Марс в 1-ви дом

Борбата да бъде първи
Още като дете сте притежавали силна борбеност и желание винаги да бъдете пръв. Спонтанно използвате личната си енергия за налагане на личността си в живота. В повечето случаи Вие правите каквото искате и се борите да получите това, което искате. Когато ловувате го правите на високи обороти. Вашият стремеж към завоевания се възпламенява бързо чрез еротичното излъчване на другия пол и особено когато „плячката” се дърпа  (това още повече засилва апетита на „ловеца”). Почти всички Ваши действия са насочени към това да получите онова, което искате. Другите хора първо мислят, а после ”стрелят”, докато Вие първо стреляте, а след това мислите. Тъй или иначе това няма голямо значение за Вас, защото човек не може да има всичко. Активен човек като Вас почти винаги е зает с някаква дейност, а ударите по главата са нормално явление. Великолепно е да бъдеш борец, а ръкоплясканията, които понякога получавате за спечелените битки, са не по-малко великолепни. В партньорствата често правите това, което другите харесват, но в крайна сметка винаги това, което Вие искате.

Марс във 2-ри дом

Бори се, когато си струва
Аз искам да бъда оценен достойно за труда си! Аз се боря само тогава, когато си струва или моята територия и притежания са в опасност!
Като дете несъзнателно сте разбрали каква е цената Ви. Не всеки може да си позволи да Ви мотивира да направите нещо, освен ако не Ви примами с няколко банкноти или с нещо, което да увеличи Вашите притежания. Естествено влагате много енергия за натрупване на лични притежания и за материалното си осигуряване. В края на краищата имате силно обоняние и лесно установявате къде има нещо за „облажване” или какво трябва да се направи, за да Ви излезе вярна сметката. Инициатива показвате само тогава, когато цената е адекватна за Вас. Силата на страстите Ви е тясно свързана с Вашата банкова сметка. Ако някой реши да оспорва Ваше притежание, бързо ставате агресивен, макар по принцип агресията да не е част от характера Ви. Вие сте един задоволен епикуреец който с удоволствие инвестира в насладите в живота. В съвместните планове често налагате собственото си мнение, особено ако това става лесно. Ако другият не приеме мнението Ви, следва борба.

Марс в 3-ти дом

Горещи словесни хватки
Аз искам да бъда чут и се боря докато го получа!
Вие използвате много енергия за комуникация, а също и за горещи мисли. Вашите уши, очи и ръце са директно свързани със страстите Ви и са прекалено чувствителни към външни дразнения. Понякога само една дума е достатъчна, за да възбуди силно страстите Ви, при това на високи обороти. А думата, която не искате да чуете, за Вас е като обявяване на война. Никой не е толкова активен в говоренето и в мисленето както Вас и това трае докато не получите желаното. Възможно е, ако сте силно провокиран от човек, който не желае да възприеме мнението Ви, несъзнателно да му посегнете. Вашите братя и сестри, съседи или партньор са в повечето случаи най-добрата арена за словесни схватки. Силните Ви оръжия са думите и ръцете, понеже като дете сте се научили да се налагате с тях. Естествено, искате навсякъде да показвате надмощие, все едно дали в разговорите или в съвместните пътувания. Често атакувате знанията и мирогледа на другите, тъй като не можете да повярвате, че другите може да имат по-големи знания от самите Вас. В края на краищата словесните схватки за Вас са като спорт, който постоянно тренирате и ако отвън няма реален спорещ, тогава мислите Ви започват война, докато мозъка Ви се подпали. Говоренето и мисленето са Вашите най-добри оръжия за налагане в живота. Не случайно повечето от вас карат спортни коли и мотори и демонстрират силите си на пътя.

