дишане – заземяване и отпускане. Общо дишане – 44 мин.
Моля, нека дихателните практики бъдат изпълнявани само при богата опитност с пранаяма и кундалини йога. В противен случай, е силно желателно записът да бъде слушан след 44-тата минута;
Релаксация – натежаване, потъване и чувство за изчезване на тялото – пратяхара (оттегляне на сетивата и фокус навътре); Йогически сън – проникване в съня със запазено и разширяващо се съзнание – нидра; В утробата на мама – пулсацията на космическото сърце, пълно доверие и прегръдка; Визуално сливане – сфери на вина и невинност, трансформация на вината в невинност; Заливане на чувството за вина с чувство за невинност; Възнамеряване (санкалпа): Аз съм невинен!; Извор от любяща невинност; Вливане на невинността в живота
10.10.2012
Йога нидра 43.mp3 yoga nidra 43.rar
 Йога нидра 43: Невинност 3 – прошка (47 мин.)
Ти – йогин (йогиня) в сибирската тундра. Затопляне с вътрешната енергия (практиката тумо). Сфера от любяща топлина; Капчица вода – моноидеистично фокусиране във водата, релаксация и потъване в съня; Спирала – стълба към подсъзнанието; Отвъд ума – слънцето на духа, дзен; Регресия; Поглед отвисоко на живота си от раждането до настоящето – прошка, благодарност, извличане опита на духа и от доброто и от трудностите; Пълносъзнателност (дзен, mindfulness)
17.10.2012
Йога нидра 44.mp3 yoga nidra 44.rar
 Йога нидра 44: Делфин (28 мин.)
Релаксация – разтваряне в океана от обич; Делфин в космоса – сливане с любовта; Отвъд познатото, в непознаваемото; Ти – безпределна същност, която не се е раждала и не може да умре; Да бъде царството божие на земята; Спускане на божествената любов до земната и сублимиране на човешката до божествената; Делфин, който сънува, че е човек или човек, който сънува, че е делфин; Зов за любов, зов за единство и цялостност; Молитва; Ти – благодетел на мира сегa
28.11.2012
Йога нидра 45.mp3 yoga nidra 45.rar
 Йога нидра 45: Memento moriendum esse (40 мин.)
Процепът след издишване и преди вдишване; Процепът след вдишване и преди издишване; Релаксация – етерен балсам от спокойна ведрост; Възнамеряване (санкалпа): Искам да придобия божествена, цялостна визия за смъртта!; Господи, моля те води ме в пътя на Любовта, Мъдростта и Истината на душата ми! Амин; Сфери на: Смъртта, Любовта, Аз, Съня, Вечността… – сливане – създаване, извличане и преливане на нов смисъл и разбиране за смъртта; Въплътяването като смърт (затвор) за душата и смъртта на тялото като раждане (освобождение) за душата; Полет в несъзнаваното – архетипът на вътрешния водач; Живот като по струна – силен, смел, любящ, хармоничен.
05.12.2012
Йога нидра 46.mp3 yoga nidra 46.rar
 Йога нидра 46: Самоувереност 3 (44 мин.)
Тантра на смеха; Биоенергийно дишане; Релаксация; Ериксонова хипнотерапия (Милтън НЛП модел), фокусирана в самоувереност; НЛП пренос на състоянието на самоувереност от ситуация в ситуация, до ежедневието; Самоувереността като постоянен фон на красотата в живота ти!
12.12.2012
Йога нидра 47.mp3 yoga nidra 47.rar
 Йога нидра 47: Мир (44 мин.)
Дишане; Смирение; Поглед на дете; Благославяне на майката земя; Мир; Повдигане на мозъчната честота до 40 и повече херца – състрадание; Ти – част от божественото.
19.12.2012
Йога нидра 48.mp3 yoga nidra 48.rar
 Йога нидра 48: Божествена Любов (39 мин.)
Слизане на Любовта до най-малките неща; Ароматът, вкусът, симфонията, светлината и допира на Любовта; Силата на Любовта, топлината на Любовта, светлината на Любовта; Сливане на Любов и сексуалност; Любов човешка и Любов Божествена; Стремежът на човешката душа да обича като Бога, като слънцето. Любов без външен стимул; Мисли от Учителя Беинса Дуно за любовта, комбинирани с Милтън модел водене (НЛП); Съзерцание, наситено с тишината на Любовта.
