1. Основите
2. Съзнание
3. Пробуждане
4. Играта, наречена живот
5. Ум над материя
6. Обратна връзка с действителността
7. Космология
8. Висши негативни сили
9. Извънземни
10. Произход на човечеството
11. Контролната система
12. Извънземна измама
13. Време за преход
14. Свръхизмерната контролна система
15. Емоционален баланс
16. Борба на противоположности
17. Помагане на другите
18. Заключителни думи
Източници
Показалец

(cc) Montalk, 2008
превод © Хари Стоянов, 2012

Download .pdf

– – –

1. Основите

Да започнем с простото и очевидното. Виждате с очите си, чувате с ушите си, усещате с тялото си и мислите с мозъка си. Но вие не сте своите очи, уши, тяло или мозък – това са само средствата, чрез които възприемате света. Тогава, какво сте? Не забравяйте: онова, което може да ви се отнеме, това не сте вие. Както и без своите дрехи и коса, голи или плешиви, вие сте си вие.

Сега отделете своето тяло и мозък. Какво остава? Знаете ли, че хора са се връщали към живота, след като са били мъртви няколко минути, помнейки всичко, което се е случило, докато са били мъртви? Да, понякога си спомнят за това как са витаели над своите безжизнени тела, виждайки и чувайки лекарите и сестрите работещи върху тях, а може би са отлитали по-далеч и са изследвали света, преди да се върнат към живота. /*NDE, Near Death Experiences (преживявания близки до смъртта), Out of Body Experiences (извънтелесни преживявания)/ Дори и без своите тела и мозъци, те някак си са били живи, осъзнавали са и изпитвали преживявания. Това показва, че те не са телата си, както и вие не сте.

Мислете за тялото си като за действащо лице във видео игра. За да си взаимодействате със света на играта, трябва да изиграете действащо лице в играта. Но вие не сте действащото лице; вие просто го управлявате от място извън играта. Същото се отнася за тялото ви. За да си взаимодействате с физическия свят, се нуждаете от физическо тяло. Чрез тялото, вашият ум, съществуващ извън този свят, може да играе играта, наречена живот.

Когато играете видео игра в първо лице, в която гледате през очите на действащото лице, може да ви се стори, че се намирате в главата му, но в действителност вие седите пред компютъра. По подобен начин, въпреки че се чувствате вътре в своята физическа глава, вие всъщност се намирате далеч извън нея, в друго измерение.

Когато тялото ви умре, това е точно както да умрете в играта. Нищо не се случва на истинския вас, защото, ако си спомняте, вие не сте своето тяло. Истинският вие, който всъщност е вашият ум или дух, ще се поскита за малко наоколо, може да прекрати играта за сега, а може да започне нова игра като ново действащо лице. Но в този живот имате само един опит, така че е важно да останете живи колкото е необходимо, да поддържате своето здраве и енергия на добро ниво, докато се забавлявате с играта.

Истинският вие сте роден в това тяло, в този свят, и сте забравили, че то е само действащо лице в играта. Не си спомняте откъде идвате, къде отивате, защо играете играта и каква е целта й. Всичко това е получено опаковано в ежедневните преживявания. Но сега се учите какво всъщност представлявате:дух, който не може да бъде наранен или убит, дори ако тялото бъде наранено или убито. И също както в играта, някои от нещата, които се случват, са писани, т.е, от самото начало предвидени да се случат.

Етерично и астрално тяло
За разлика от тялото, вашият ум изобщо не е физически. Не можете да го пипнете или претеглите. За да действа този нефизически ум чрез физическото тяло, е необходима връзка между него и междинните слоеве, които ги свързват. Тези слоеве са познати като етерично и астрално тяло. Те имат формата на вашето тяло, но са физически само доколкото да повлияят на тялото, докато са под влияние на ума. Обикновено етеричните и астралните тела не се виждат, но с особено зрение или специални прибори можете да ги откриете.

Етеричното тяло изглежда като призрачно светещо копие на вашето физическо тяло*. /*etheric body (етерично тяло), subtle energy body (фино енергийно/ То е енергиен модел, който управлява вашите биологични клетки така, че да растат и имат организирано поведение, поддържайки ви живи и здрави. Представете си етеричното тяло като магнитно поле, което привлича куп метални частици, насочвайки ги по определен модел. То прави същото нещо на клетките във вашето физическо тяло. Без етеричното, вашето физическо тяло в края на краищата би се разпаднало. Хора, които са изгубили крайници при катастрофа, често продължават да усещат нещо, въпреки че са останали без физически крайник /phantom limb phenomenon (явление крайник-фантом)astral body (астрално тяло), astral plane (астрално ниво), aura (аура)/ – те усещат етеричната част, която е останала непокътната.

Обикновено етеричното покрива вашето физическо тяло, но по време на сън, то може да се разшири и да витае малко над него. Енергията, от която е съставено етеричното тяло, е жизнена енергия. Свежите плодове и зеленчуци имат много такава енергия, защото са живи, и всеки знае, че свежото е по-здравословно от сготвеното, но не всички знаят, че това е така, защото готвенето премахва етеричната жизнена енергия от храната.

Дори по-малко физическо от етеричното, но по-жизнено и сложно е астралното тяло. То действа върху етеричното тяло така, както етеричното действа върху физическото. В общи линии, то влияе върху формата и поведението на етеричното тяло. Това, което прави астралното тяло различно, е, че вместо да управлява жизнената енергия, то управлява емоционалната и творческата енергия. Вместо да движи клетки в тялото ви, то движи чувствата ви. Видът на чувствата, които редовно изпитвате, определят формата и цвета на астралното ви тяло. Но понеже астралното тяло е толкова близко до ума, начинът, по който то изглежда, често е по-символичен от всичко останало.

Например, един гневен или зъл човек ще има изкривено и заплашително астрално тяло, макар и физическото му тяло да изглежда нормално. И така, да обобщим: умът влияе на астралното, астралното влияе на етеричното, а етеричното влияе на физическото тяло. По този начин умът може да управлява тялото. Ако постоянно имате негативни мисли, това ще повлияе на астралното ви тяло и ще го изпълни с негативни емоции, които от своя страна ще повлияят върху етеричното, като го направят по-тъмно и по- слабо, което с течение на времето ще причини заболяване на физическото тяло.

Следователно, за да останете здрави, е важно да не живеете постоянно под стрес, безполезни негативни мисли и лоши чувства. Трябва да отбележим също, че децата по-лесно се разболяват, отколкото възрастните. Това отчасти е така, защото физическата им имунна система все още не е достатъчно развита, за да се преборва с болестите, а и отчасти, защото етеричното им тяло е по-уязвимо и по-слабо. Ако ядете повече жива храна, като например плодове и зеленчуци, фокусирате се върху радостните неща в живота, които ви изпълват с благодарност, и престанете да се грижите за онова, което не можете да промените, то значително ще намалите честотата на заболяване, независимо от възрастта си.

2. Съзнание

Естеството на сънищата

Една трета от денонощието си прекарваме в сън. Една трета от живота си прекарваме в сън. Много хора пренебрегват това, което се случва по време на сън и се интересуват само от това да се събудят отпочинали. Но за някой, който е на шейсет години, това означава, че е пренебрегвал двайсет години от живота си. Можете да използвате това пропиляно време, като обърнете внимание на своите сънища, които са важни по няколко причини.

Физическото тяло се нуждае от сън, за да може на спокойствие да регенерира, расте и се презарежда. Без сън тялото изчерпва химическите вещества, необходими му да остане активно. Чрез сънищата мозъкът сортира и архивира мислите и картините, уловени през деня, които преди това не са се разположили правилно в паметта, както се дефрагментира хард диск на компютър, за да работи по-добре.

Сънят възстановява също и енергията на астралното и етеричното тяло. Когато енергията на етеричното тяло е изчерпана, може да чувствате слабост и трудно да се съсредоточавате /etheric physical energy (етерична физическа енергия), lifeforce energy
(жизнена енергия).

Когато енергията на астралното тяло е изчерпана, може да почувствате, че всичко е лишено от смисъл и лесно да бъдете извадени от равновесие, без да имате настроение за каквато и да било творческа дейност/vital energy (жизнена енергия), subtle energy (фина енергия), creative energy (творческа енергия). За да се презаредят, етеричното и астралното тяло могат да се разширят по време на сън и дори да се отделят от физическото тяло, за да поемат енергия, подобно на растение, което разперва листата си, за да поеме слънчевите лъчи.

За ума сънят върши нещо невероятно. Чрез сънищата умът се настройва за получаване на важни съобщения, които не е могъл да получи, докато човек е буден. Сънищата са полезни за ума по три главни причини. Първо, на най-основно ниво, сънищата могат да ви кажат нещо относно проблемите, свързани с това, което сте вършили, мислили или чувствали напоследък. Например, ако сте правили нещо вредно, без да знаете, чувствали сте се ядосани и потиснати продължително време, мислили сте да започнете нов проект, който би бил чиста загуба на време – съобщения като тези биха се появили в сънищата ви.

Второ, сънищата могат да ви предскажат бъдещето. Важни преживявания, които можете да изживеете през следващите няколко дни или седмици, могат да се появят първо в сънищата ви. Какви преживявания? Е, позитивни, като например постижения или неочаквани приятни изненади, или негативни, които могат да ви стресират, натъжат или ядосат. Ако научавате за бъдещето от сънищата си, всъщност можете да се подготвите да се справите с лошите неща и понякога, най-важното, дори и да ги избегнете. По такъв начин сънищата могат да служат като радар, който да ви показва какво предстои /prophetic dreams (пророчески сънища), dream visions (съновидения), dream predictions (предсказания в сънищата).

И трето, сънищата могат да бъдат образователни видео игри, ако се научите как да осъзнавате в тях, че сънувате. Тези сънища се наричат просветлени, където „просветлени“ означава будни или осъзнати. В просветления сън знаете, че сънувате и можете да правите всичко, което си поискате. Можете да летите наоколо и да изследвате околностите, които се виждат в съня, да минавате през стени или да левитирате и превръщате едни предмети в други, да разговаряте със странни действащи лица от съня или да слушате музика от съня – всичко, което е създадено от някаква част от вашия ум. Просветлените сънища могат да ви дадат възможност да разговаряте с мъртви роднини или със същества от други измерения, които се появяват в съня ви, ако ги извикате.

