Първото условие за оздравяването на организма е неговата абсолютна чистота. И най-малкото задържане или наслояване на нездрави вещества или някакви шлакове забавят процеса на оздравяването.
Органи на очистване садробовете, порите на кожата, бъбреците и червата.

# Потенето – това е действие на потните жлези, които изхвърлят вредните за организма токсини.

# Бъбреците отделят крайните продукти от черния дроб от храната и обменните процеси в организма.

# Червата отделят не само отпадъците от храната, но и отпадъците от организма във вид на отработени от клетките тъкани, явяващи се вследствие на нашата физическа и умствена дейност. Ако те не се- изчистват, то те предизвикват разлагане на белтъчините, водещо към токсемия /отравяне на кръвта/ или към ацидоза /повишаване киселинността/.

Задържане на тези отпадъци в организма нанасят голяма вреда и тяхното изчистване е първата стъпка за постигане на резултати.
Един от най-бързите и ефективни способи за очистване на организма, особено при възрастни хора, е следният: ( ВНИМАНИЕ: не прилагайте този метод на детоксикация при апандисит или при имащи склонност към това. При такива случаи прилагайте клизма 2-3 пъти на ден в течение на една седмица и повече!)

# Сутрин на гладно се изпива една чаша вода с разтворена една супена лъжица глауберова сол /натриев сулфат/ в топла вода или студена. Целта на вземането на този разтвор не е за да освободи червата, а по-скоро да извлече от всички части на организма, намиращи се там токсини и отпадъци, и да ги отстрани чрез червата. Този разтвор действува на токсичната лимера и на отпадъците точно като магнит, който притегля металическите парченца. По този начин тези отпадъци се събират в червата и се елиминират извън организма. Количеството на изхвърлящите се мръсотии може да достигне до три четвърти литъра и повече. Това довежда до обезводнявано на организма и затова е необходимо да се запълнят липсващите материали с изпиване на два литра пресен сок от цитрусови плодове, разреден с два литра вода, за да може да се обсорбира с бързина от организма. Такава смес дава алкална реакция в организма. Тази цитрусова смес се приготвя по следния начин: сокът от четири гопеми или 6 малки грейпфрута, сока от 2-3 пимона, останалото количество сок се добавя със сок от  портокапи, за да се попучи два литра смес от цитрусовите ппододе. Към тези 2 литра се  прибавя 2 литра  вода.

Тази смес започваме да пием 30 минути след вземането на глауберовата сол и продължаваме да я пием по малко всеки 20 минути. През целия ден нищо не се яде. Вечерта, ако ви е много гладно, можете да вземете портокал или грейпфрут, ипи чист сок от тях, ипи малко сок от целина. Преда спане е необходимо да се направи клизма с 2 л вода, в която следва да се добави сокът на 1-2 лимона. Целта на тази клизма е да отстрани от гънките на червата, ако там има изостанали отпадъци.
Такава процедура на детоксикация следва да се прави три дни под ред, в резултат на което организмът ще бъде отдепил примерно 13 питра токсична лимфа и заменена със същото количество алкапизираща течност. Този процес ускорява апкализирането на организма. На четвъртия ден и на всички следващи трябва да се премине на зеленчукови сокове и хранене само със сурови плодове и зеленчуци.

В случай, че през това време се появи слабост, не бива да ви безпокои. Природата използува енергията на организма за неговото почистване и скоро тя ще се върне след очистването на организма.

СУРОВИТЕ ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ – д-р на мед. науки Норман Уокър

Advertisements