Уран в 1-ви дом – Смел в риска

Аз мога да си позволя от време на време да обърна всичко с главата надолу, понякога се грижа за разнообразието си като предприемам изненадващи нападения, но също така се стремя и да постигна свобода в обкръжението си.
От време на време си позволявате свободата да правите каквото си поискате, за да покажете че стоите над нещата, дори понякога това да Ви коства счупена глава. Бунтувате се, когато на момента не става на Вашето или когато свободата Ви в партньорството е застрашена. От друга страна се държите като куче, което само от време на време иска да излезе на разходка и то само ако е с партньора си, при това на много дълга кожена каишка. Човек не трябва да се опитва да учи това куче на маниери, тъй като може да бъде ухапан внезапно или да преживее някакви други изненади. Естествено, Вие не искате да Ви поставят правила и да Ви казват какво да правите и какво не. Това само може да Ви направи много нервен, агресивен или да вдигнете кръвно. В течение на времето за другите няма да е никак лесно да успеят да Ви раздразнят, тъй като сте се научили как да взимате съвместни решения без да става късо съединение в нервната Ви система, нали?
Известни личности с Уран в 1-ви дом:
Чарлз Дикенс, Миа Фароу, Алън Гинсбърг, Ерих Хонекер, Ханс-Йоахим Куленкампф, Ники Лауда, Джон Ленън, Карл Луис, Максимилиан Робеспиер, Хайнц Рюман, Жан-Пол Сартр, Брус Спрингстийн, Игор Стравински, Никола Тесла, Валтер Убрихт, Джони Вайсмюлер, Клара Цеткин

Уран във 2-ри дом – Финансовa свободa

Аз мога да си позволя да купя свободата си и да инвестирам спонтанно, тъй като се наслаждавам на момента. Аз ставам нервен, когато имам пари, докато не ги изхарча внезапно, за да имам шанса да намеря нов източник на пари!
Вие си позволявате свободата да експериментирате с нови източници на печелене на пари, както и в спонтанното харчене. Не Ви е било лесно да си създадете стабилна финансова база чрез своите големи финансови скокове и падения. Вие дълго не сте имали обяснение защо това е така, докато внезапно не сте разбрали, че по всяко време е можело да си купите свободата. От друга страна да откриете различни възможности за печелене и харчене на пари се оказва голяма изненада за Вас. И ако понякога финансовият натиск във взаимните планове става голям, винаги намирате начин да се освободите. Усетът Ви за финансов риск понякога Ви носи увеличаване на капитала. В течение на времето ставате все по сигурни, че си струва да инвестирате в талантите си, както и да търсите нови източници за печелене на пари.
Известни личности с Уран във 2-ри дом:
Симон дьо Бувоар, Самуел Бекет, Пол Макартни, Жак Ширак, Агата Кристи, Алистър Кроули,  Че Гевара, Франц Кафка, Алфред Круп, Удо Линденберг, Лайза Минели, Исак Нютън, Пабло Пикасо, Роналд Рейгън, Ив Сен-Лоран, Ринго Стар, Лео Троцки

Уран в 3-ти дом – Оригинално самостоятелно мислене

Аз почти винаги успявам да се погрижа за изненади в разговорите и мога светкавично да сменям темите, защото съм любопитен към всичко ново!
Благодарение на своята интелектуална извисеност, Вие с лекота жонглирате с темите, вечно любопитен за нова информация. От друга страна се бунтувате винаги, когато не Ви е гарантиран свободен периметър или когато другите не могат да следват мислите Ви. Оригиналната Ви способност да правите няколко неща едновременно се дължи на Вашия мозък, който почти винаги работи на високи обороти и често генерира нестандартни идеи. Спонтанните пътувания са предпочитано от Вас разнообразие, тъй като те спомагат да се регулира равновесието в обмяната на кислород в белите Ви дробове. В края на краищата Вие се нуждаете от повече кислород от другите хора, защото винаги сте под интелектуално напрежение. Няма нищо по скучно за Вас от това да чуете нещо, което вече Ви е известно. Вашите уши са отворени само за новото и за развитието в живота. По някакъв начин винаги сте с една крачка напред пред другите в мисленето и говоренето. И ако някой Ви каже, че идеите Ви са луди ще го приемете като комплимент, нали?
Известни личности с Уран в 3-ти дом:
Уолт Дисни, Албрехт Дюрер, Алберт Айнщайн, Ерих Фром, Самюел Ханеман, Вацслав Хавел, Том Джоунс, Джанис Джоплин, Аятолах Комейни, Никола Коперник, Акира Куросава, Джек Лондон, Нелсън Мандела, Луи Пастьор, Жан Пол, Едит Пиаф, Герхард Шрьодер, Курт Тухолски