Първата стъпка в използване на сънищата е да ги запомняте. За да вършите това, със сигурност трябва да спите достатъчно. Когато се събудите, не мислете веднага за това какво трябва да правите този ден, а вместо това се помъчете да си спомните какво сте сънували току-що. Най-ефективният начин е да си държите химикалка и бележник до леглото си и щом се събудите да запишете всичко, което си спомните. Това не само ви помага да си спомните по-късно съня, а и казва на ума ви, че запаметяването му е важно. Автоматично, след няколко дни или седмици, ще откриете, че запаметяването на сънищата ви става по-лесно.

Втората стъпка е да разтълкувате тяхното значение. Това не е просто, защото сънищата са предимно символични. Това означава, че посланието, което те съдържат, е обвито в гатанка от картини, думи и теми, които не трябва да се вземат буквално. Например, ако сънувате, че ви напада мечка, това няма да означава, че наистина ще ви нападне мечка, а може да означава, че зъл човек ще отправи гневни думи срещу вас. Или, ако сънувате, че сте попаднали в торнадо, може да означава, че скоро ще бъдете въвлечени в преживяване, изпълнено с емоции.

Чрез записване на сънищата си, вие ще можете да ги сравните с онова, което действително се случва в живота ви или с всяко нещо, което ви се случва в рамките на няколко дена, и с течение на времето ще се научите да ги тълкувате по-точно. За начало, можете да използвате съновник, който ви дава идеи за това какво най-често означава даден символ /dream dictionary (съновник), dreammoods.com, dream symbolism(символизъм на сънищата).

Също така, трябва да знаете, че негативните астрални същества, които са форми на живот без физическо тяло, хранещи се от вашата емоционална енергия, например от страх или гняв, понякога се навъртат наоколо и, когато заспите, се вмъкват в сънищата ви, превръщайки ги в кошмари. Най-често избират деца, защото младите хора имат по-слаби етерични тела и по лесно могат да бъдат уплашени. Можете да разпознаете тези сънища по това колко сте ядосани или уплашени от тях и колко глупави са те.

Ако често имате кошмари, преди да си легнете опитайте да запомните нещо весело, след това си представете своята стая и тяло осветени от златиста светлина, след това се помолете или си пожелайте да бъдете защитени, докато спите спокойно. Това помага да държите негативните астрални същества настрани. Или, ако сте научили техниката на просветлените сънища, можете да се изправите пред чудовище в кошмара, да му кажете, че не се плашите и да го попитате какво иска, което ще превърне чудовището в нещо безпомощно.

За да се научите как да имате просветлени сънища, е необходима практика. Съществуват различни техники и една от тях, която е популярна, е да изберете нещо, което понякога виждате или правите в сънищата си и което виждате или правите и когато сте будни, например някой вид животно, цвят, човек, място или действие. След това, когато правите или виждате това, когато сте будни, огледайте се и се попитайте, дали сънувате.

Направете тест, например щракнете ключ на лампа, спомнете си какво сте правили през изминалия час, погледнете часовник или няколко отпечатани думи или пребройте пръстите си – ако сте в сън, ще има нещо погрешно в тези неща. Ако продължите с това в течение поне на една седмица, то ще ви стане навик, който ще прилагате естествено дори и в сънищата и който ще ви помага да осъзнаете, че сънувате. Друг метод включва гледане на неясните светлинни петна зад клепачите, докато заспивате, Докато стоите отпуснат, но с буден ум, те ще се превърнат в живи картини, а след това в просветлен сън /lucid dream induction techniques (индуциране на осъзнати сънища), lucid dreaming (просветлени/ осъзнати сънища.

От сънищата можете да научите неща и за себе си, и за света. Такива сънища обикновено се възпроизвеждат като живи документални филми, които сбито и смислено представят по-широката картина на „всичко това“.

В общи линии, сънищата насочват вниманието ви към неща, които иначе са неочаквани за вас. Чрез разрешаване на съществуващи проблеми, посочени от съня, или чрез подготовка за справяне с предстоящите такива, можете да направите така, че животът ви да тече по-гладко. Вместо да се препъвате наоколо слепешката, можете да се досетите какво става зад сцената. Но вие трябва да отделите смислените сънища от безсмислените, които идват от мозъка ви, сортиращ своите парчета памет, или от астрално същество, опитващо да се храни. Само чрез запомняне на сънища и полагайки усилия да схванете тяхното значение, ще се научите с течение на времето как да отсявате безсмислиците.

Инкарнация и реинкарнация
Ако умът ви може да съществува без тялото, то къде е бил умът, преди да се родите? И какво става с ума, след като тялото умре? Вижте, животът е като сън, където раждането е като заспиване, а смъртта – като събуждане отново. Междувременно, вашият ум мисли, чувства и живее чрез временното действащо лице, точно както можете да направите това в някой сън.

Раждането е подобно на това, когато актьор поеме роля в някой филм. Същият актьор играе различни роли в различни филми и по подобен начин умът се ражда в различни тела в различни животи. Когато човек умре, душата му накрая се връща в ефизическото измерение, откъдето е дошлa /Robert Monroe, Raymond Moody, Victor Zammit, life after death (живот след смъртта). Там душата обмисля току-що преживения живот и след като набележи някои цели за изпълнение през следващия живот, намира подходящо тяло и подходящо време, за да се роди отново. Това се нарича реинкарнация. Това е като отиване в клуб за аркадни игри; обикаляте наоколо, намирате подходящата машина, играете известно време, след това, когато играта свърши, търсите да изиграете различна игра.

Но и докато играете, вие сте извън играта, само част от ума ви е ангажирана в управлението на действащото лице от играта. По подобен начин, макар че сте тук, в това физическо измерение, в по-висшето измерение все още се намира по-голяма част от вас, която е потопила само малка част от себе си във вашето тяло. Тази малка част е онова, с което мислите и чувствате в този момент. Нека наречем тази по-голяма част висше Аз, а по- малката част – низше Аз. Висшето Аз е този, който сте, когато напълно се ъбудите от този сън, наречен живот. Низшето Аз е този, който сте в съня. Така че по-правилно ще бъде да кажем, че инкарнацията просто е протягане на висшето Аз на части от самото себе си в различни тела в различни времена чрез раждане и издърпване на тези части чрез смъртта. Ние сме като кукли на пръсти – куклите са онова, което сме за другите в този живот, пръстът в куклата е нашето низше Аз, а ръката е нашето висше Аз.

Защо хората избират да бъдат родени в този свят? Има толкова отговори, колкото и хора. Някои хора идват тук, за да направят нещо, да преживеят нещо, да научат неща, които не могат извън този свят. По същата причина хората играят игри или гледат филми – да изпитат неща, които не могат по друг начин.

Да бъдеш жив на Земята във физическо тяло може да бъде трудно. Животът е като бягане с препятствия, вдигане на тежести или интензивен курс по труден предмет. Освен забавлението и радостта да бъдеш жив, има също гняв, страх и страдание. Но негативните неща са тези, които правят играта предизвикателна и уникална. Животът е бодибилдинг за душата и предизвикателствата, с които се срещаме в живота, са тежестите, чрез които изграждаме своите духовни мускули, ако имаме сила да ги вдигаме.

Друга причина, заради която някой може да дойде тук, е да помага на другите да се пробудят. Представете си един студент, който се връща в гимназията, за да помага на учениците да научат неща, които той вече е овладял. Проблемът е, че с раждането се изтриват спомените за това откъде идвате и кой сте в действителност, като студент, който се връща в гимназията, забравяйки, че е завършил средното си образование. Предметите могат да му се сторят странно познати и лесни за него и по този начин той все още може да помага на другите. Но бъде ли погълнат от забавленията на гимназиалния живот, той може да забрави какво е научил в университета, а може дори да го скъсат на изпитите.

Това е рискът, с който се сблъскват душите-помагачи, когато се инкарнират на Земята. Те могат да бъдат толкова объркани в живота, че никога да не открият по-висшите знания в себе си, и да не успеят да извършат онова, за което са дошли тук, а то е да използват тези знания, за да помагат на другите. Може би и вие сте душа-помагач. Ако ви доставя удоволствие да разгадавате загадките на живота, да размишлявате над тайните на вселената и да се чувствате щастливи, когато други хора намерят начини да подобрят живота си и себе си, то най- вероятно сте душа-помагач.

Ако е така, много важно е да отделите известно време за размисъл, четене, учене за по-висшите истини, за да се запознаете с това кой сте в действителност и какво наистина знаете. Дълбоко в себе си вече знаете тези истини, но сте ги забравили. Спомнянето е трудно, защото, в сравнение с вашето висше Аз, низшето Аз е невероятно дълбоко спящо и объркано, така че спомнянето на онова, което знаете дълбоко в себе си, е подобно на това да го учите за пръв път.

Разликата е, че ако във вас вече има частица истина, повторното й изучаване ще става по-бързо и с вълнуващо чувство за познатост. Ще почувствате нещо специално, когато накрая разберете онова, което знаете дълбоко в себе си. Това донася звън на истина. И вместо да кажете „…хм, добре де…“, когато научавате нещо светско, можете да кажете „Аха! Това наистина има смисъл! Невероятно!“ или „Ооо! Сега разбрах!“ Ето как ще разпознаете истината – не само че ще има смисъл за вас, но и ще почувствате, че е нещо правилно. Когато и главата, и сърцето се съгласят с една идея, обърнете й внимание.

3. Пробуждане

Целта ми е да ви предложа общ преглед на онова, което научих досега относно истината и да ви дам някои насоки за това как можете да откриете за себе си това същото или по-добро. В тази връзка, разрешете ми да споделя с вас трите най-мощни техники за ускоряване на вашия напредък. Те са:събиране на информация, размисъл и медитация.

Събиране на информация
Събиране на информация означава четене, гледане и слушане на източници на информация, които имат връзка с темите, засегнати в тази книга и на други места. Това също значи събиране на факти от своите собствени преживявания и от това, което сте забелязали за света. Затова четете книги, уеб сайтове, списания, занимаващи се с тези неща, слушайте аудио курсове и радио предавания, гледайте игрални и документални филми, дискутирайте с други души-помагачи, интересуващи се от истината. Така събирате идеи, от които да отделите онова, което смятате, че може да бъде истина.

Размисъл
Щом се отдадете на размисъл, става вълшебство. Храната е непотребна, ако не се смели, същото се отнася и до идеите, върху които не сте размисляли. Да размисляте означава да обмисляте, да подреждате частите на пъзела, да задавате въпроси и евентуално да получавате отговори, да анализирате идеите, които ви идват на ум и да откривате кое има смисъл, да седите и да мислите. Това е пътуване във вашия ум на мисловно сафари, лов на нови прозрения. Най-лесният начин да направите това е с химикалка и бележник.

