Нашето здраве е нещо просто!!!

И майката, и детето са всъщност Природата в действие, която сама се развива! Нашето тяло не изисква никаква специална намеса. Изисква само да не му пречим!

Какво означава да не пречим?

Да не замърсяваме природата, която сме ние самите. Бременната жена е част от природата. А ние сме в най-интимен контакт с природата, когато се храним.

В основата си материя и енергия са едно, на квантово ниво Източника е същия!

Храната се превръща в част от нас когато я изядем.

И не случайно хората са казали “Каквото ядем, в това се превръщаме”. Тук трябва да се погледне на по-дълбоко ниво. Не, че ядем домат и ставаме на домат. А става дума за енергията, която седи зад привидната форма.

Храната прави не само тялото, но и енергията в тялото, психиката в нас!

В природата животните не променят хранителния си режим през бременността. Напротив – дори изпадат в периоди на гладуване.

Знаете ли, че в Китай едно време, от хиляди години, хората са плащали на лекарите когато за ЗДРАВИ, а не когато са болни? Когато се разболявали, те спирали да плащат, защото това означавало, че лекарят не си е свършил работата.

Не е случайно когато жените са стерилни. Природата го е измислила добре. Природата никак не е глупава. Знам, че тук навлизам в една по-пикантна тема и ще кажа нещо, което няма да се понрави на много жени, но не всеки цвят на дървото връзва и дава плод. Природата винаги ще отрязва именно онези клони, които няма да дадат добър плод. Нека не се сърдим на природата!

Нека, ако случаят при вас е такъв, да помислите кое във вашия начин на живот не е природо-съобразно, кое не правите както трябва. С какво се храните, каква енергия вкарвате всеки ден в тялото си. Защо не можете да дадете плод? Има причина Природата да не ви позволява да имате деца!

Но ние можем да направим най-доброто, на което сме способни, за да родим най-доброто поколение!

Ние можем да си набавим материята и енергията от храната, за да се заздравим, да се излекуваме и да дадем най-здравото поколение.

Майчинството е просто, лесно нещо!!!

Много е хубаво да правите упражнения, медитация, да се молите, но, повярвайте ми, всичко това е повърхностно, ако на ниво клетка не вкарваме правилната енергия, не осигуряваме качествено гориво на тялото си всеки ден!

КАК ДА СЕ ХРАНИ ЕДНА БРЕМЕННА И КАК ДА СЕ ХРАНИ, ЗА ДА ИМА КЪРМА?

• Поне 2/3 (~75%) от дневното меню да е сурова, растителна храна! Това внася Живот, Прана в клетките!

• Препоръчвам да прочетете книгата Ензимният фактор на проф. Хироми Шиния

• по-пъстър спектър и по-голямо разнообразие плодове и зеленчуци да консумирате

• Стремете се винаги когато е възможно да взимате БИО сертифицирани храни! Всичко е въпрос на приоритети и нагласи. Но по принцип силата на природата е толкова голяма, че побеждава и замърсяванията, и пестицидите до някаква степен.

• Суровоядството е прекрасно нещо за човешкият вид хомо-сапиенс, но той е роден за тропичен климат! Именно затова готвените храни са безкрайно нужни и внасят топлина в тялото ни, когато сме по време на студен зимен сезон.

Готвените храни трябва да са от зърнени и от бобови култури – те дават белтъчини.

• Месата и млечните продукти (в това число влизат и морските “дарове”) не са биологично активна храна за човека и носят много поражения и много малко, почти никаква енергия на клетката. Стремете се да ги избягвате или направо да ги спрете.

• Препоръчвам суровия яйчен жълтък! Това е изключително силна и подхранваща храна, лекува проблеми с хормоналната система при жените. Но суров яйчен жълтък не от кокоши яйца, а от пъдпъдъчи яйца. Салмонелата е едра бактерия, живееща върху черупката на яйцето и ако попадне в него това се случва много рядко и само при кокошите яйца. По принцип тази бактерия не е опасна за здравия човек със силна имунна система. При отглеждането на пъдпъдъците на тях не им се дават антибиотици и хормони на растежа, те са много здрави птици.

Суровия пъдпъдъчен жълтък вдига добрия холестерол, а не лошия.

Но жълтъците, а и яйцата като цяло трябва да се консумират само сурови! Минат ли термична обработка, стават канцерогенни.

* Суровите жълтъци може да се добавят в суров шейк за закуска с банан, ядково мляко, канела, мака, какао…

• Високия холестерол се синтезира при веганите от твърде многото приемане на въглехидрати с храната.

• Здравата бременна жена няма отоци, подувания по тялото и кръвонатрупвания. Ако има такива неща, после ще има разкъсвания.

• Колко килограма трябва да наддаде жената по време на бременността?

Около 6-7 килограма, максимум до 10 килограма. Всеки килограм в повече е излишен и е вследствие на неправилно хранене, лакомия, задържане на течности.

• Да не се приема никаква сол когато жената е бременна! А в най-краен случай да се приема единствено келтска сол и в много малки количества!

Със солта се губи калций, магнезий, желязо и после на бременната й се предписват таблетки с желязо.

• Да не се добавя термично обработена мазнина при готвене! Това е безумица. Мазнините трябва да са в дадения от Природата естествен контекст – маслини, авокадо, ядки, сусам. А не да се изважда в бутилка и да се консумира концентрирана мазнина. Това прави тежки проблеми и дебалансира организма.

• Много често ние правим така наречения СОЦИАЛЕН КОМПРОМИС с начина си на хранене и начина си на живот – заради партньор, близки, приятели, колеги.

ОК, но трябва да сме наясно, че заради този компромис плащаме ние със здравето си и един ден ще плащат нашите деца. Ако хората до вас са истински и ви ценят, те ще се радват за вас ако искате да живеете по-здравословно, по-природосъобразно и да промените храненето си към по-добро.

 – КЪРМЕНЕТО –

Кърменето на бебета осигурява здраве в много по-дългосрочен аспект, отколкото може да си представите.

На вашето бебе трябва да давате САМО КЪРМА до 6 месечна възраст, минимум, а най-добре до навършването на 1 годинка. Това е много важно и не бива да се съмнявате в него!

Коластрата в кърмата е много важна, това е дефакто първата истинска “имунизация” на бебето.

Детето трябва веднага да се дава на майката след раждането, това което правят лекарите в болниците с отнемане на детето и е много много лошо за него и неговата психика. Първият контакт с майката е емоционално-психичният контакт и той се отпечатва много дълбоко в подсъзнанието на детето и влияе върху целия му по-нататъшен живот.

Кърменето да става по поискване, когато бебето пожелае, а не на всеки 3 часа. Тогава спира кърмата – когато е “по часовник”.

И е най-добре и силно препоръчително детето да се кърми до 2-3 год. възраст!

 

– – – – – – – д-р Георги Гайдурков – – – – – – – – – – – – – 

Advertisements