09.01.2013
Йога нидра 49.mp3 yoga nidra 49.rar
 Йога нидра 49: Силата на радостта (39 мин.)
Радостта на душата; Релаксация – снопче весела светлина; Стон на блаженство. Тяло от усмивка; Засмян зрител – заливане с радост и весело препрограмиране на страховете; Ти – монах съзерцател. Силата на смирението, силата на слабостта; Ти – Буда; Камбаните на радостта; Бездействие в действието и действие в бездействието – съзерцание в ежедневието; Магическата пръчица на свободната любяща воля.
23.01.2013
Йога нидра 50.mp3 yoga nidra 50.rar
 Йога нидра 50: Квантова природа (29 мин.)
Двойна индукция – въвеждане в транс; Доверие в силата на слънцето отвътре – ти; Квантовата природа на душата – резонанс с Живота; Безкраят отвътре – най-добрият ти приятел; Заспиване в съня и още по-навътре, сънуване в сънуването; Сънно смесване, преливане и сливане на образни архетипи; Залагане на програма в подсъзнанието – радостна смелост; Възнамеряване и пренасяне случването на радостта в живота.
25.04.2012
Йога нидра 31.mp3 yoga nidra 31.rar
Йога нидра 31: Здрав сън (49 мин.)
Релаксация; НЛП шегуване и успокояване на вътрешния диалог; Влакчето на съня – надолу в подсъзнанието; Сънно дишане и преобразуване на вътрешнот напрежение; Преминаване от логика към образност и сън; Елементите на тялото – здрав сън; Феята и Богът на съня Хипнос; Парадоксално намерение, водещо към заспиване; Съзерцание в съня – дълбок сън без сънища; Пулсът на сърцето на Вселената.
02.05.2012
Йога нидра 32.mp3 yoga nidra 32.rar
Йога нидра 32: Mindfulness /съзерцание, пълносъзнателност, дзен/, (52 min.)
Мигновена релаксация; Погъделичкай паметовите си следи до аромата на нищото; Няколко хайку стиха от Е. Сугарев – дзен; Ериксонови парадоксални метафори (НЛП Милтън модел); Да сънуваш, че се будиш в съня; НЛП пренос на медитативното вдъхновение в ежедневните малки дейности; Муха на стената – Буда; Визуална работа по промяна на орален, мазохистичен, ригиден характери; Спонтанна молитва.
09.05.2012
Йога нидра 33.mp3 yoga nidra 33.rar
Йога нидра 33: Поклон пред женския принцип (44 min.)
Окото на урагана – разтваряне на етикетите и обозначаванията; Потъване в космическа черна дупка – размиване на времето и пространството и навлизане в свят на сънища; Женският принцип – качества; Анима; Поклон пред женския принцип на Любовта; Един различен свят;
16.05.2012
Йога нидра 34.mp3 yoga nidra 34.rar
Йога нидра 34: Свързаност (57 min.)
Дишане; Прозявка и смях; Прогресивна мускулна релаксация; Вътрешната енергия; Сънни образи; Смирение, прошка, благодарност; Съчувствие и свързаност, единство;
13.06.2012
Йога нидра 35.mp3 yoga nidra 35.rar
Йога нидра 35: Царството на Морфеус (40 мин.)
Релаксация; Трамваят на сънищата; Царството на Морфеус – богът на съня; Ти – творец, който моделира скулптурата на характера си; Молитва; Страна на блаженство – доверие, обич, разбиране, човечност, твоите специални места – пренос в силна и спокойна реакция в живота; Издигане на сексуалността до Любовта – сексуалност служеща на Любовта; Самоувереността на Духа – доверие в Себе си; Силовите линии на самоувереността; Съзерцание – успокояване маймуната на ума; Самадхи като състояние на съзнанието;
20.06.2012
Йога нидра 36.mp3 yoga nidra 36.rar
Йога нидра 36: Чароматът на сърцето (42 мин.)
Фарсът на интелектоида; Релаксация; Кинестеттично-визуално сливане на усещания, емоции и чувства в чиста енергия – движение; Чароматът на сърцето – разтваряне на розата; Стаята на съзнанието; Пътуване в свръхсъзнанието, събуждане на потенциала – вдъхновение, нарастване на рационалната, емоционална и социална интелигентност; Пътуване в подсъзнанието – стълбата на съня; Трансформация на грубите емоции във висшите им еквиваленти или противоположности; Ти – мъничка светла точица, имаща свойствата на звезда; Свобода от зависимостите от навици, страх, гняв, тъга и вина – разграничаване и извличане на силата; Молитва.