Започнете със записване на онова, което е в ума ви, главните точки на онова, което сте събрали, някои въпроси или проблеми, за които все още се чудите. След това интензивно обмислете някои идеи и възможности и анализирайте проблемите. Ще откриете, че
докато правите това, в главата ви се появяват ключови прозрения.

Когато се появят за пръв път, те са във формата на мисловни кълба, в които са заплетени идеи, които можете да почувствате, но може би няма да знаете как да ги изразите с думи веднага. Скицирайте тези мисловни кълба чрез фрази и картини, преди да сте ги забравили, след което ще можете по-лесно да ги превърнете в ясно написани обяснения.

Това, което всъщност се случва, когато размишлявате, е че се отваряте за посланията от по-дълбоките нива на вашия ум, понякога дори и от висшето Аз. Ваша задача е да разплетете тези кълба от мисли до разбираеми обяснения и да проверите, дали имат смисъл и дали се възприемат като правилни.

Медитация
Да медитирате означава да се успокоите и да съсредоточите своя ум така, че да осъзнаете себе си в настоящия момент. Обикновено, през главата ви през целия ден могат да минават случайни мисли, разговори, спомени и песни – като някакъв безумен цирк между ушите ви. Това не е добре, защото вашият ум никога няма почивка от хаоса. А това е като да карате кола с хора, които скачат по седалките и крещят, разсейват ви и ви пречат да се съсредоточите.
Медитация означава да отделите няколко минути, за да успокоите ума си. Всекидневното й практикуване ви прави все по-осъзнати, подобрява енергията и спокойствието ви, издига на по-високо ниво възможността ви да се съсредоточавате и прави мислите ви по-ясни.

Ето как да медитирате: намерете спокойно място и се отпуснете, след това затворете очите си и съсредоточете вниманието си само върху едно нещо. Когато умът ви се зарее, върнете го на това единствено нещо. Спазвайте това между пет и трийсет минути дневно. Ако заспивате, изберете по-неудобно положение, като например седящо положение с изправен гръб.

Върху какво да се съсредоточите? Ето няколко предложения:

1) Започнете от пръстите на краката си, обърнете сериозно внимание на това как се усеща всяка малка част от вашето тяло, вървете към върха на главата си и след това повторете.
2) Мислено почувствайте присъствието на стаята около себе си, след това на дома си, квартала, планетата и космоса; почувствайте се обгърнат от цялата вселена.
3) Безмълвно наблюдавайте мислите си все едно че наблюдавате ума на някой друг.
4) Съсредоточете ума си върху „тук“ и „сега“ с цялата си бдителност и готовност.
5) Живо си представете цъфтящо растение и почувствайте неговата изпълненост с живот.
6) Съсредоточете се върху позитивни емоции като мир, добра воля, радост, любов или състрадание и поддържайте това чувство стабилно.

Важно е да останете с ясно съзнание, докато медитирате, за да избегнете изпадане в празно бленуване, хипнотичен транс или безсъзнателен сън. Целта е да поемете контрол върху ума си и да постигнете повишени осъзнаване и способност за съсредоточаване.

В дългосрочен план, медитацията помага за укрепване на връзките между низшето и висшето Аз. Тя може да активизира и вашите екстрасенсни способности, но само ако поне очаквате това и сте готови да използвате тези способности отговорно.

4. Играта, наречена живот

Животът, също така, е ролева компютърна игра, в чието проектиране и изживяване участвате и вие (като висше Аз). Основният сюжет на играта е замислен предварително, но как всъщност ще се развие, зависи от това колко добре играете и какви избори правите. Каква е целта на играта? Да преживеете и по-добре да разберете себе си, другите и действителността.

Всичко, през което минавате в живота, което ви влияе по-добре или по-зле, е за да служи на тази цел. Тези преживявания са, за да ви помогнат да станете по-умен и по-мъдър. Те съдържат уроци, които трябва да научите, и са предназначени за вас от същия проектант на игри: висшето Аз, което е проектирало и може все още да направи промени в играта, докато играете в нея.

За да ви дам по-добра представа за това за какъв вид уроци говоря, ето няколко идеи: учите какво действително сте в състояние да направите след като преодолеете своите страхове; учите мъдростта на това как да се справяте в сложни ситуации за доброто на всеки засегнат; учите как се чувстват другите, когато ги обиждате чрез егоистичен избор; учите как да различавате онова, което е добро и истина от онова, което е мрачно и лъжовно; учите, че следване на тъмните части от вас донася болка и нещастие, а следване на доброто във вас носи мир и щастие; учите какво наистина има смисъл и стойност и какво са илюзиите, които не правят вашата душа щастлива; учите какво наистина означава любов; учите как функционира действителността и че има толкова много ограничения, които можете да преодолеете, ако ги разбирате и дадете най-доброто от себе си.

Вие, т.е вашето низше Аз, не решавате за това от какви уроци се нуждаете, но вие подбирате подходящия момент и вида на преживяването, което ви е необходимо, за да научите даден урок. Например, ако имате отворен ум и обичате да четете, преживяването може да бъде лесно и вълнуващо, защото това е всичко, от което се нуждаете, за да разберете за какво става дума. Но ако сте упорит и сте се запънали в своето мислене, преживяването може да бъде по-сурово, за да можете да усвоите урока. Но ако едно преживяване не донася успешно посланието си до вас, то ще се повтори при подобни, но различни обстоятелства, така че ще получите друга възможност. Но колкото повече го пренебрегвате, толкова по-болезнено става следващото повторение на преживяването.

И така, разковничето към по-лесен и по-вълнуващ живот е да обърнете внимание на онова, на което може да ви научи вашето преживяване и след това да използвате онова, което научавате, за да правите по-добър избор в бъдеще. Тези уроци просто ви карат да разберете онова, което не сте разбрали преди, като по този начин промените подхода си към живота в положителна посока. Но ако постоянно се повтаря един и същ лош епизод, това означава, че нещо не разбирате или ако сте го разбрали, то нещо пропускате да приложите на практика. Не винаги е лесно да схванете какво може да е това, но за да разберете, попитайте своето висше Аз и може би отговорът ще стигне до вас в рамките на няколко дена под формата на осъзнаване или попитайте някой по-мъдър от вас да ви предложи някои идеи.

Свободна воля и съдба
Що се отнася до свободната воля и съдбата, и двете са реални и съществуват заедно. Свободната воля е вашата възможност да избирате и да действате според своята воля. Съдбата е подробен план, който определя курса на вашия живот. Някои хора се чудят как може да съществува свободна воля, ако съдбата означава, че вашите избори вече са предрешени.

Отговорът е, че съдбата само решава онова, което трябва да научите и защо, а не как ще го научите или кога. Последното зависи от вас, от вашето отношение към живота и от това колко упорити сте и колко възприемчиви към тези уроци. Съдбата на един жълъд е да стане дъбово дърво, но как в действителност ще се развие това дъбово дърво, все още не е решено. Вашата съдба е да станете всичко онова, което сте в действителност, но как ще стигнете дотам, зависи от вас.

Когато живеем в рамките на своята съдба, т.е., когато използваме както своя ум, така и сърцето си, за да направим интелигентен избор и да се учим от рано и безпрепятствено от своя опит, тогава нещата протичат гладко и весело. Но хората често са упорити и изобщо не толкова възприемчиви, така че те рядко изпълняват всичко, заради което са дошли да извършат и научат, защото животът им завършва преди да получат възможност да коригират своите грешки. Това е една от причините да се инкарнират: за да завършат онова, което са започнали. Ако биха имали възможност да размислят върху идеите, за които четете, биха си спестили някои страдания, като не повтарят толкова много уроци.

Единствените истински грешки в живота са онези, които са директно в разрез с вашата съдба, например когато амбициозно се захванете с нещо, за което дълбоко в себе си знаете, че е погрешно. Но дори и да следвате съдбата си, все пак разполагате с доста много избори за това как да стигнете до местоназначението. Съдбата е вашето местоназначение; истинските грешки произтичат от избора на погрешно местоназначение; свободната воля означава избор на правилно местоназначение, но бивайки свободни да изберете между
различни пътища.

5. Ум над материя

Външни проявления на мислите и чувствата

Може да изглежда невероятно, но вашите всекидневни мисли и чувства формират онова, което ви се случва. Светът на вашите преживявания отразява онова, което се случва вътре във вашите глава и сърце.

Хората, които постоянно се оплакват, привличат повече неща, от които да се оплакват. Хората, които винаги са в състояние на стрес, привличат стресиращи ситуации. Хората, които винаги са ядосани, привличат преживявания, които ги ядосват. Ако започнете деня с лошо настроение, може би накрая на деня ще кажете, че сте имали лош ден. Но ако започнете деня с добро настроение, по-вероятно е, че ще имате добър ден. Хората, които имат положителна настройка на ума – може би защото виждат доброто у другите, ценят красотата около себе си, вярват в по-добро бъдеще и се опитват да извлекат най-доброто от всяка ситуация – ще привличат повече преживявания, заради които да се чувстват добре.

Може би се чудите защо мислите и чувствата вътре в нас влияят върху онова, което се случва извън нас. Краткият отговор е, че реалността е един голям сън, който ние всички споделяме, сън, създаден от всички наши умове заедно. По време на нощните ви сънища умът ви е този, който създава всичко, което преживявате, и онова, което влияе върху вашия ум, влияе и върху съня. По подобен начин, мислите, които имате, и чувствата, които изпитвате, докато сте будни, оказват влияние върху онази част от действителността, която вашият ум непрекъснато създава. Светът се върти около вас, но той се върти и около всяко друго живо същество.

Представете си, че сте радио, а че мислите и чувствата ви са механизъм за настройка на станциите. Честотата е колко бързо вибрира нещо, а енергията, идваща от ретранслатора вибрира с определена честота. Всяка радиостанция излъчва на своя собствена честота. Когато завъртите регулатора за настройка на радиостанциите, радиото става чувствително към различна честота и затова се настройва на друга станция.

Вашият ум, етеричното и астралното тяло, се настройват на различни „станции“ на преживявания. Когато сте затънали в негативни мисли и чувства, вие сте чувствителни на ниски честоти и се настройвате на станция „възпроизвеждаща“ такъв вид преживявания. Но когато превключите честотата си на нещо по-позитивно и осъзнато, станцията се превключва на преживявания, които също са по-позитивни.

