В средна карта, освен ако клиентът ви не е замесен в психически, холистични или лечителски изкуства, разглеждайте Хирон като индикатор за “ранни проблеми от детството”, които са засегнали и по някакъв начин са увредили неговата психика като възрастен. Хирон може да бъде “болезнена точка” и трябва да се подходи с такт и съчувствие. Това са често страдащи зони и ако вие се приближите твърде много до истината, да срещнете реакции на отказ и отхвърляне. Добрата страна на Хирон е, че когато разположението е добро, ще видите нещо като “преоблечена благословия” в енергията, свързана с Хирон. Някой например може да загуби работата си, но след това да открие, че е в чудесно положение да започне нов бизнес. Или може да загуби обидил ги партньор и след това да преоткрие някой, когото преди е пропуснал или отхвърлил.

Лечителски способности: Изявен Хирон може да покаже лечителски способности. Основно, броя на аспектите между Хирон и другите планети показва степента на лечителски потенциал у клиента, но ще го откриете неминуемо, когато Хирон е близо до осова точка, специално Асцендента или МС. Погледнете Нептун, Уран и знака, където Хирон е разположен, за да се прецени цялостния модел на лечителски умения на клиента.

ХИРОН-СЛЪНЦЕ : В позитивни аспекти, комбинацията между Хирон и Слънцето създава хармония, емпатия и разбиране у човека. Позитивния аз ще бъде обогатен с ползотворни контакти. По-резките контакти могат да донесат ярост, гняв и фрустрация, идващи от липсата на самоувереност или неустойчиво его. За човека може да бъде трудно да изрази своите вътрешни потребности, идеи и емоции, когато Хирон е злополучно повлиян от транзити. Позитивни контакти Слънце-Хирон в наталната карта могат да покажат голяма дълбочина и удовлетворение от себе си, построени в ранна възраст. Ако наталният Хирон има стресиращи аспекти, човекът ще има трудности и кризи, особено на средна възраст, когато ще му се наложи да се бори, за да отстоява себе си. Може да има фрустрация, негодувание и възмущение относно мястото му в живота.

ХИРОН-ЛУНА: В наталната карта позитивен аспект може да покаже човек, който е повишено чувствителен, емпатичен и мистичен. “Проблеми с хоризонтите” са големият проблем на времето тук, независио от подкрепящите или предизвикателните аспекти. Степента до която е проблемът, може да бъде показана от аспектите. Този с разположение Хирон-Луна трябва да научи земните принципи и психическата протекция. Тук може да има индикации за отхвърляне от майката, ако аспектите са предизвикателни.

ХИРОН-МЕРКУРИЙ: Тази позиция, когато е позитивно подкрепена, може да покаже остра интуиция, вероятно и ясновидска способност. Освен ако няма също позитивни аспекти към Нептун или Луната, макар че това не може да се превежда като лечителски способности. Това е по-скоро царството на ума, отколкото на сърцето. Човекът има склонност да бъде всезнайко и степента в която това е благоприятно или вредно, може да бъде показана от подкрепящи или предизвикателни аспекти.

ХИРОН-ВЕНЕРА: Човекът изявява сексуалните си и чувствени преживявания с детински чар и наивност, което го прави неустоимо привлекателен. Когато двете планети са в хармоничен контакт, клиентът би трябвало да е имал сексуални или творчески изживявания извън нормалните реалности или социални вкусове, но са абсолютно жизнени за неговото собствено персонално развитие. Може да има проблем с половата и сексуална идентификация, когато двете планети не са в хармония и предизвикателен аспект може да индикира физическо, емоционално или сексуално насилие в детството. Тези хора стават експерти в разчитането на мотивите на другите и се научават да използват сексуалността си като защитно поле.