Уран в 4-ти дом – Птиче гнездо

Аз почти винаги успявам спонтанно да променям жилището си отново и отново или да се местя в ново жилище, за да се чувствам свободен!
Още от детството си сте имали чувството, че сте били родени в птиче гнездо и е било само въпрос на време да отлетите, защото в дома Ви е имало много стрес. Още от тогава сте усетили, че заради традициите на Вашите родители не е било възможно да започнете нищо ново. Тъй като нямате корени, за Вас е  лесно да задоволите чувството си за свобода чрез реформиране на дома Ви или смяната му с нов. В течение на времето сте разбрали, че не винаги, когато сте в лошо настроение, е необходимо да сменяте жилището. По природа сте по-скоро бунтовнически ориентиран  към родителите си и с това несъзнателно бойкотирате своя собствен вътрешен покой. А ако случайно имате чувството, че не всички прозорци и врати в дома Ви са отворени за Вас, тогава има опасност внезапно да ви „изгорят” бушоните. Навсякъде, където сте приети и вземате участие в съвместните решения относно общите цели, Вие се чувствате като у дома си, нали?
Известни личности с Уран в 4-ти дом:
Бриджит Бардо, Ото фон Бисмарк, Симон Боливар, Пол Чезан, Ив Кусто, Марлене Дитрих, Джузепе Гарибалди, Йозеф Гьобелс, Дъстин Хофман, Александър фон Хумболд, Харолд Юнке, Мартин Лутер, Джим Морисън, Йоханес Рау, Елизабет Тейлър, Луис Тренкер, Марк Твен

Уран в 5-ти дом – Шоколадово яйце с играчка-изненада

Аз успях още от детството си да стана крал на изненадите, защото съм роден като играчка-изненада от шоколадово яйце, и експериментирам с нови начинания, защото ми е кеф да играя по моите си правила, и защото „тиктакам” различно от другите!
Който като Вас е роден като изненада, и живота му протича с изненади – както в креативните високи „полети”, така от време на време и в креативните „падания”. Но който като Вас е решил да действа според собствените си правила, може да си позволи високи „полети” в игрите и развлеченията. Като необикновено и капризно дете, родителите Ви са нямали време да Ви научат на обществените правила, и с това сте имали свободата да си създадете свои собствени и да откриете талантите си чрез различни опити. Доста време експериментирате на сцената на живота със спонтанни и необичайни инсценировки, просто за да докажете, че „тиктакате” различно от другите. Това, което „произвеждате” като резултат не винаги е годно за употреба, но е оригинално и несравнимо, а понякога се превръща в хит. Към собствените си деца пазите дистанция, а причината е да не им предадете своята „лудост” като модел за подражание.
В сексуалността приветствате всяка нова изненада и се нуждаете от творческо разнообразие, за да вдигнете високи обороти. Избирате да останете при онзи партньор, който Ви дава свобода. А на който не му понася Вашата необичайна жизненост, може да остане надалеч, нали?
Известни личности с Уран в 5-ти дом:
Ле Курбоазие, Бенджамин Франклин, Галилео Галилей, Михаил Горбачов, Щефи Граф, Гюнтер Грас, Джими Хендрикс, Густав Малер, Ричард Никсън, Елвис Пресли, Томас Ринг, Валтер Шел, Уилям Шекспир, Джон Стайнбек, Рихард фон Вайцсекер

Уран в 6-ти дом – Работник на ненормирано работно време

Аз с удоволствие експериментирам с нови методи на работното си място и в ежедневието ми, при това сменям внезапно работните места дотогава, докато намеря работа, където имам свобода да взимам решения!
Трябвало е да мине доста време преди да разберете кое работно място пасва на ритъма Ви. Понякога се случва внезапно да смените работното си място, тъй като то не е достатъчно разнообразно. В течение на времето ще намерите своето място, където можете сами да решавате колко време да работите, с какви нови техники да работите и експериментирате. Без свобода на работното място сте труден за понасяне и започвате да се бунтувате. Вие просто се нуждаете от свободно пространство, за да можете да експериментирате с нови работни методи и техники. Като самостоятелен и свободен сътрудник решавате спонтанно кога и колко да работите, като следвате своя собствен ритъм.
Известни личности с уран в 6-ти дом:
Конрад Аденауер, Ингрид Бергман, Леонард Бернщайн, Джими Картър, Салвадор Дали, Фридрих Флик, Ана Фройд, Рок Хъдзън, Брус Ли, Тео Линген, Боб Марли, Петър Пол Рубенс, Хелмут Шмид, Клара Шуман, Алберт Спер, Джузепе Верди, Рихард Вагнер