27.06.2012
Йога нидра 37.mp3 yoga nidra 37.rar
Йога нидра 37: Пътят на шамана (46 мин.)
Съзнателен сън; От его гордост до смирение; Трансформация на страховете до чиста сила; Извадки от книгите на Карлос Кастанеда, преплетени с Милтън модел водене (НЛП); Преобразуване на страха от смъртта в мъдра смелост;
11.07.2012
Йога нидра 38.mp3 yoga nidra 38.rar
Йога нидра 38: Психо-генетично инженерство (42 мин.)
Потъване в транс – спускане в подсъзнанието; Пътуване в генетичната памет – връзка с и извличане мъдростта на предците; Психо-генетично инженерство; Шива лила – играта на Бога в теб; Проверка на реалността – “Сега буден ли съм или сънувам?”; Възнамеряване на осъзнато сънуване; Събуждане в съня; Кошмарите като препрограмиране на страхове – съзнателното им осветляване, обикване и трансформация; Въздигане в небесата и спускане в ада; Връзка с безкрая в ежедневието.
18.07.2012
Йога нидра 39.mp3 yoga nidra 39.rar
 Йога нидра 39: Безкраят отвътре (36 мин.)
Бхастрика пранаяма (общо 12 мин.) – дишане на светлина, искам още, защото ми харесва (парадоксално намерение), дишане на невинност, събуждане на асертивността; Вълните на ума, разбиващи се на брега на съзнанието, златните частици на духа; Потъване навътре – от макро към микро ниво; Божествена любов – отвъд ума; Преобразуване на страха, тъгата, вината, гнева в силата на духа; Шаман; Mindfulness based когнитивно реструктуриране; Наводняване и рефрейминг; Любящо смирено приемане – сърфиране по вълната на страха, биохимична трансформация; Съзерцание и разтваряне на тревожността в безкрая на божествената вътрешна природа; Преодоляване на вредни навици; Щастливо – смел живот.
25.07.2012
Йога нидра 40.mp3 yoga nidra 40.rar
 Йога нидра 40: Духът на любовта (40 мин.)
Микрокосмос и макрокосмос; Релаксация; Съзнателно потъване в съня; Духът на Любовта – извадки от “Завета на цветните лъчи на светлината” плюс свободно интуитивно водене; Спонтанна молитва; Сърдечната/ умна молитва от съзерцателната християнска школа Исихая; Тук и сега.
14.12.2011
Йога нидра 21.mp3 yoga nidra 21.rar
Йога нидра 21: Трансформация на гнева (Anger management) (49 мин.)
Разходка из паметовите следи; Първите месеци от живота – тип привързаност (психоанализа), базисна сигурност, любящо доверие към живота; Страхът зад гнева; Трансформация на гнева – обич, благодарност (симорон), енергия (нлп); Котвата на спокойната вяра в себе си (нлп); Ситуации и променена реакция на спокойствие; Вътрешният филм; Молитва.
01.02.2012
Йога нидра 22.mp3 yoga nidra 22.rar
Йога нидра 22: ДАО (62 мин.)
Свободно дишане; Молитва; Дао дъ Дзин – думите на Лао Дзъ в компилация с Милтън модел метафори;
08.02.2012
Йога нидра 23.mp3 yoga nidra 23.rar
Йога нидра 23: Дзен – ум на начинаещ (53 мин.)
Релаксация; Успокояване на ума; Дзен коани и мъдрости; Творчество; Съзерцание – Дзен;
16.02.2012
Йога нидра 24.mp3 yoga nidra 24.rar
Йога нидра 24: Молитва 2 (48 мин.)
Релаксация; Молитви на българския мъдрец Беинса Дуно (Петър Дънов); Между и след молитвите – свободна сърдечна молитва; Съзерцание
22.02.2012
Йога нидра 25.mp3 yoga nidra 25.rar
Йога нидра 25: Бодхисатва (40 мин.)
