В митологията Хирон / ки-рон/ е бил кентавър, получовек и полукон. Той е бил ранен в крака и е търсил лек до края на живота си. Поради безсмъртието си не е бил изцелен и се е превърнал в съвършен лечител. Предал е знанието си за лечителското изкуство на други, специално лечението с билки , астрологията, етиката, музиката и стрелбата. Така архетипното значение на Хирон съответства на “раненият лечител”.

Хирон е 11-тата планета на астрологичното значение. Понастоящем Хирон е в знака на Козирог до май 2005г , когато ще се придвижи във Водолей. Той има 51-годишна орбита. Хирон изразява моста между животинското и човешкото; и вътрешния брак между мъжествено/женствено. Местоположението на Хирон между Сатурн и Уран осветлява връзката между старото и новото, миналото и бъдещето, ерата на Риби и ерата на Водолей.

Възможностите да се пътува дълбоко в нашия “аз” са вдъхновени от Хирон. След като пресъздадем старите рани от миналото, можем да се настроим по-хармонично към изцеляването си. Символично Хирон е пътуването от наранения към учителя и ментора. Ние имаме духовната сила да упражним повече съзнание за нашата болка, отколкото да излезем от нея. Следователно не е наша съзнателна позиция да бъдем в настоящето, тогава как можем да изцелим миналото?

Пътувайте чрез Хирон и се издигнете над болката си / Намерете Хирон в наталната си карта/.

1.Как сте били наранени в миналия си живот? Направете списък или напишете писмо.

2.Обяснете 2 свои страха, които изпитвате в настоящия си живот. Отбележете инстинктивните си реакции.

3.Как можете да развиете кураж да застанете с лице към страховете си? Отворете сърдечната си чакра.

4.С милост, съчувствие и любов , как можете да излезете от тези страхове? Изцелете себе си.

5.На кого можете да предадете уроците, които сте научили в лечението? Ментор.

Изследвайте Хирон в просветляващото пътуване към вътрешния си мир. Със съчувствие, приемане, прошка и безусловна любов за нас, ние сме свързани с Бога. Нека лечението започне!

Линда Адамс