Марс в 4-ти дом

Емоционалният борец в семейството
Аз искам да бъда добре обгрижен в дома си и се боря чрез настроенията си за признаване на моите нужди!
Вие влагате енергията си в семейството, в жилището си, а понякога и за разправии с родителите си. Още от бебешката люлка, от най-ранно детство, Вие сте програмирани да се борите за задоволяване на нуждите си. Силните страсти са свързани по някакъв несъзнателен начин с Вашите нужди и понякога вдигате повече „пара” отколкото е нужно. В семейния живот сте много загрижен и най-малката изникнала на пътя Ви пречка приемате като обявяване на война. Ако някой не може да ви възприеме съзнателно, го оставяте да Ви усеща. Често имате чувството, че хората от Вашето семейство не искат да Ви възприемат. От една страна полагате горещи грижи, а от друга страна не трябва никой да пристъпва до Вас. Като мъж се нуждаете от майчински гърди, за да се чувствате добре. Като жена очаквате нуждите Ви да бъдат удовлетворени, както в къщи така, и в леглото. Членовете на семейството и доверените Ви хора, усещат, когато сте под пара и правят това което искате, или…?

Марс в 5-ти дом

Креативният борец
Аз искам да правя това, което ми доставя удоволствие и се боря за шеги и развлечения!
От дете сте свикнали да се борите, за каквото Ви харесва. Доставя Ви удоволствие да влагате много енергия в лични мероприятия и в игривата страна на живота. Интересно е, че когато се занимавате със себе си, страстите Ви са на високи обороти. В края на краищата, свикнали сте да бъдете в центъра на събитията, особено когато някой иска да оспори лидерството Ви по време на бойни действия. Не дай боже някой да нарани гордостта Ви по отношение на игрите или актьорските Ви прояви. За него ще бъде по-добре ако на часа се изпари във въздуха. Ако се случи да попаднете в опасна битка, често я обръщате на игра. Често мерите силите с началниците си, тъй като това повишава самоувереността Ви. Главният мотор на действията Ви е удоволствието от креативността и лидерството. Който иска да има приятелски отношения с Вас, трябва да обръща внимание на жезъла и короната Ви.

Марс в 6-тидом

Борба в ежедневието и работата
Аз искам да съм нужен и се боря за въдворяване на ред в ежедневието и на работното място!
Като дете сте успели да прозрете, че когато човек чрез действия и услуги се прави на нужен, след това получава каквото иска. От тогава Вашата енергия е канализирана в това да въдворявате ред в ежедневието и работата си. В края на краищата, това е Вашата арена за борба, мястото, където чрез проницателен анализ налагате собствените си работни методи. Вие сте именно от онези хора, които навсякъде успяват да въдворят ред. Сферата на услугите е мястото, което Ви задвижва на най-високи обороти и с това увеличава Вашата потентност. При изживяването на своите естествени страсти, често се държите сякаш приемате това като работа, в която сте разпределили силите си. Като сътрудник сте много активен и често успявате да мотивирате другите. Който не желае да приеме Вашите методи на работа, няма да се спаси от острата Ви критика. А който иска да работи с Вас трябва да иска също така и да успява.

Марс в 7-ми дом

Изкуството на борбата да получиш аплодисменти и почитатели
Аз правя с удоволствие това, което харесват другите до тогава,  докато мога да правя каквото ми харесва!
Като дете сте били мотивиран да се държите любезно към другите, защото само тогава сте получавали това, което искате. Естествено искате да бъдете обожаван горещо, тъй като правите много за другите. В края на краищата всичко хубаво, което срещате в живота си Ви привлича по някакъв начин, особено ако е човек от противоположния пол и отговаря на Вашия вкус. Да, о да, без другия не можете лесно да вдигнете високи обороти. Само когато сте двама мотора Ви върви, особено ако партньора Ви е атрактивен или има силно еротично излъчване. Понякога се случва аромат или парфюм да възбудят страстните Ви инстинкти, тъй като всичко хубаво много силно Ви привлича. От друга страна често Ви е трудно да се разделите с другия, макар да знаете много добре какво трябва да направите, за да го накарате да Ви напусне. Вие обичате и „спорта”, от особено значение за Вас са дрехите, с които ходите на лов за другия пол. Вашата сила лежи в осъществяването на контакт и „свалянето” на другия, тъй като знаете как да покажете своята привлекателна страна. От друга страна притежавате изкуството на дипломацията и го прилагате в срещите и партньорствата, във взимането на решения, като успявате да кажете „да” и „не”. В повечето случаи привличате партньор със силно еротично излъчване и силна способност за налагане. Въпреки това искате да налагате своя вкус в партньорството, защото това Ви възбужда, особено когато партньора е облечен по Ваш вкус. А в края на краищата правите това, което на другите им харесва.