ХИРОН-МАРС: Ако искате да разкриете истинското значение на старата фраза” неподвижният обект среща непреодолимата сила”, ще го намерите между тази природа и целите, които имат наум. Разположението тук може да бъде описано като архетипа на свещения воин. Тези, които не се боят да извадят меч в защита на другите и могат да бъдат привлечени от военна кариера. Енергията и интуицията идват заедно със силен тласък към действие, да се постигнат демонстративни цели. В ранния живот те могат да чувстват, че личните им желания са продължително предизвиквани, трябва да се борят здраво за тях. Те не разчитат на другите да ги спасяват. Тези хора са склонни да заемат лидерска позиция, но ако разположението е предизвикващо, могат да се превърнат в диктатори. Ако желанието им да ръководят е осуетено, могат да станат кисели и дребнави.

ХИРОН-ЮПИТЕР: Хирон заедно с Юпитер подпомага творческите способности и тези хора имат нещо като “магическо докосване” , специално тези със силни контакти в Лъв или 5-ти дом. Отлични учители и лечители, те са ярки, късметлии и талантливи, когато двете планети аспектират в хармония, но когато са стресиращи, човекът често е предизвикван от собствените си високи очаквания към себе си и другите. Религии и духовна нетолерантност могат да бъдат проблем, тъй като те възприемат убежденията си като “универсални”.

ХИРОН-САТУРН: Къде сте били родени през 1966г? Това е била годината на Haight-Ashbury, период на генерален стрес в семействата и голямата социална култура, и Сатурн е бил в съвпад с Хирон. Хирон и Сатурн са заели позиция независимо от аспекта. Той често показва проблеми с бащата и авторитетни фигури. Човекът трябва да се бори да намери собственото си място в света в резултат на отхвърляне или насилие по време на детството. Обществото и културата като цяло могат да бъдат възприемани с недоверие и мнителност. Ако аспектите са позитивни и човекът има време разбере собствената си мотивация, може да се превърне в авторитетна фигура, учител и лидер. Ако е неспособен да надрасне цинизма на разположението, ще изпадне в горчивина и ще отхвърля социалните контакти.

ХИРОН-УРАН: Индивидуалисти, със собствено мнение, енергични и постоянно променящи се, тези хора често се вписват трудно в голямата култура, тъй като са твърде страстни, твърде духовни и непрактични. Свободолюбиви и независими, за тях е трудно да стъпят на земята. Обичат да експериментират, да опитват нови неща и се чувстват в свои води с новите технологии.

ХИРОН-НЕПТУН: Стресиращо Хирон-Нептун разположение може да покаже, че човекът ,честно казано, не живее на този свят. Често напълно могат да съзнават, че са “професионални мечтатели” и кариера в областта на изкуството, телевизията и киното могат да бъдат позитивна изява при добър контакт между тези две планети. Макар че те могат да покажат самоизмама, илюзии и отнесено мислене, наркотици и сексуално насилие, когато са силно предизвикани. Нептун е този, който ще каже на астролога къде идеализмът на клиента, мечтите и желанията му са най-силни.

ХИРОН-ПЛУТОН: Човекът благословен /или прокълнат/ с тази комбинация е интензивен, драматичен и дълбок. Може да има дълбоки и скрити белези от детството, които по-късно да бъдат подсилени или разрушени. Стресирани, ще имат големи борби в живота и има видима убеденост за отхвърляне и/ли насилие в детството.Ако имате това разположение, има два ключа към лечение. Да познаете себе си и да намерите начин да обърнете болката си в средство да лекувате другите.

ХИРОН-ВЪЗЛИТЕ: Това разположение е много показателно за важен кармичен живот. Човекът може да покаже силен интерес към духовно или холистично лечение, може да бъде могъщ учител или лидер. В ранна възраст могат да се борят да постигнат социално приемане.

ХИРОН-МС: Хирон разположен в тази позиция е силен индикатор, че кариерата на човека ще има някакъв Хиронов отблясък. Могат да бъдат учители, лидери или лечители. В същото време да останат вечни студенти / което може да бъде ключ към постоянно повтарящите им се успехи в много области/. Ранната кариера е резултат от ниска самоувереност, която ще надделеят и ще я използват като пример в уроците, които ще преподават.

ХИРОН – Холистичен мъдрец, учител, лечител, астролог, пътешественик, шаман, странник. Раните на душата. Екология. Синтез между бог, човек и природа.

Brandi Jasmine