Релаксация и осъзнаване; Индукция на транс; Осъзнато будно сънуване; Архетипи – преливане и сънно смесване; Тежест, пратяхара (оттегляне на сетивата); Сънно дишане; Чисто съзнание отвъд обусловените умствени състояния; Санкалпа (възнамеряване): искам да придобия чистотата на дете; Вътрешното дете – лекуване на паметови следи; Невинна прошка; Божественото дете отвътре – мост към Буда природата на ума; Дълбинна самоувереност; Пулсът на Бодхисатва; Необусловено състрадание към всички чувстващи същества; Преживяване на цялостност в живота – Ом Мани Падме Хум – брилянтът на духа в ежедневието;
14.03.2012
Йога нидра 26.mp3 yoga nidra 26.rar
Йога нидра 26. Вечна пролет ( 34 мин.)
Релаксация; Сексуалност и издигането и до Любовта; Любов и спускането и до сексуалността; Разтваряне розата на сърцето; Издигане силата до Виделината на съзнанието; Разцъфтяване на пролетта; Съпричастност и благословия на всички чувстващи същества; Задържане – блато, Даване – Извор; Място на силата и щастието; Сънни образи – ти, Вълшебникът; Мазохизъм и автоагресия – трансформация в здраво себезаявяване; Несамостойна зависимост – трансформация в слънчева самостойност; Страхът, който захранва смелостта ти!; Ти като безкрайно малък, но безкрайно силен хомеопатичен елемент във Вселената; Животът като вечна пролет.
21.03.2012
Йога нидра 27.mp3 yoga nidra 27.rar
Йога нидра 27: Спомен от бъдещето (31 мин.)
Пътуване в бъдещето; Ти – учен психоантрополог от бъдещето. Божествено човечество, божествен свят; Земята от 21-ви век – радости и нерадости, процес; Огъване на времепространството – помощта на Любовта сега’.
04.04.2012
Йога нидра 28.mp3 yoga nidra 28.rar
Йога нидра 28: Здраве ( 46 мин. )
Фокус в дишането и релаксация; Зрителят на тялото, чувствата, мислите, душата и духа; Тежест и потъване – оттегляне на съзнанието навътре (пратяхара); Сънно дишане и осъзнато потъване навътре в съня; Сънни образи – флуидно смесване и преливане, символи, идентификация и преобразуване; Нищото, което съдържа всичко – квантов вакуум; Санкалпа (възнамеряване) – ЗДРАВЕ; Здраве в Духа (свободната воля), душата (любов), ума (права мисъл), чувствата (сърдечност), тялото (мозък, телесни системи); Новаторски дух – талант и гений, разширяване на творческия потенциал; Благодарност!
11.04.2012
Йога нидра 29.mp3 yoga nidra 29.rar
Йога нидра 29: Психичната сила (48 мин.)
Пратяхара; Сънно дишане – потъване надолу в спиралата на подсъзнанието; Океанът на Брама – сън на бебе; Лотос; Силата като нагон, чувство, информация; Дишане кевали през цялото тяло – психично дишане; Тяло от светлина; Сливане на психичната енергия на органите в любовта на сърцето; Външни източници на енергия – слънце, храна, вода, секс; Свят от енергия; Главният източник на сила – безкраят отвътре; Любов, Мъдрост, Истина; Свободната воля и реструктуриране на мисловните патерни; Чувстваш това, което мислиш и интуираш – чувствата като генератор на енергия; Трансформиране на тежките емоции в светли чувства; Ароматът на нищото, което съдържа всичко.
18.04.2012
Йога нидра 30.mp3 yoga nidra 30.rar
Йога нидра 30: Пътуване през себе си (42 мин.)
Релаксация и творческа визуализация; Стълбицата на съня; Регресия; Бардо; Допир до минал живот; Извличане на мъдростта от преживяванията от раждането до настоящето; Memento mori – прогресия до смъртта и отвъд; Въплътяване на житейската мисия и призвание.
24.08.2011
Йога нидра 11.mp3 yoga nidra 11.rar 
Йога нидра 11; Самоувереност 1 – Рев на тигър (48 мин.):
Магична гора; Рев на тигър; Предизвикване, шега и трансформация на страховете и трудностите; Монах -тибетски, християнски; Човек, който те обича безусловно; Сваляне на модели; Танцът на вдъхновението; Нулева скорост – ресурсни състояния и преносът им тук и сега; Животът като чудо; Възторг; Самоуверен творец на живота си; Обич към трудностите; Ресвързване с безкрая; Вярвам си; Обичам се.