Когато осъзнаете някаква възможност, осветявате я с лъча на своето съзнание. Това я отделя, тя застива в своя ход и и вие я поемате в ръце, за да се възползвате от нея. Обърнете внимание, че някоя неприятност се случва, когато най-малко я очаквате, а когато следващия път се научите да я очаквате, тя не се случва отново. Това показва, че очакването на негативните възможности предотвратява тяхната проява, а неосъзнаването им дава възможност да се случват по-лесно. Същото се отнася за позитивните възможности – може да си мислите, че със сигурност сте взели изпита, а да се окаже, че едва сте го издържали; или може да получите награда от състезание само ако сте забравили всичко за него или изобщо не сте си помисляли, че може да спечелите. Очакването на нещо намалява възможността да се случи. Така че, научете се да осъзнавате възможните проблеми, за да ги предотвратите, и избягвайте да очаквате позитивни неща.

Пред вас във времето е постоянно сменящ се възможенвариант на бъдещето. Това са възможните преживявания, на които предстои да се случат. Най-вероятните варианти на бъдещето не са твърдо зададени, защото вашите мисли, чувства и избор постоянно повлияват върху тяхната вероятност; промяна, която правите сега, може да промени това кой е следващият вариант, който най-вероятно ще се случи. Докато бъдещето е отворено по този начин, можете да използвате мисли и чувства, за да го формирате. Но щом бъдещето стане абсолютно сигурно, тогава трябва да се отнесете към него чрез подготовка и действие. И така, съществуват два начина как да постъпите с преживяванията: да ги формирате преди да станат сигурни или да се заемете с тях директно, щом станат неизбежни /Потърсете статиите ми Realm Dynamics (Динамика на индивидуалните сфери на влияние) и Timeline Dynamics (Динамика на времевите линии).

Например, може би сте възнамерявали да карате колело, когато сте били в лошо настроение и напълно сте забравили за възможността, че може да спукате гума… негативните емоции не само че привличат възможен вариант на бъдещето, където пукате гума, но и вашата липса на осъзнаване не го предотвратява. Пукане на гума тогава е твърде вероятно. Но ако промените своето мислене към по-позитивно и също вземете със себе си лепенки и помпа, то това на първо място наистина ще намали вероятността да спукате гума. В този случай бъдещето е отворено и чрез мисли и чувства вие превключвате от негативен възможен вариант на бъдещето на позитивен.

Сега си представете какво се случва, ако в гумата на вашето колело има малка дупчица, преди изобщо да сте тръгнали. Тогава е абсолютно сигурно, че преди момента, в който решите да се върнете, тя ще е спаднала. Никакво предварително осъзнаване или положителна промяна на мисленето няма да предотврати изпускането на въздуха.

Бъдещето, в което използвате лепенка и помпа става фиксирано и ако сте ги взели със себе си, ще се справите с определеното бъдеще чрез превантивна мярка и действие. От позитивна гледна точка, това, че имате положително настроение може и да не предотврати такова бъдеще, но може да привлече неочаквана помощ. Може и да сте забравили да вземете лепенки, обаче заради вашето позитивно мислене привличате позитивни преживявания и някой може просто да се окаже наблизо и да ви помогне.

Възможно е, ако осъзнаете някаква опасност, да бъдете така ужасно обсебен от нея, че с негативното си мислене наистина да я привлечете. Има две решения на този проблем. Първото е да не мислите целенасочено за опасности: далеч от очите, далеч от ума; невежеството е благословено и т.н. Да, това предотвратява привличането на опасности, обаче това не ги блокира, така че рано или късно тя ще дойде и вашата неосъзнатост и неподготвеност ще ви оставят уязвими. Второто решение е да спрете да се боите, да се притеснявате, да бъдете обсебен или да изпадате в параноя заради неща, които знаете или подозирате. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но трябва да действате в тази насока. Ако можете да осъзнаете дадена опасност, да знаете как да се справите с нея и, освен това, да не се боите неконтролирано от нея, то имате цялата защита, от която се нуждаете, без да привличате негативност към себе си.

Осъзнаването, мислите и очакването не само отбират или филтрират възможните варианти на бъдещето, но ви помага да се справите с тях, ако все пак се случат. И така, още веднъж: съзнавайте възможните проблеми и знайте как да им се противопоставите, без да губите позитивното си мислене. Осъзнаването е като меч – със самото му изваждане можете да уплашите нападателя и да спечелите без бой, но ако нападателят все пак продължи, то мечът ще ви помогне да оцелеете.

Осъзнаването е най-голямата защита, която можете да имате; винаги се стремете да разширите своето разбиране и осъзнаване. Съществуват два риска, които трябва да избягвате, а именно: да допуснете нещо негативно поради невежество или да го привлечете, тъй като сте емоционално обсебени от него, въпреки че го осъзнавате.

Пожелание и молба
Ето един изкусен трик за привличане на онова, което сърцето ви желае. Първо, влезте в добро настроение, като си мислите за весели спомени, хора или обстоятелства, за които си спомняте с благодарност, нещо красиво около себе си, или си представете, че сте безсмъртен дух, който играе тази вълнуваща игра, наречена живот. След това, щом започнете да сияете от радост, интензивно си представете онова, което бихте искали да имате или да изпитате и заявете: „Искрено си пожелавам това или нещо по-добро да се случи за висшето благополучие на всички хора“. Накрая, чувствайте се уверени и благодарни, че молбата ви е била чута, след това освободете ума си от нея. Щом условията допуснат това, неочаквано ще получите онова, за което сте помолили. Може да минат няколко дена или седмици, за да могат възможните варианти на вашето бъдеще да се смесят достатъчно и да позволят това да се случи.

Това функционира, защото енергията, която увеличавате чрез позитивни чувства, привлича конкретен вариант на бъдещето, който сте избрали чрез живо мислене. Тогава той започва да се движи към вас. След като го освободите от ума си, му позволявате да продължи да се движи, без да застива на място, което може да се случи, ако нетърпеливо очаквате или се съмнявате кога и как може да се случи. Не се грижете за това как може да се случи, просто знайте, че може да се случи по един или друг начин /reality creation (създаване на реалност), manifesting abundance (проявление на изобилие), law of attraction (закон на привличането).

Но имайте пред вид, че колкото по-странна, егоистична, манипулативна или вредна е вашата молба, толкова по-малка вероятност ще има тя да бъде изпълнена. Или ако се осъществи, може да ви донесе повече страдание и съжаление, отколкото можете да си представите. Така че избягвайте да си пожелавате милиони долари да ви паднат от небето, дадена особа да се влюби във вас против волята си в момента или да се случи нещо лошо на някой, когото не обичате. Но, все пак, можете да си пожелавате никога да не оставате без пари, да намерите някой съвършено съвместим с вас да отвърне на любовта ви или човек, когото не харесвате, никога повече да не ви безпокои.

Има важна разлика между тези неща, главно в това, че правилният начин да си пожелавате е като уважавате свободната воля на хората.
Пожелавайте си от сърце и няма да сбъркате.

Обратна връзка с действителността

Съвпадение по време, знаци и числа
Съвпаденията по време са съвпадения, които са толкова
странни и изпълнени със значение, че не можете да не си
помислите „ама че странна работа!“, когато се случат.
Съвпаденията по време далеч не са случайни, те стават, за да ги
забележите. Те носят послание, подобно на символите от
сънищата. В края на краищата, будната реалност е просто голям
колективен сън, от който едно мъничко парченце принадлежи на
вас – а през това малко парченце идват вашите съвпадения по
време. Те могат да бъдат изпратени от висшето Аз или някое
друго същество извън нашата физическа реалност. Понякога ги
привличат и вашите собствени мисли и чувства.
Какво означават съвпаденията по време зависи от това кога
и как се случват. Те могат да се появяват в периоди от живота ви,
когато получавате нови и дълбоки прозрения. Или са склонни да
се появяват часове или дни преди лични събития, изпълнени с
емоции. Общото в двата случая е, че те са отговор на
вътрешните ви и неочаквани промени. Когато ви озари нова
идея, това ви променя завинаги, същото става и когато научите
урок от болезнено или стресиращо преживяване. Тази рязка
промяна в душата ви създава ударна вълна, която разтърсва
реалността около вас, както в бъдещето, така и в миналото, и
точно както разтърсването на ябълково дърво предизвиква
падане на ябълки, разтърсването на реалността предизвиква
„падане“ на съвпадения по време. Тези ответни съвпадения по
време са най-обичайните, те ви дават обратна връзка за това,
което правите или което предстои.
Други съвпадения по време ви дават повече от знак, те
всъщност ви предлагат интересни възможности и идеи. Това,
което ги прави съвпадения по време, е, че се появяват в странни
моменти, може би от различни източници наведнъж. Например, сутринта си мислите, че трябва да си намерите работа за през
лятото, и същия ден неочаквано ви се обажда приятел и ви
споменава идеално вакантно място. Или, случайно попадате на
уеб сайт с тематика, за която не сте чували преди, а на
следващия ден дочувате разговор за това. Тези съвпадения по
време, предлагащи възможности, ви карат да се спрете и да се
запитате учудено, дали не ви подтиква нещо по-висше.
Повечето от съвпаденията по време са изпратени от
позитивни сили, за да ви помогнат. Обикновено са едва уловими
и деликатни, но достатъчно силни, за да привлекат вниманието
ви и събудят интереса ви. Вместо да ви притискат да направите
даден избор, те просто отговарят на онова, което вече сте
избрали или от което се нуждаете; те идват в точния момент, за
да ви помогнат, и вашата интуиция и логика се съгласяват, че
възможността изглежда добра.
Но не всички съвпадения по време са позитивни; някои са
изкуствено създадени от негативни сили, за да ви подмамят в
нещо опасно. „Изкуствените съвпадения по време“ по прекалено
странен начин упражняват натиск над вас, за да направите нещо
против някое свое по-добро решение. Предупреждаващ знак е
когато си мислите: „Не съм толкова сигурен за това, но цялата
ситуация е толкова странна, вероятно означава, че това е…“ – не,
ако вашата интуиция и логика ви подсказват, че нещо не е наред,
то не се хващайте на въдицата, независимо от това, че работата
изглежда чиста. Когато се съмнявате, изчакайте.
Освен това, има и „негативни съвпадения по време“, които,
вместо да се опитват да ви убедят, просто ви натискат бутоните и
се опитват да ви прецакат. Това са произшествия, разриви,
наранявания, недоразумения и други проблеми, които се случват
напук на всичко
и следователно изглеждат нагласени. Не винаги
за негативните съвпадения по време обаче могат да бъдат
обвинявани негативните сили, защото съществуват и други
фактори, като например негативно мислене, карма и препъване
по грешен път в живота, които могат да ги привлекат. Като се
отнесете към тях с достойнство и се научите как да ги
предотвратявате следващия път, можете да намалите честотата
им на поява.
Да обобщим, съвпаденията по време са значими
съвпадения или невероятни събития, които се случват с някаква
цел. В зависимост от вида, те могат да ви дават обратна връзка
относно някоя промяна, през която минавате в момента, била тя
към по-добро или по-лошо; те могат да насочат вниманието ви
към някоя възможност, от която си струва да се възползвате; те
могат ви манипулират, за да направите лош избор, или да
атакуват вашето емоционално и умствено равновесие. С тяхна
помощ можете да видите свръхизмерното естество на
реалността в действие, както в начина, по който реалността
реагира на вашето съзнание, така и в състезанието по дърпане на
въже между позитивните и негативните сили. Колкото повече
наблюдавате тази скрита страна на реалността в действие,
толкова по-добре разбирате защо някои неща стават по начина,
по който стават. И най-важното, ще започнете да вземате
решения, базирани на по-добра информираност.