Уран в 7-ми дом – Свобода на избор и решения

Аз с удоволствие танцувам извън реда, успявам да поставя нови художествени тенденции и да се освободя от партньора си, ако нямам свободата, която ми е нужна като въздуха, за да водя дългосрочно партньорство!
Въпреки, че се стремите към постоянно партньорство, при Вас се случват внезапни раздели, но тогава, когато за другия не е възможно да Ви гарантира свободното пространство, от което се нуждаете. Тъй като не е никак лесно да издържите на изкушението, понякога се случва внезапно да се влюбите в някой, който също като Вас играе извън правилата. Някои казват, че сменяте партньорите си като дрехите си, но това не е съвсем вярно, защото Вие търсите онзи, който би Ви дал най-голяма свобода в партньорството. В течение на времето разбирате, че сами се справяте най-добре, а някои от бившите Ви партньори се превръщат във Ваши добри приятели. От друга страна, ако свободното Ви пространство не е гарантирано, има опасност да Ви изгорят бушоните и да се разделите внезапно с партньора си. В края на краищата, най-голямата изненада, която не сте очаквали да Ви се случи, е едно възможно дългосрочно партньорство, в което позволявате самостоятелност на партньора си. Естествено, не е нужно винаги да бягате, когато партньора не играе по Вашата свирка, нали?
Известни личности с Уран в 7-ми дом:
Мария Кюри, Джеймс Дийн, Арета Франклин, Зигмунд Фройд, Ца Ца Габор, Индира Ганди, Гьотц Георге, Лиз Грийн, Изабел Хупърт, Карл Густав Юнг, Йоханес Кеплер, Волфганг Амадеус Моцарт, Йоко Оно, Ана Павлова, Роман Полански, Рембранд, Джордж Санд, Рудолф Шарпинг, Моника Зелеш, Омар Шариф, Рудолф Щайнер, Катерина Валенте, Леонардо да Винчи, Антонио Вивалди

Уран в 8-ми дом – Феникс от пепелта

Аз понякога успявам да хвърля „бомбата” във връзките си по-рано, от колкото съм запланувал, когато мнението ми се игнорира. Трябва да се освободя от мъките си, за да постигна взаимен, но и независим стил на живот!
За да започнете да изразявате собственото си мнение, когато личното Ви пространство не е осигурено, Вие се нуждаете от натиск във връзката си. Другите не могат лесно да разберат кога навлизат в минното Ви поле или кога ще експлодирате като граната. Чрез способността си да рискувате и чрез мотото Ви „да срутим старото и да изградим новото“, Вие успявате да постигнете нови условия на съжителство във връзката си, което Ви струва само умирането на една-две нервни клетки, които не са издържали на напрежението. Преди всичко, в младостта си с удоволствие сте експериментирали както с бунтарското си мнение, така и в сексуалността, и с това сте си отворили нови врати към неподозирани свободи. В течение на времето разбирате, че секса за Вас е мощно оръжие, с което държите партньора си на дистанция, за да не загубите свободата си в дълбоките връзки. Междувременно това Ви освобождава от дяволския страх да завържете дълбока връзка, където са възможни два независими стила на живот, нали?
Известни личности с Уран в 8-ми дом:
Луис Армстронг, принцеса Даяна, Грета Гарбо, Ава Гарднър, Херман Хесе, Каролин Кенеди, Мерилин Монро, Владимир Илич Ленин, Палома Пикасо, Ханс Мартин Шлайер, Йозеф Сталин, Род Стюарт, Лео Толстой

Уран в 9-ти дом – Успешни полети

Аз понякога успявам да поставя всичко под въпрос с вярата си, защото съм много любопитен и проверявам до колко мога да „опъвам” лъка в разговорите споделяйки моите необичайни идеи, за да видя доколко е въодушевен другия, или изобщо не е!
„Знанията идват чрез опита“ е запазеният знак на вярата и смисъла на живота Ви. В младостта си сте гледали с насмешка на всички въпроси за вярата. Божествената дарба да „излитате” и „кацате” там, където за момента виждате предимство, са отваряли нови врати за разширяване на хоризонта Ви. Благодарение на голямото Ви любопитство Вие намирате смисъл във всичко, което не е обикновено и експериментирате с него. В края на краищата, Вие често намирате щастието си чрез пътувания и пребиваване в чужбина, където получавате и добри шансове за развитие. От друга страна, нямате много време да водите обикновени разговори, ако те не Ви носят нова информация. В течение на времето сте успели да си изградите своя собствена философия, освободена от всякакви представи за морал и традиционни норми, което Ви осигурява свободен маршрут към нови изследователски пътувания, нали?
Известни личности с Уран в 9-ти дом:
Алфред Адлер, Уди Ален, Джорджо Армани, Борис Бекер, Бернард Бертолучи, Вернер фон Браун, Чарлз Дарвин, Умберто Еко, Луи дьо Финес, Махатма Ганди, Алфред Хичкок, Вилхелм Райх, Кет Стивънс, Жул Верн, Оскар Уайлд