Марс в 8-ми дом

Борба на мненията
Аз искам да бъда уважаван във връзките и отношенията ми за всичко онова, което правя за тях. Готов съм да се бия до смърт, пък… каквото дявол покаже!
По рождение сте наследили очарователната способност чрез кризи и болки да мобилизирате свръхчовешките си сили. От дете сте се научили, че трябва да успявате, за да получите одобрение и награди от другите. Често са Ви необходими натиск или дълбока болка, за да се активизирате, като при това не трябва никой да подценява вашето мнение и още по-малко да се опитва да налага  собственото си пред Вас. Това само Ви възбужда да се борите дяволски и е много неприятно за другите. Налага се да се борите дори за това да получите полагащото Ви се наследство. Жертвате много енергия във връзката си и ако другият не цени постиженията Ви се превръщате в разярено зомби. Понякога обличате фанелка с надпис: „МОИТЕ АКЦИИ НОСЯТ ПРОМЕНИ, А КОЙТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ, ЩЕ БЪДЕ ПРОМЕНЕН!“ В края на краищата Вие винаги черпите сила и енергия точно от такива кризисни ситуации. А на този, който легне с вас в леглото, ще му е трудно да разбере дали язди дявола или е язден от дявола. С Вас не винаги е лесно, но Вие просто не сте създадени за леки връзки. Опасният път подхожда повече на страстната Ви натура, тъй като едновременно Ви плаши и очарова. Ако трябва да прекъснете някоя дълготрайна връзка, напускате другия с много голяма болка. В съжителството и общите финанси държите мнението Ви да се зачита. Във връзките Ви често се стига до силни различия в мненията и домогване до власт. Ако искате да се освободите от този дяволски кръг, трябва да си дадете възможността да отстоявате мнението си във връзките, но и да обръщате внимание на мнението на другите, за да може да се стига и до компромиси. Ако това не е възможно, тогава трябва да продължите да вървите по собствения си път.

Марс в 9-ти дом

Борба за подобряване на света
Аз искам най-доброто и знам най-добре как да се подобри света, вярвай ми!
От дете се стремите да получите най-доброто, особено по отношение на храната. Почти никой не знае по-добре от Вас, какво може да се направи, за да се подобри живота в света. Който Ви следва ще бъде ощастливен, а който не Ви вярва ще бъде добре поучен от Вас. Вие искате да имате само най-доброто и затова с удоволствие мотивирате другите да се подобрят. Виждате това, което с удоволствие искате да видите и почти винаги правите това, което е смислено за Вас. Най-често влагате енергията си в повишаване на квалификацията си, в подобряването на света, в пътувания и още по- големи ощастливявания. Особено що се касае до познанията Ви за секса, Вие най-добре знаете какво трябва да се прави, за да достигнете до оргазъм. Налагането на личната Ви вяра, Вашето виждане за живота и Вашите знания са свещен акт, тъй като всичко, с което се захванете лично завършва възможно най-добре. Вие имате божествената способност да мотивирате другите и го правите с голямо удоволствие. Когато опознаете смисъла и предимствата на дадена ситуация, тогава можете да сте разумен и толерантен. Вие черпите енергия от „пълното” и сте склонен да подобрявате изразите и занаятчийските способните на другите, тъй като винаги искате най-доброто от тях.