Карма
Каквото дадеш, това ти се връща. Каквото вземеш, ти се
взема. Това е законът на кармата. Кармата е вид духовен дълг
или кредит, който трупаме и който привлича преживявания,
свързани с връщане на дълг, такива, които представляват
компенсация за изборите, направени от вас в миналото. Ако сте
вземали решения да помагате на други хора в нужда, това ви
носи позитивна карма и може би в бъдеще на вас някой
съответно ще ви помогне. Ако сте вземали решения да
навредите на други, невинни хора, това ви носи негативна карма
и рано или късно може да изпитате тази болка на себе си.
Законът на кармата лесно може да се разтълкува или
приложи погрешно и някои хора го отхвърлят, защото го
възприемат погрешно. Например, целта на негативната карма е
да ви помогне да разберете какво сте пренебрегнали, когато сте
направили своя негативен избор. Това преживяване е просто за
да ви помогне да научите или запомните урока колкото е
възможно по-задълбочено. Онези, които разбират погрешно
кармата, могат да направят заключение, че ако се сблъскате с
болезнено преживяване (например да бъдете малтретирани), то
трябва да го допуснете да се случи, тъй като явно го
заслужавате, защото преди това сте причинили същата болка на
друг. Точно обратното, дори ако ситуацията е форма на
изплащане на негативна карма (тъй като урокът е това,
което се отчита), щом разберете, че насилието е погрешно (основният
урок), вие можете и трябва да се застъпите за себе си и да
прекратите преживяването, свързано с насилие.
Кармата започва и завършва с избор. В случай на негативна
карма, тя започва с избора да нанесете вреда на себе си или на
друг и завършва с избора да отмените и предотвратите по-
нататъшното нанасяне на вреда чрез разбиране на проблема,
който ги е причинил. Ако няма избор, няма карма. Следователно,
ако някой е принуден против волята си да навреди на друг, той
получава малко или не получава изобщо карма, различна от
съжалението, което може да изпита заради това, че е бил
въвлечен в тази ситуация. Един пример са войници по време на
война – ако те убият вражески войник в ситуация „на живот и
смърт“, те убиват човешко същество и това изглежда погрешно,
но това предизвиква по-малко карма, отколкото ако са у дома си
и убият съседа си, който не представлява заплаха за тях. И още,
ако се запишат доброволно в армията, това наистина им носи
малко карма, която може да ги научи следващия път (може би в
друг живот) да вземат по-мъдро решение. Друг пример биха
могли да бъдат екзекуторите в затворите – те са онези, които
убиват осъдените на смърт, които понякога са невинни хора,
обвинени несправедливо, но изборът да се екзекутират е на
юридическата система, а не лично на екзекуторите,
следователно, те не получават негативна карма повече от онази,
която следва от техния избор да приемат тази работа.
Кармата, акумулирана в един живот, може да се пренесе в
следващия живот. Някои от болезнените преживявания, които
имаме, може да произтичат от избори, които сме направили в
някой предишен живот. Това дразни хората, които мислят, че не е
почтено да бъдем наказвани за избори, които дори не си
спомняме, т.е. това е като да ви вкарат в затвора за
престъпления, за които не знаете нищо.
От една страна, истина е, че забравянето на нашите
предишни животи може да ни накара упорито да повтаряме една
и съща грешка. От друга страна, уроците в негативните
кармични преживявания са достатъчно универсални и
автономни, че не изискват помнене на това какво точно ги е
задействало. Научаването им по универсален начин гарантира,
че именно вашата душа ги учи, а не само механичният аспект на
вашия мозък. Когато мозъкът помни болезнени последици от
минали действия, той след това избягва подобни действия, за да
избегне подобни последици, но такъв начин на учене не идва от
недрата на душата, защото дори и по-низшите животни се учат
по този начин. Ако такива животни са направени да забравят
грешките си, те ги повтарят безконечно и механично. И все пак,
душата може да функционира много по-добре, защото вместо да
разчита само на паметта или програмирания инстинкт, тя
директно и незабавно разбира по-дълбокото естество на
проблема и действа на момента. Затова, не бива да се отчайвате,
че не помните какво ви е донесло негативна карма, защото
разбирането е всичко, което ви е необходимо.
Познаването на закона на кармата е важно по няколко
причини. Първо, то ви подтиква да бъдете по-внимателни със
своите избор, думи и действия, защото те водят до последици,
които накрая ще рефлектират върху вас. Това, как влияете върху
света сега, определя как светът ще ви повлияе по-късно. Второ,
то ви дава възможност да потърсите по-дълбоко значение зад
неизбежните условия, при които живеете в момента,
позволявайки ви по-добре да разберете и приемете онова, което
не можете да промените. И трето, можете да сложите край на
болезнените преживявания, които иначе могат да бъдат
избегнати, чрез откриване и прилагане на липсващите уроци,
които продължават да привличат тези преживявания.

Космология

Сътворение и еволюция
Как са започнали да съществуват животът и реалността?
Съмнявам се, че някой може да отговори на това пълно и точно.
Но ако можем да вземем пред вид всички факти и съображения и
се натъкнем на нещо, което ги обяснява логично и
последователно, ще получим сравнително добра теория, с която
да започнем. Науката има някои отговори, но се ограничава
единствено до физически неща, като оставя настрани всичко,
свързано с ума и душата. По-добрите теории, каквато е тази,
която следва, трябва да има пред вид както физическите, така и
духовните факти.
Ако физическата реалност е творение на нещо извън
нейните предели, то това нещо трябва да е извън пределите на
физическото, то трябва да е ум или съзнание. Обърнете
внимание, че нашите сънища не създават умовете ни, а обратно,
нашите умове създават сънищата. В сънищата понякога можете
да проследите обратно последователността на събития, докато
стигнете до точката, от която започва всичко, а това е моментът,
когато сте заспали. Науката може да проследи вселената обратно
до Големия взрив, но не по-нататък, защото отвъд тази точка
материята, енергията, пространството и времето, каквито ги
познаваме, не са съществували, защото не са били създадени.
Онова, което е съществувало преди и продължава да съществува
извън физическата реалност, е умът, така безкраен, че съдържа в
себе си мощта да създава всичко, което изобщо може да се
създаде, и възможността да се преживее всяка най-мъничка
частица от това творение. Можем да наричаме този ум Бог или
Създател.
Когато потъвате в сън, вашият ум се обръща навътре към
себе си и започва да проецира сънуващия, обстановката, в която
се развива действието на съня, и множеството действащи лица в
съня, които сякаш имат собствен ум, въпреки че са проекции на
един и същ ум. Сънуването е начин, по който един единствен ум
може сам да изпита преживяванията на отделни същества. И в
началото Създателят е бил един единствен ум, безкраен, но сам.
Нашата реалност се присънила на Създателя и започнала
да съществува, за да може той да изследва своя единствен
безконечен Аз чрез безконечен брой ограничени умове. Един от
тези ограничени умове е станал вас след дълъг процес на
развитие и вашият ум ще продължи да израства към
безкрайността, докато не се слее с безкрайния ум на Създателя.
Тогава вашето пътуване през реалността ще завърши, но то ще
бъде само един път сред безкрайния брой различни пътища, по
които Създателят е поел, за да се опознае сам чрез преживяване.
Физическата вселена осигурява пространство и материя,
така че тези отделни умове могат да имат тела, в които да
опознават себе си, света и едни други чрез преживяване. Но има
повече от една вселена… всъщност, има безкраен брой вселени,
по една за всяко възможно устройство на материята, във всеки
момент от времето. Онова, което виждаме като вселена, която се
променя с течение на времето, всъщност е поредица от статични
вселени, всяка от която е леко по-различна от предишната,
подобно на това когато се прожектира даден филм върху екрана
и сякаш се движи, но всъщност е поредица от неподвижни
картини, показани в бърза последователност.
Вселена има не само за всеки момент във времето, а и за
всяка въображаема възможност. Ако в следващия момент се
случи нещо, а то може да се случи по милион различни начина,
то съществуват милион и една различни вселени за този отделен
момент. А сега си представете всички моменти от началото до
края на времето и ще получите представа за това колко вселени
има. И всички те са просъществували чрез мисълта на Създателя
по време на раждането на реалността. С други думи, всичко,
което е, би могло, или ще съществува физически, вече
съществува. Тези вселени формират непроменлива, но безкрайно
сложна матрица на възможностите. Можем да я наречем
позитивното, а другата ни дърпа към по-низшето, към
негативното. През някои дни едната сила надделява над другата.
Колкото по-често се подчиняваме на една от силите, толкова
повече укрепва тя. Така, с течение на времето, дадена душа по-
силно се привлича от едната сила, а другата става все по-слаба.
На върха на човешкото развитие са хора, които са или
много позитивни, или много негативни. Много позитивните хора
имат златни сърца и мъдрост, за да служат ефективно на
човечеството, а негативните имат потъмнели сърца и
интелигентност да манипулират човечеството. След като
постигнат определена чистота на позитивност или негативност,
те надрастват човешко и стават нещо по-ангелско или по-
демонично. Всеки от нас има потенциал да се развие по подобен
начин, в зависимост от това под влиянието на коя сила в нас
избираме да действаме.