Уран в 10-ти дом – Бунтовен характер

Аз понякога успявам да престъпвам закони и правила и с това взривявам своите рамки, за да докажа, че имам свободата да определям сам собствените си мащаби!
Още от училище сте започнали да се бунтувате срещу правилата и обществените норми, защото не сте искали никой да Ви предписва кои цели да следвате. Дълго време сте се чувствали призовани да излизате на барикадите с мотото „Правилата съществуват, за да бъдат нарушавани“, за да докажете, че в преследването на целите Ви „тиктакате” другояче. След няколко смени на професията осъзнавате, че единствената професия за Вас е тази, в която сам определяте мащабите и нормите в работата, както и тази, която Ви дава възможност да работите независимо. С Вашия предизвикателен характер и нервност често достигате целта си, но и често наранявате коленете си. И така, с течение на времето, Вие намирате своята ниша в обществото, а над нея стои надписа “Living оn The Edge“. (Да живееш на ръба)
Известни личности с Уран в 10-ти дом:
Салвадор Алиенде, Ясер Арафат, Фидел Кастро, Дейвид Копърфийлд, Бенито Мусолини, Аристотел Онасис, Ошо, Маркиз дьо Сад, Алберт Швайцер, Франц Йозеф Щраус, Тина Търнър, Лех Валенса, Борис Елцин

Уран в 11-ти дом – Съвместни творчески експерименти

Аз почти винаги успявам да си осигуря свободно време за игри и развлечения, защото съм отворен за нови и необичайни взаимни експерименти!
На Вас никак не Ви е било лесно да намерите приятели, които да са горе-долу нормални. Най-често това са били аутсайдери, които са имали същите трудности като Вас в това да се интегрират в група. В течение на времето сте завързвали необичайни приятелства, чрез които сте стигали до нови идеи за общи творчески мероприятия. Благодарение на своята готовност за риск и жажда за приключения, Вие намирате време за игри и развлечения без да губите свободата си. Естествено вратата Ви винаги е отворена за такива необичайни мероприятия, защото за Вас се казва, че новите приятели носят нови шансове за съвместни творчески експерименти, нали?
Известни личности с Уран в 11-ти дом:
Жан Пол Белмондо, Алфред Биолек, Вили Бранд, Бертолт Брехт, Вилхелм Буш, Ал Капоне, Карлос Кастанеда, Марк Шагал, Уинстън Чърчил, Макс Фриш, Питър Гейбриъл, Винсент ван Гог, Робърт Ханд, Дитер Хилдебранд, Виктор Юго, Мик Джагър, Ейбрахам Линкълн, Мартин Лутер Кинг, Томас Ман, Марсел Марсо, Жан Сибелиус

Уран в 12-ти дом – Потайни полети на мечтите

Аз почти винаги успявам да се освободя от ежедневието и съвместната работа, за да си осигуря спокойствие!
Вие имате предчувствието, че ще дойде времето, когато ще имате достатъчно време за осъществяване на мечтите Ви. Може би имате някакъв страх от промени, за да не Ви остава никакво време да инвестирате в осъществяването на мечтите си? Друга възможност за Вас е да чакате да Ви се отдаде шанса да изживеете своя бунтовнически потенциал и тайните полети на мечтите. По някакъв начин успявате да прикривате своята бунтовническа страна и да летите тайно с крилете на Вашите копнежи. Това, което Ви носи безсънни нощи е фактът, че нервната Ви система е постоянно в режим standby (готовност за включване) – просто по всяко време сте готови да станете активни или светкавично да избягате. Някой беше казал „Не е вярно, че имаме малко време, а че пропиляваме много“. От друга страна Вие винаги държите вратата си отворена за тайния си приятел с името Съмнение, особено когато става въпрос за спасяване. С течение на времето разбирате, че вашата бунтовническа страна не е утопия, а способност, с която можете да помогнете на много хора и да отворите пред тях нови визии за бъдещето.
Известни личности с Уран в 12-ти дом:
Франц Бекенбауер, Херман Гьоринг, Адолф Хитлер, Удо Юргенс, Ерих Кестнер, Хелмут Кол, Мадона, Чарлз Менсън, Нострадамус, Едгар Алън По, Александър Пушкин, Салман Рушди, Хелмут Шмид, Стивън Спилбърг, Джон Траволта, Анди Уорхол, Франк Запа

 

Добрин Антонов – Доби