Марс в 10-ти дом

Борба за признание в кариерата и обществото
Аз искам да постигна обществено признание и се боря с всички средства за това както в съвместното съжителство, така и в постигането на моите цели!
От дете сте ориентиран да се борите за своите идеали и цели, както в училище така и в съвместното съжителство. Вие сте естествено твърд в борбата и в постигането на целите си, като при това пропускате да зачитате тялото си. В края на краищата, Вие сте заслужили да стоите там горе и да казвате какво да се прави. Ако някой не Ви даде това, което искате, понякога удряте целенасочено там, където най-много ще боли (естествено, по чувствата на другите). Внимание! Съпротивата на другите само Ви мотивира да се борите още по силно! Способни сте да постигате всяка цел, която си поставите с огромно постоянство, търпение и концентрация, на които сте способни. По естествен начин сте доказали на себе си и на родителите си, че енергията Ви нараства с преодоляването най-големите трудности в живота. Не рядко с такава позиция на Марс се срещат професионални спортисти или професионални борци. Влагате цялата си енергия в кариерата си и колкото по-трудна е ситуацията, толкова по-добре за Вас. Силното сдържане и контролиране на личната ви страстна сила и енергия, Ви носи награди. За Вас е въпрос на чест да се конкурирате с другите, за да докажете отново собствената си сила и превъзходство.

Марс в 11-ми дом

Борба за свобода
Аз искам да имам свободно време за съвместни игри и развлечения и се боря да бъда свободен! Понякога, когато не получа веднага каквото искам, нападам неочаквано като небесна светкавица!
Още от ранното си детството сте се научили да се борите за Вашето свободно време и да се бунтувате, когато някой Ви оспорва нещо. Употребявате голяма част от енергията си за бунтове, хобита, организиране на свободното време и за приятелския си кръг. Ако дори веднъж не стане на Вашето, сте готови за изненадващо нападение. Винаги имате нужда от нови варианти, тъй като бързо губите инициатива. Moже да се случи така, че да искате да правите едновременно повече неща, от колкото времето позволява. Но това не е проблем за Вас, тъй като често се случва бързо да загубите удоволствието от това, което правите. Нервите Ви винаги се намират под високо напрежение. Поне от време на време Ви е нужен бунт и опозиционна роля, за да покажете силата си в приятелския си кръг. Вие много бързо и спонтанно се възползвате от своите шансове, когато става въпрос за съвместни игри и развлечения. Понякога изненадвате себе си, че изобщо сте участвали. Заради стремежа си да опитвате непрекъснато нещо ново, Ви остава малко време и търпение да завършите нещата, които сте започнали вчера. Който предприеме съвместно начинание с Вас, трябва да прояви повишено внимание във взимането на съвместни решения, в случай че иска да си спести внезапните нападения.

Марс в 12-ти дом

Маскираният боец-спасител
Аз искам да имам спокойствие в съвместното ежедневие и съвместната работа и се боря за това на заден план. Започвам да действам само тогава, когато има някои за спасяване!
„В спокойствието лежи силата“ може да се приложи буквално към Вас и Вашето налагане в живота. Много по-спокойно е да инвестирате енергия на задния план, от колкото да си чупите главата на предния. Изглежда, че Ви е нужно спокойствие, когато осъществявате мечтите си. Когато в околната Ви среда е наистина спокойно и отпуснато, тогава сте наистина активен. В края на краищата постигате високи обороти на заден план, както и в изживяването на страстите си. Понякога може да се случи така, че да изпитвате силно съмнение в това, което правите, но това Ви мотивира още повече да откривате грешките си и да се спасявате от влиянието на другите. От друга страна, нападате от засада или стреляте с халосни патрони, понеже не искате да причините болка на никого. Най-добрият спорт за Вас е този, при който краката Ви си почиват. Бавно, но сигурно налагате волята си, най-често в сътрудничеството и в съвместния живот. Който иска да работи с Вас трябва да знае и приема мотото „В спокойствието лежи силата“.

Добрин Антонов- Доби