Висши негативни сили
Какво мотивира негативните същества? Най-вече ги движи
гладът, който може да бъде заситен само за сметка на другите. Те
вярват, че този свят е свят на оцеляване и съперничество, където
всичко се яде и бива изяждано, където силните имат правото да
се хранят със слабите, така че тяхната първична мотивация е да
станат по-силни и да се изкачат по-високо в хранителната
верига. Колкото повече получават, толкова повече искат. Храната
обаче не е единственото нещо за което някой може да ламти.
Хората-хищници могат да ламтят за пари, секс, дрога или власт.
Животът в тази вселена съществува от милиарди години,
достатъчно време крайно негативните същества да еволюират.
Тези древни свръххора-хищници са онова, което бихме могли да
наречем демони или негативни извънземни. Те се стремят към
пълен контрол над целия живот във всички вселени, за да станат
богове на реалността. Те са части от Създателя, които са
отхвърлили неограничения Създател, които се стремят към
обединение не чрез сливането си със Създателя, както постъпват
позитивните същества, а чрез абсорбиране в себе си на целия
останал живот. Тази абсорбция става чрез непрекъснат процес
на манипулация на умовете и консумиране на душевната енергия
на другите.
Когато някое висше негативно същество успешно
манипулира ума ви и консумира вашата душевна енергия, вие
губите своята свободна воля и ставате инструмент на това
същество. Можете да бъдете използвани да манипулирате други
хора, за да се откажат те от своята свободна воля, а след това те
пък ще вършат същото на други; спомнете си как вампирите
превръщат жертвите си също във вампири. По този начин
негативните същества установяват големи йерархии (системи за
контрол на много нива), където всяко ниво се храни от онези под
него, като храни онези над него.
Негативните йерархии биха завладели реалността, ако не
бяха висшите позитивни сили, които помагат на достатъчно
голям брой индивиди да осъзнаят манипулацията, за да й се
противопоставят, но не всеки слуша позитивните сили и онези,
които изберат негативните, бавно биват абсорбирани в
негативната йерархия. По всяка вероятност, половината от
развития живот в тази вселена е позитивен, а другата половина
негативен, като по този начин съществува равновесие между тях,
но съотношението варира с течение на времето и според
местоположението. Някои планети или сектори от галактиките
са подчертано негативни, други – подчертано позитивни. Земята
се намира в смесен регион, където равновесието на силите се
променя често и циклично.

<Енергийната ферма
Както ние отглеждаме посеви и животни за храна и
облекло, така негативните сили отглеждат хора и други
чувствени същества за душевна енергия и биологичен материал.
За тях ние сме нищо повече от добитък, който да използват както
те сметнат за необходимо. Те търпеливо бродят из галактиката,
създавайки или поробвайки цивилизации, за да им служат като
естествени ресурси. По много начини Земята е такава ферма, в
която извънземни и демонични сили събират нашата душевна
енергия.
Колкото и ужасно да звучи, знайте, че има начини да се
освободите от събирането на вашата душевна енергия, и че
животът на Земята е като училище или игра, която служи за
позитивни цели. Така че има надежда; само трябва да станем по-
мъдри относно това как функционират негативните сили, така че
да можем да изберем по-позитивна алтернатива от онези, които
ни предлагат те, като така ставаме по-вещи в избягването на
техните опити за измама и контрол.
За да разберем енергийната ферма, трябва да разберем
душевната енергия. Тя е онова, което ни дава живот и творчески
способности. Тя е горивото, с което вашата душа се изявява чрез
тялото, гориво, което ви движи към по-висши идеали, горивото,
което ви дава възможност да допринасяте по смислен начин за
развитието на света около себе си. Когато нивото на душевната
ви енергия е ниско, не чувствате да вършите нещо важно,
чувствате се празни и лесно могат да ви отвлекат вниманието
или да ви убедят за нещо. Добрият сън през нощта, по-
дълбокото дишане, медитирането, някакво вдъхновение от нова
идея или здравословното хранене възстановява вашата душевна
енергия до различна степен. Както и да е, живот, който
всекидневно ви източва душевната енергия, взема своя данък.
Хората, които спят малко, имат негативно мислене и са
разочаровани от живота, могат духовно да се съсухрят на
четирийсетгодишна възраст; те стават кухи черупки на своето
бившо Аз, изгубвайки искрата в очите си, преставайки да се
интересуват от нови и смислени неща и прекарвайки остатъка от
живота си на автопилот.
Родени сме с основен резервоар на душевна енергия, за да
бъдем стартирани, към която се добавя или от която се отнема
повече енергия, в зависимост от това, през какво минаваме в
живота. Повечето от нашата енергия се презарежда по време на
сън, когато нашето етерично тяло „отваря порите си“ и като
дунапренова гъба попива енергията директно от Създателя,
който я пуска да тече свободно като поток от всяка точка във
вселената. Щом попадне в нас, тя става сурова енергия, която ни
поддържа будни през деня, докато нивото й не се понижи и ние
отново почувстваме нужда от сън. Емоциите са резултат от тази
сурова енергия, трансформираща се в по-пречистено състояние.
Позитивните емоции я превръщат във високочестотна енергия, а
негативните – в нискочестотна.
Свръхчовешките негативни същества функционират при
ниска честота и следователно се захранват от нискочестотна
енергия. Всъщност, тяхната ниска честота ги изключва от достъп
до енергията, подавана от Създателя, каквато ние лесно
получаваме, затова те се опитват да си я набавят от нас. Затова те
искат ние да изпитваме негативни емоции, така че нашата сурова
енергия да се превърне в негативна енергия, с каквато се хранят
те. Когато се поддадем на пристъпи на отчаяние, омраза,
страдание или страх, ние временно потъваме в ниски вибрации и
енергията ни изтича към тези същества. Това ни оставя особено
изтощени, защото нашите временно понижени вибрации
ограничават притока на енергията, която получаваме от
Създателя, така че, освен че губим енергия, за известно време не
можем и да се презареждаме.
Ние отдаваме енергия и когато изпитваме позитивни
емоции, но това не ни изтощава толкова много, тъй като
позитивното повишава нашата честота, което ни свързва по-
силно със Създателя и увеличава притока на сурова енергия към
нас – дори когато сме будни. Затова, когато сме в добро
настроение, се усмихваме, подскачаме от радост и ни се иска да
запеем; то ни зарежда с живот
. Също така, негативните същества не могат лесно да консумират нашата
високочестотнаенергия, така че най-добрият начин да избегнем изтичане на
енергия към тях, е да останем с позитивно настроение.
Единственият случай, когато позитивните емоции източват
енергията ни, е когато се замаем от някое егоистично очакване
или задоволство, тогава ние бързо изгаряме своя дневен запас
сурова енергия, а низките желания зад емоциите отслабват
връзката ни със Създателя.
Освен чрез събиране на нашата енергия с помощта на
негативни емоции, негативните същества могат също да
източват суровата ни енергия директно, в случай, че са
изпълнени две условия. Първото условие е етеричното тяло да е
„отворило порите“ си, така че вътрешната енергия да бъде
достъпна отвън; това се случва, когато сме будни, но в състояние
на транс, например, когато „се реем из облаците“. Второто
условие е едно негативно същество или някой, чрез който те
могат да действат, да бъде достатъчно близо, за да се прикачи с
помощта на етерични пипалца и да източва сурова енергия.
Хората, чрез които негативните същества могат да източват
енергия от другите, не осъзнават, че функционират като „сламка
за пиене“, но ако стоите близо до такъв човек, можете бързо да
бъдете източени, независимо от всичко; след това можете да
изпитате силно желание да си подремнете. Ако някога трябва да
стоите в присъствие на човек, който източва енергията ви,
дръжте ума си нащрек и си пожелайте всеки негов опит да ви
източи енергията да се провали. Това поддържа вашето етерично
тяло непроницаемо и защитено. Да бъдете с ясно съзнание и да
си пожелаете да бъдете защитени е ефективно, а още повече, ако
останете в добро настроение.
Не всички, които източват енергията ви, са под контрола на
негативни същества. Някои просто черпят енергия, за да си я
запазят за себе си. Те вероятно са придобили този навик, без да
знаят за това; може би в живота са насилвани или пренебрегвани
и се чувстват по-добре като привличат вниманието на другите,
което всъщност е метод на крадене на енергия. Как? Винаги
искат да им отделяте време и енергия, да им помагате и да ги
съветвате, без изобщо да научат нещо и да се развият от това
общуване. Или това може да са най-шумните и най-
самонадеяните хора в една социална група, които винаги
приказват и се разпореждат, за да получат цялото внимание и
енергия на другите. Във всеки случай, те са психически
вампири, независимо от това, дали знаят или не, и докато не се
научат да намират щастие, като се съобразяват с другите, те ще
продължават да постъпват така. И в този случай важи това да
останете нащрек и да си пожелаете енергията ви да остане
защитена, но в краен случай може да се наложи да бъдете твърди
и просто да си отидете, ако станат прекалено настоятелни и
започнат прекалено да командват. По-късно ще се спра по-
подробно на това.
Може да се чудите, дали негативните емоции имат някаква
цел изобщо, дали е нормално да бъдете натъжени, когато
домашният ви любимец умре, да се ядосате, когато някой ви
ощети, да се страхувате, когато сте в някаква опасност? Ами да
изпитвате тъга може да ви помогне да си припомните хубави
спомени и да оцените неща, които преди не сте ценили, или
тъгата може да ви накара да се предадете и да навредите на
самия себе си. Гневът може да ви мотивира да поправите някоя
несправедливост по мъдър начин или да ви заслепи до такава
степен, че да направите нещо, заради което да ви арестуват.
Страхът може да ви предупреди за опасност и да стимулира
способността ви да я избегнете или страхът може да ви накара
да видите опасност, където тя не съществува. И така, дотогава,
докато емоциите ви тласкат към конструктивно мислене и
действие, тези емоции са уместни, но ако водят до деструктивни
последици, те са неуместни.
Дори и когато една негативна емоция е уместна,
изпитването й освобождава енергия, която храни негативните
същества. Но това е нормално при нормални обстоятелства,
както е нормално изхвърлените кухненски отпадъци да бъдат
изядени от червеите. Всеки жизнен урок, който научаваме, идва
с изразяване на емоция, тъй като енергията е необходима, за да
остави този урок дълбок отпечатък в душите ни, преди тя да
бъде освободена. Негативните емоции ни помагат да учим, но
същите уроци могат да се научат дори по-добре с позитивни
емоции, ако се стремим да разберем и усвоим урока спокойно и
бързо, а не да оставим преживяването да се развива към това да
научим урока чрез последното средство – болката. В интерес на
негативните същества е да останем колкото се може по-глупави
и по-слепи към своите жизнени уроци, така че да имаме редица
болезнени преживявания, преди да ги научим окончателно.
Колкото по-многобройни и интензивни са тези негативни
преживявания, толкова повече енергия изразходваме да научим
тези уроци, толкова повече енергия имат за събиране
негативните същества. Те са като касиери в пунктове за
събиране на пътна такса, които ни вземат такса да пътуваме по
тяхната магистрала, само че те ни разсейват и объркват и ние се
въртим в кръг, опитвайки се да намерим изход, и всеки път
плащаме такса.
Да обобщим, негативните същества могат да източват
нашата душевна енергия чрез директно прикачване към
етеричните ни тела, за да събират сурова енергия, предавайки ни
уроци чрез негативни емоции, подтиквайки ни към изразяване
на негативни емоции по деструктивен начин, така че
последиците да ни донесат повече страдание и уверявайки се, че
завършването на урока е отложено, така че естествено се
появяват все по-болезнени преживявания, които да ни помогнат
да запомним или разберем урока.
Съществува и допълнителен метод, който изисква да
изразяваме негативни емоции, без каквато и да било
продуктивна причина. Когато гледаме новини и се ядосваме за
неща, за които не можем да направим нищо, ние губим енергия
напразно. Когато гледаме филм и изключително много се
уплашим, ядосаме или натъжим, ние губим енергия напразно,
защото това е просто филм. Същото става и когато се вживеем в
някое спортно събитие или компютърна игра. Когато се скараме
с някого заради недоразумение, енергията, която изразходваме,
отива на вятъра. Когато стават случайни произшествия, това
силно ни стресира, и когато нещата завършват добре, се оказва,
че всички тези грижи са били безсмислени. Когато имаме в
главата си въображаем спор или когато постоянно ни смущава
шум и бърборене в ума ни, ние губим енергия за нещо, което
дори не е реално. А негативните същества си получават онова,
което искат. Това, вероятно, е основният начин, по който те
събират енергия от хората, и то чрез объркване и илюзии, които
ни принуждават по погрешка да даваме енергията си, въпреки че
не получаваме нищо ценно в замяна, нито дори уроци.
Какво е толкова лошо в губенето на енергия, след като
просто можете да си легнете и да се събудите, като се чувствате
по-добре? Е, ако целта ви е просто да се промъкнете през
живота, денят ви да преминава на работа или на училище и да
бъдете продуктивен член на обществото, тогава ви е достатъчно
да се наспите и да възстановите чрез презареждане онова, което
сте загубили чрез живеенето. Но за да станете наистина духовно
укрепнал, е необходимо повече; за да се освободите от
енергийната ферма, трябва да трупате позитивна енергия ден
след ден. Хората нямат свръх способности като например да
четат мисли, да виждат полето на етеричната енергия, да
левитират, да стават невидими или да минават през стени,
защото им липсва необходимата енергия и съзнание да вършат
това. Ако сте нащрек и будни през деня, това ви прави добре
функциониращ човек, но за да се освободите от контрола на
негативните същества, е необходимо да станете повече
от човек и, следователно, ще се нуждаете от повече енергия от
обикновените хора. Всичко се свежда до това да се защитите
срещу всички споменати форми на източване на енергия
, като повишите своята честота (повдигнете своето настроение и
повишете съзнанието си), за да увеличите притока на енергия от
Създателя.