31.08.2011
Йога нидра 12.mp3 yoga nidra 12.rar
Йога нидра 12; Самоувереност 2 – Океан от блаженство(48 мин.):
Вкореняване – генетична памет; Ваджра – диамантът на самоувереността; Рефрейминг; Препрограмиране на емоционалната памет в любяща сигурност; В утробата на Вселената, Океан от Блаженство; Отвъд – призвание, смисъл; Алхимик – превръщане оловото на страха в златото на щастливата самоувереност; Въплътяване на диамантената самоувереност в ежедневния живот. Възнамеряване (санкалпа).
14.09.2011
Йога нидра 13.mp3 yoga nidra 13.rar
Йога нидра 13 – Молитва (56 мин.)
Релаксация; Благодарност; Молитва при панически атаки; Молитва при здравна тревожност; Молитва при хипохондрия и окр; Молитва на Св. Франциск Асизки; Псалом 91; Псалом 23; Господнята молитва; Импровизирана сърдечна молитва; Умната молитва; Скришната стаичка – среща с Мъдростта; Да бъде Волята Божия в живота ми;
29.09.2011
Йога нидра 14.mp3 yoga nidra 14.rar
Йога нидра 14 – Свещена сексуалност, Тантра (57 мин.)
Сибирско шаманско дишане, 13 мин.; релаксация; свободна самостойност, изворът на щастието; любов и сексуалност – сливане; реката на любовта; сексуална трансформация, имплозия на оргазма и оргазмено плато; недуално единство; трите степени на сексуалността
05.10.2011
Йога нидра 15.mp3 yoga nidra 15.rar
Йога нидра 15 – Свобода – трансформация на зависимости (56 мин.):
Релаксация; Дишане и жизнена сила; Съзерцание – творческа воля за смисъл; Вредни навици – поведенческо кондициониране и НЛП пренос; Осъзнаване на лъжата – разграничаване (вивека); Драконът на страстта; Страхът зад страстта – приемаща обич, извличане на силата от страстта; Сприятеляване с дракона на страстта – яхване и полет в свръхсъзнанието, трансформация на страстта в обич; Мотивиране с двойнствено несъответствие; Благодарност, обич и благославяне на майката земя; Възнамеряване на свобода!
19.10.2011
Йога нидра 16.mp3 yoga nidra 16.rar
Йога нидра 16 – Трансформация на зависимости – помощта на Небето (46 мин.):
Релаксация-тежест, променено пространствено възприятие; Паралелни възможности; Страстите на подсъзнанието – метафори; Зависимости от вредни навици и “удряне на камък” при опитите за справяне; Шаманът в теб – животно на силата, призоваване на предците; Елементалите на природното царство; Ангел хранител – висше АЗ; Молитва за помощ при преодоляването на зависимостите; Благодарност и благословия;
26.10.2011
Йога нидра 17.mp3 yoga nidra 17.rar
Йога нидра 17: Щастие (49 мин.):
Дишане на любов, релаксация; Прошка; Роден Дом – както на Небето, така и на земята; Раждане, смърт, раждане – Самсара; Щастие и смисъл; Съчувствие към всяко чувстващо същество; Изворът на щастието – отвъд илюзиите на реката на забравата; Смирена обикновеност – любящ щастлив смисъл.
02.11.2011
Йога нидра 18.mp3 yoga nidra 18.rar
Йога нидра 18: Интуиция (57 мин.):
Релаксация – същество от светлина; Интуиция: когнитивна, афективна, телесна; Изкривявания на интуицията и чистене; Архетипи на интуицията: Ангел, Вътрешното дете, Животно на силата; Метафори за преживяване нивата на интуицията: Горна земя (свръхсъзнание), Средна земя (съзнание), Долна земя (подсъзнание) – оцялостяване; Изворът на Живота: живата вода на Любовта; Интуиция в ежедневието.
23.11.2011
Йога нидра 19.mp3 yoga nidra 19.rar
Йога нидра 19: Релаксация (59 мин.):
Бхастрика дишане; Дълбока релаксация; Кожно и костно дишане; Непривързаност; Игра с ума, метафори; Медитация и съзерцание.
04.12.2011
Йога нидра 20.mp3 yoga nidra 20.rar
Йога нидра 20: Любов (51 мин.)
