blogger-image-831058729

Най-добре е да подобрите хранителните си навици поне 6 месеца преди зачеването. Бихте могли обаче да промените по всяко време диетата си към по-добро, като включите в нея сурови плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове, отгледани в затворени помещения зелени стръкове и сокове. Не правете радикални промени в начина си на хранене след зачеването. Не правете детоксикиращ режим или гладуване за повече от 24 часа. Всяка изразена промяна в нивото на токсичност на тялото би могла да предизвика прочистващи реакции, вредни за плода. За да сведете до минимум вредното въздействие на тези отрови по време на бременността, можете да преминете постепенно към екологично чиста вегетарианска диета и да избягвате бързото намаляване на теглото. Най-вече избягвайте цигарите, алкохола, подправките, силните сапуни и смога. Тъй като плацентата не ги филтрира, тези вещества са в състояние да увредят плода.

   Акушер-гинеколози споделят: „…. прекомерното тегло преди забременяването….се свързва с по-голямата продължителност на раждането, прибягване към цезарово сечение, усложненията за майката, преждевременното раждане и токсекемията“.

    Друг лекар, д-р Кауан, казва: „ прекалено ранното втвърдяване на костите на плода е една от причините за опасното и болезнено раждане….ако жената… се въздържа от …грахамово и бяло брашно, бобови храни, грах, ечемик и всички брашнени вещества, и мляко, масло и сирене, като вместо тях консумира само плодове и зеленчуци….роденото при тези условия дете ще бъде по-гъвкаво и по-дребно от обичайното, но скоро ще се изпълни със сила и красота.    („ The Science of a New Life”, Науката на новия живот)

   Бременната жена в съвършено здраве не се нуждае от допълнителна храна. Преяждането води до наедряване на плода и трудно раждане. Раждането е мъчително и за бебето. Това е първият му сблъсък с болката и той оставя болезнен отпечатък в подсъзнанието му. Главният мозък също се уврежда, защото черепните кости са все още относително меки и при излизането на бебето от тялото на майката върху деликатните мозъчни клетки се оказва натиск

Оцеляване през 21 век“ на Викторас Кулвинскас

Advertisements