Извънземни
Според съвременната наука, хората естествено еволюирали
на Земята от човекоподобни маймуни, за да станат най-
интелигентния вид на тази планета и, може би, в тази вселена,
тъй като нямало доказателства за интелигентен живот където и
да било другаде. Но истината е точно обратната: хората не са
сами във вселената, не са най-интелигентният вид и не са
еволюирали естествено на Земята.
Безброй извънземни цивилизации населяват тази
галактика; много от тях са милиони години по-стари от нашата.
Напреднали извънземни от дълго време посещават Земята; някои
от тях са отговорни за посяването на човешки живот на Земята и
други подходящи планети. Това означава, че човечеството дори
не произлиза от Земята, така че технически погледнато, ние
също сме извънземни, но живеем тук толкова дълго, че мислим
другояче. Извънземни все още се намират на тази планета –
живеят в бази, скрити дълбоко под земята или под вода, или в
недрата на планините, и пътуват с невидими кораби, през
подземни тунели или портали за телепортация.
Макар че на Земята има поне петдесет различни
извънземни вида, само няколко са подчертано негативни или
подчертано позитивни. Негативните извънземни, споменати по-
рано, използват човечеството като природен ресурс.
Неутралните извънземни са тук предимно да живеят, наблюдават
и учат. Позитивните извънземни са заинтересовани да помагат
на отделни индивиди да се освободят от енергийната ферма и да
станат свръххора. В реалността нещата са много по-сложни, тъй
като всяка отделна извънземна фракция може да има множество
цели, но същността е в това, че негативните искат главно да ни
използват, а позитивните искат да ни помагат. Най-обичайните
видове извънземни са сивите, влечугоподобните, богомолкоподобните
и скандинавския тип.
Сивите са ниски роботски същества с големи глави, бледа кожа и тъмни очи.
Влечугоподобните са високи, интелигенти същества с тесни
вертикални зеници и люспеста кожа. Богомолкоподобните
изглеждат като богомолки с човешки размер. Извънземните от
скандинавския тип не могат да се различат от хората, но
обикновено са по-мускулести, с изключително руса коса и
светли очи.
Не е възможно да се каже, че един извънземен вид е
абсолютно позитивен, а друг абсолютно негативен, тъй като в
рамките на един и същ вид може да има примери и от едните, и
от другите, но при някои видове ориентацията е по-отчетлива,
отколкото при другите. Например, сивите не са уникална раса от
чувствени същества със свободна воля, а са автомати, създадени
чрез генно инженерство, програмирани да изпълняват функция
на слуги на своите влечугоподобни създатели, и тъй като само
негативни извънземни прибягват към използване на изкуствени
роби, вероятността да съществуват позитивни сиви практически
е равна на нула. Влечугоподобните допълват редицата от древни
империи, които са завладели и поробили множество светове. С
течение на времето, от тази дейност се изродила голяма част от
бившата им индивидуалност и така мнозинството
влечугоподобни днес са част от негативни фракции.
Позитивните влечугоподобни са малцинство, което се е
отделило от негативните групи, за да използват хитрост и сила
за освобождение, вместо за манипулация. Извънземните от
скандинавския тип имат повече свободна воля от
влечугоподобните и са по-разнообразни от тях, тъй като са по-
древна и по-съвършена раса. Едната половина от всички
извънземни от скандинавски тип са негативни, а другата
половина – позитивни. Негативните извънземни от скандинавски
Само няколко източника обсъждат тези видове сравнително точно.
Потърсете:
Allies of Humanity, Cassiopaean Transcripts, David Jacobs,
Eve Lorgen, Karla Turner, Blue Planet Project, Cosmic Awareness, Ra
Material, Alien Digest, Phil Schneider
тип са по-високо в йерархията от влечугоподобните и действат
като техни мрачни повелители, бидейки или обладани, или
ръководени от демонични същества, които ги управляват и
упълномощават. Позитивните извънземни от скандинавски тип
имат еднакви способности, но действат в служба на Създателя
като божествени воини.
Произход от по-висши измерения
Тези извънземни не са материални по същия начин, както
сме материални ние. Те могат да се дематериализират и да
преминават през стени, да пътуват назад във времето, да
левитират, да местят предмети с ума си, да се появяват пред нас
в етерично състояние, без материалните си тела, да ни говорят
телепатично, да влизат в сънищата ни и да стават невидими.
Това са способности, които се появяват с прехода към свръххора
и те са наистина изключително напреднали, защото живеят в по-
високо измерение, като това измерение и нашето взаимно си
проникват едно в друго. За да влязат в нашия свят, съществата
от по-висши измерения трябва да се фокусират в по-тесен
спектър на вибрации, за да пресекат нашето измерение, иначе
остават невидими за нас. Ние сме като риби, които не разбират,
че ги наблюдават хора извън аквариума, хора, които могат да
изберат да известят за своето присъствие чрез почукване по
стъклото или потапяне на пръста си във водата.
Технически погледнато, въпреки че идват от по-висше
измерение, тези негативни същества съществуват
под нас, които сме в това измерение. За да разберете това по-добре, представете
си, че повърхността на масата има само две измерения
(дължина, широчина), а пространството под масата има три
измерения (дължина, широчина, височина). Нашата триизмерна
реалност просто е повърхност, заобиколена от негативно и
позитивно четириизмерно (4D) пространство. Под нея се намира
пространството, където съществуват негативните същества с
ниски душевни вибрации, над повърхността е пространството,
където пребивават позитивните същества в високи душевни
вибрации. Негативните същества се нуждаят от значително
количество душевна енергия, за да се проецират „нагоре“ в
нашата триизмерна реалност, а позитивните същества могат
просто да се „спуснат“ за посещение.
В своето естествено състояние влечугоподобните
съществуват в негативно 4D пространство, етерично
пространство, в което времето и реалността са по-флуидни и
реагиращи на техните мисли. Чрез изразходване на енергия, те
могат да променят честотата на своите вибрации, за да станат
временно материални като нас, но за да запазят енергията си, те
предпочитат да си останат в своята естествена среда. Сивите са
проектирани да функционират в нашата реалност, като
същевременно са телепатично управляеми от по-висшето
измерение, така че, освен че са изкуствени интелигентни
работници, те могат също да функционират и като дистанционно
управляеми сонди, чрез които може да действа умът на
влечугоподобни. По този начин влечугоподобните могат да си
останат в своето измерение, като дистанционно общуват с
нашето. Извънземните от скандинавски тип, тъй като са
относително по-силни, могат по-лесно да остават в нашето
измерение.
Пребиваването в по-висше измерение им дава много
предимства и недостатъци. Като предимство, тяхната етерична
технология е четириизмерна и може да функционира извън
нашата представа за време, така че влечугоподобните могат да
виждат и манипулират нашите възможни минали, настоящи и
бъдещи реалности едновременно. Това е като да сте в
хеликоптер над града и да виждате всички улици, докато някой,
който е на земята, вижда само улицата пред себе си. Те са
способни да фабрикуват много сложни и далекообхватни
манипулации, като например дребни промени на миналото, за да
повлияят избора, който евентуално можете да направите в
настоящето. Негативните извънземни не знаят какъв избор ще
направим, и не могат да променят избора, който вече сме
направили, но могат да видят и променят всичко друго.
Като недостатък, тяхното етерично състояние, в което
съществуват, им пречи лесно да нарушават вашата свободна
воля, да използват сила, за да променят избора ви, тъй като
силата е нещо, което върви заедно с това да са материални. Но те
все още могат да нагласяват обстоятелствата около вашия избор,
за да ви принудят да изберете нещо лошо за себе си и добро за
тях. Това става като нагласяват миналото така, че да ви създадат
затруднения в настоящето, като гледат напред, за да видят какво
бихте могли да направите, и телепатично манипулират най-
слабите умове на хората около вас, така че те да могат да
създадат негативни и изкуствени съвпадения по време. И така,
чрез тези инструменти те манипулират умовете ни и карат
душите ни да страдат така, че те да получават реколта от
енергийната ферма, която управляват.