Свободно дишане и релаксация; Животинска любов; Човешка любов; Божествена Любов; Молитва; Изворът на Любовта; Разтваряне на страха и трансформирането му в любов; Възнамеряване (санкалпа): тази вечер ще сънувам осъзнато; Съзерцание – смирено милосърдие; Здраво тяло; Въплътяване на Любовта в ежедневния живот.
18.05.2011 Йога нидра 1.mp3 yoga nidra 1.rar Йога нидра 1 – Магичен киносалон (53 мин.):
Водена бхастрика пранаяма (дишане) – 10 мин.; Визуално кинестетична дисоциация, трансформация на страховете; регресия в миналото, прогресия в бъдещето – препрограмиране. Записът е с ниско аудио качество до 12-тата минута.
08.06.2011 Йога нидра 2.mp3 yoga nidra 2.rar Йога нидра 2 – Вътрешното дете (63 мин.):
Водено бхастрика дишане – 20 мин.; релаксация; Вътрешното дете. Записът е със средно добри аудио качества.
15.06.2011 Йога нидра 3.mp3 yoga nidra 3.rar Йога нидра 3 – Дзен градина (59 мин.):
Релаксация и биоенергийно дишане; Молитва на мъдреца; Съзерцание; Поглед на дете; Пътят на сърцето; Преходност и Вечност; Дизайн и препрограмиране на паметови следи; Състоянието Бардо, причини и следствия.
22.06.2011 Йога нидра 4.mp3 yoga nidra 4.rar Йога нидра 4 – Пътешествие в подсъзнанието (49 мин.):
Водена бхастрика пранаяма – 10 мин.; Читта вридха ниродхи – съзерцание; Центърът Хара – заземяване, самоувереност и сигурност, творчество; Вътрешна алхимия – дзин, ци, шън – сублимация/ трансформация; Пътуване в подсъзнанието – трансформация на страха и тъгата в радостно творчество.
29.06.2011 Йога нидра 5.mp3 yoga nidra 5.rar Йога нидра 5 – Писмо до Безкрая (47 мин.):
Водено дишане бхастрика – 8 мин.; Писмо до безкрая; Осъзнаване смисъла на трудностите; Симоронска благодарствена акция; Толтекският път на нагуала – малкият тиранин; Стопяване на песимизма – възнамеряване и превръщане в оптимизъм.
06.07.2011 Йога нидра 6.mp3 yoga nidra 6.rar Йога нидра 6 – Път със сърце (48 мин.):
Свободно дишане – 4 мин.; Тибетската ядрена мантра; Кой съм АЗ?; Непривързаност, неприлепяне, невкопчване; Сърдечният Разум – съзерцание (Mindfulness); Swish pattern; Психодуховна присадка; Прогресия – програмиране на бъдещето.
13.07.2011 Йога нидра 7.mp3 yoga nidra 7.rar Йога нидра 7 – ДОМ, Сродна душа (42 мин.):
Релаксация – игриво внимание; Ти като лотус; Свободно въображение – асоциациим преливане, буден сън.
20.07.2011 Йога нидра 8.mp3 yoga nidra 8.rar Йога нидра 8 – Сфера на любящата сигурност (46 мин.):
Водено бхастрика дишане – 12 мин.; Релаксация – хомункулус; Сфера на сигурността и НЛП пренасяне; Образи – метафори на тревожността – наводняване, десензитизация и трансформация в смела сигурност.
03.08.2011 Йога нидра 9.mp3 yoga nidra 9.rar Йога нидра 9 – Сърдечната молитва (43 мин.):
Магистралата на живота, спинално дишане; Релаксация – тежест и топлина; Сърдечната/ умна молитва от съзерцателната християнска школа Исихая; Творец на собствената реалност; Призвание; Безкрайно голям и безкрайно малък – противоположности и баланс; Многоглавата ламя на страха – приемане, обикване и сприятеляване, трансформация.
10.08.2011 Йога нидра 10.mp3 yoga nidra 10.rar Йога нидра 10 – Вечност и преходност (67 мин.):
Леко свободно дишане, анулома вилома (смяна на ноздрите), диафрагмено дишане 3:6:3, бхастрика – общо 24 мин. дихателни практики; Милтън модел (НЛП) – хипнокоани, силата на абстрактно неясния език + Релаксация – 15 мин; Вечност и преходност – Самсара (преходност) и Нирвана (вечност), Самсара в Нирвана и Нирвана в Самсара.

 

Орлин Баев – Хипноза и НЛП