Произход на човечеството
Хората не са естествено еволюирали на Земята. Онези,
които наистина са еволюирали естествено в течение на милиони
години, са различни видове човекоподобни маймуни, които
науката смята за наши предци. Но преди няколко стотин хиляди
години, група напреднали извънземни започнали да
модифицират тези примитивни маймуни, за да станат по-
разумни и умели, така че да могат да бъдат използвани за робски
труд. Оттогава този усъвършенстван вид е усъвършенстван
отново и отново, ставайки все по-различен от човекоподобните
маймуни и все по-подобен на самите извънземни. Други групи
извънземни извършвали свои модификации, създавайки свои
уникални типове хора чрез вкарване на гени от няколко различни
извънземни раси. Това довело до голямо разнообразие на
човешките раси, различия в цвета на кожата, типа на косата и
други по-малко забележими особености.
Това, че човечество е продукт на генно инженерство на
извънземни, означава, че те са създали телата ни, а не нашите
души. Душата за тялото е както шофьорът за колата си. Когато
автомобилната компания произведе нов модел, шофьорът може
да смени колата си с по-новия модел. Хората днес карат коли,
които се различават много от онези, които са карали хората
преди почти век. Същото се отнася за телата, които носят
нашите души, в сравнение с онези, в които те са били в зората на
човечеството. Различните раси хора, които виждаме днес,
произлизат от различни групи извънземни, които са ги създали,
за да подхождат на различна околна среда и цели. Всъщност,
белите хора със светли коси и очи не били първоначално
предвидени да живеят на Земята, а били създадени да
съществуват на планети много далеч оттук, където светлината на
деня не е толкова ярка. Според една теория, съществувала
планета между Марс и Юпитер, която била унищожена много
отдавна, а това принудило нейните светлокожи жители да се
евакуират на следващата най-подходяща планета, Земята.
Появата на бели хора в човешката история станало толкова
бързо, че с естествена еволюция това не може да се обясни. Тъй
като това не е естествената им планета, те имат сериозни
здравословни проблеми, като например, чувствителност към
светлината, акне, изгаряне от слънце, отколкото другите раси,
които са по-пригодени към условията на Земята. Важен момент
е, че хора съществуват навсякъде из галактиката, различавайки
се главно по външния си вид и вродени способности, в
зависимост от това коя група извънземни ги е създала.
Докато някои човешки души са дошли относително скоро
от животинското царство, други са по-стари дори от създаването
на човешкия вид. Тези древни души някога са съществували в
по-висше и по-малко материално състояние, но са избрали да се
спуснат в по-плътните човешки тела, за да напредват чрез
предизвикателството на преживяването. Цената била да забравят
това кои всъщност са били, да живеят при примитивни и
жестоки условия хиляди животи, да бъдат използвани като роби
и източници на душевна енергия от групите на негативните
извънземни, създали тези материални тела. Но днес се намираме
на такъв етап, когато тези по-стари души могат да получат
накрая шанс да си възстановят предишните си самоличности и
способности, този път с цялото допълнително знание и сила,
които са придобили от това, че са били хора толкова
продължително време. Онова, което са придобили, най-вече е
мъдрост и прозорливост – способността да се мисли и прави
разлика между истината и измамата, нещо, което не можели да
правят преди да влязат в човешкия облик, защото били
изолирани и наивни като невинни и прекалено защитени деца.
Ето една интерпретация на разказа за Адам и Ева: двама
души, които са невинни (древни, но наивни души
), които „змията“ (влечугоподобно извънземно) изкусила да ядат от
дървото на Познанието (възможност да се научат на
прозорливост) и които впоследствие били изхвърлени от рая
(съществуването в по-висше етерично състояние) в пустошта
(материалното съществувание).

Кога цивилизацията стартирала отново?
Онова, което е прието днес като история на човешката
цивилизация, води началото си от не повече от десет хиляди
години, като се започне с надписите, оставени върху глинени
плочки от древни култури от Близкия Изток, познати като
шумерска, а по-късно вавилонска. Не разполагаме с важни
писмени паметници от времето преди това, така че се приема, че
преди десет хиляди години хората били примитивни ловци и
събирачи, докато окончателно не се заселили в села и градове,
като се научили да отглеждат и опитомяват животни. Тази версия
на историята, преподавана в училище, е трагично и опасно
непълна.
Хиляди години преди да се появят шумерите, процъфтяла
развита цивилизация, наречена Атлантида. Тя се простирала на
няколко континента и притежавала технология по-сложна дори
от нашата днешна. Как тази напреднала цивилизация станала не
друго, а ловци и събирачи, които по-късно се развили в древните
култури, които познаваме? Атлантида била унищожена от
разрушително глобално бедствие. Легенда разказва, че
континентът на Антлантида бил пометен от потоп, потъвайки в
океана като наказание за това, че жителите му били станали
покварени и зли. Върховете на планините станали острови,
заобиколени от вода, до които оцелелите от потопа доплавали с
кораби. Тези оцелели след това използвали знанията и
технологията, която успели да спасят, за да построят селища и да
възобновят човешката раса, но тези знания и технология
постепенно били изгубени с течение на поколения бурен растеж
и миграция. Различни региони станали дом за различни групи от
оцелелите, които останали изолирани едни от други, като някои
бързо западнали, а други започнали да се развиват стремително
бързо до по-високи нива, преди да бъдат поразени от война, глад
или болест.
Между вещото малцинство на оцелелите, които запазили
своето висше знание и технология, и мнозинството, което
деградирало в примитивни култури, настъпило разцепление.
Вещите се скрили в подземни бази, пещери, отдалечени планини
и масивни укрепления, предимно, за да спечелят достатъчно
време да работят с някои групи извънземни, които желаели да им
помогнат да разработят и приложат дългосрочен план за
повторно изграждане на човешка цивилизация. Когато му дошло
времето, те се решили да излязат и да учат примитивното
мнозинство как да обработва земята и опитомява животни и
често били възприемани от примитивните хора като
добронамерени богове. Останалото е история.
След потъването на Атлантида, изключително
напредналите оцелели, които станали архитекти на новата
цивилизация, се съгласили, че е необходимо всичко да се
построи от основи, да се заличи споменът от този катаклизъм и
да се пази тайна за всеки следващ, така че накрая човечеството
отново да се развие до един напреднал, но стабилен и
контролиран етап. Оттогава Земята е претърпяла няколко
катастрофи, като се започне от древна ядрена война
и се стигне до бомбардиране от обекти, намиращи се в Космоса
, обаче информацията за всички е скрита, освен няколко късчета истина,
запазени в митове и религиозни текстове. Например, около 535
година от н.е., Земята е ударена от огнен дъжд от отломки от
комети, хвърлил Европа в мрачното Средновековие, обаче това
също се пази в тайна и днес учим само, че мрачното
Средновековие било започнало след като Римската империя била
опустошена от варварски орди, като се пропуска да се спомене,
че варварите могли да извършат това, защото Европа била
отслабена от огнения хаос.
Същността е в следното: онова, което учим в училище, е
преднамерено непълно и отчасти невярно, така че чрез
манипулиране на нашето възприемане на миналото, онези, които
ни контролират, могат да манипулират създаването на нашето
бъдеще и да го насочат към такова, в което те запазват и
увеличават своята мощ.
Разбира се, съвременните учени не признават тази по-
широка картина на историята, защото от тяхна гледна точка няма
достатъчно доказателства в нейна подкрепа. Или по-точно,
приетата от тях версия на историята е изградена от неверни
предположения, базирани на непълни доказателства, които са
толкова дълбоко вкоренени в умовете на археолозите, че когато
открият нещо, което да не подхожда на тяхната версия на
историята, те или запазват мълчание, унищожават
доказателствата или се измъкват, като дават някакво друго
обяснение. Те правят това, за да не изгубят работата си, тъй като
може да ги обявят за луди или фалшификатори, ако предложат
идея, смятана за невъзможна от другите тесногърди археолози и
учени изобщо.
Това невежество не е случайност; по-скоро това е
преднамерен резултат от нашата „по-висша“ образователна
система, насърчаваща потискането на истината. Университетите
и научните организации получават средства за изследвания,
които служат на негативната система за контрол („Контролната
система“), всепроникваща в нашия свят.
Докато хората вярват, че човечеството постепенно се
развило от примитивните пещерни обитатели до съвременна
технологична цивилизация без никакви препятствия и
катаклизми, те ще продължат да се чувстват в безопасност по
отношение на бъдещето и ще вложат своите надежди и усилия в
досегашния си начин на живот, защото бъдещето е там, за да ги
възнагради. Но ако те открият, че преди повече от дванайсет
хиляди години една напреднала цивилизация била пометена
внезапно, че същото може да се случи и на нашата цивилизация
по всяко време, тяхната вяра в бъдещето не би била толкова
крепка. Вместо да се жертват за икономическите обещания на
енергийната ферма, че някой ден ще могат да получат пенсия и
да се наслаждават на живота, те биха могли да променят
приоритетите и да правят онова, което ги прави щастливи
сега, а не по-късно. Това би довело и до много други въпроси, като
например: каква технология използвали древните и как
функционирала тя, защо истината е крита толкова дълго време,
колко време остава до следващия катаклизъм на Земята? Дори
знанието за това как древните са строили пирамидите или
задвижвали своите летателни апарати, би довело до страшни
последствия, в случай, че започнем да използваме тези
технологии, вместо да продължим да плащаме за ток и гориво на
енергийните компании или на въздухоплавателните компании за
пътуванията. Общо взето, това би означавало отслабване на
Контролната система. Затова, за да се поддържа състоянието на
нещата стабилно и предсказуемо, истината усърдно се крие.

Advertisements