Импотентност
Както вече ви е известно, за сексуалната област отговарят Плутон и Марс. Плутон при мъжете е свързан с енергетичния център в тестисите, а Марс осигурява сексуална агресия и непосредствено действие.
Признаци за импотентност:
1. Неаспектираният Марс (“в шахта”) – импотентност или спорадичен полов живот, в зависимост от включванията на транзитиращите планети. Но самият човек никак не се оплаква по този повод.
2. Марс е в напрегнати аспекти със Сатурн – понижена полова активност, особено при слаб Марс. При това човекът може и да не е импотентен, всичко е на психическа основа. Състоянието обикновено се обяснява с склонност към депресии.
3. Марс е в напрегнат аспект с Плутон, а Плутон е много по-силен. Има много сексуална енергия, но тя не се реализира, тъй като Марс е потиснат от Плутон. Най-често това се случва при съединение (трябва да се проследи оттенъкът на съвпада – по субаспекти с други точки в картата).
4. Неаспектирана Венера в мъжки хороскоп – липсва желание.
5. Венера е в квадратура към Нептун – проблеми със секса, но не задължително свързани с импотентност.

Фригидност
Анормално безразличие на жените към секса или липса на полово удовлетворение. Може да е временна или постоянна.
Причини:
1) психически нарушения;
2) смущения на ендокринната ситема.
Астрологични признаци:
1. Слънцето и Луната в Скорпион в съвпад или в напрегнат аспект със Сатурн.
2. Ретроградната Венера създава емоционална бариера при досега с естетическата страна на живота. Невъзможност принципите на Венера да бъдат реализирани. Такава жена е трудна да влезе в емоционален контакт, да се омъжи.
3. Марс “в шахта” в женски хороскоп – означава трудности в общуването с противоположния пол.
4. Неаспектираната Венера дава ограничена способност за изразяване на външните чувства. Жената не усеща мъжа. Непълноценност в любовта.
5. силен аспект Венера/Уран или Венера в Стрелец.

Хомосексуализъм
Има хора, които по природа не са в състояние да усещат нормално сексуално влечение към другия пол. В рождената карта това зависи от количеството негативни аспекти между “янските” и “инските” планети.
Например Марс образува квадратура към Слънцето, а Венера – спрямо Луната.
При наличието на тези два аспекта в картата човекът не усеща разликата между половете, а търси реализация на сексуалната си енергия по различен начин. Подобно състояние не подлежи на корекция. По данните на американски астролози 7% от хората се раждат в такова положение. Може би затова Зигмунд Фройд не отнася хомосексуализма в категорията на сексуалните отклонения.
Астрологични признаци при хомосексуализъм:
1. Луната и Венера са силни, Марс и Сатурн – слабо поставени.
2. Нептун в 7 дом е в напрегнат аспект към Уран.
3. Слънцето и Луната в женски знаци, както Марс и Венера носят тенденция мъжете да са феминизирани, а жените да приличат на мъже (б.а. – това за жените не би трябвало ли да се свърза с преобладаваща “янска” енергия в картата?). Подобно разположение предполага и склонност към разврат в патологична форма, похотливост.
4. Нептун на асцендента е в напрегнат аспект със Слънцето, Луната, господаря на наталната карта.
5. Нептун или Уран (или и двете планети заедно) попадат в Рак или Везни.
6. Слънцето, Уран, Марс в мъжки знаци са в напрегнати аспекти към Нептун.
7. Слънцето, Марс, Луната, Венера влизат в негативна конфигурация.
8. Злонамерена Венера е на асцендента или в 4ти, 5ти домове в напрегнати аспекти към Слънцето, Марс, Луната.
9. Съвпад на асцендента, Слънцето, Луната, Марс, Венера, Плутон със звездата Арктур (24тия градус на Везни).
Слънцето и Луната в мъжки знаци в напрегнати аспекти към Марс и Венера могат да дадат тенденция към лезбийство.

Сексуалните отклонения от астрологична гледна точка
Във века на сексуална революция, която донесе Плутон в Скорпион, въпросите, свързани със секса, занимават много умове. Според думите на Дейн Ръдиар, още от времето на Фройд тази тема е част от най-популярния дял в психологията. Фройд е обяснявал сексуалните отклонения като следствие на флустрациа и забрани в секса, които водят до емоционални трудности, психически отклонения и даже до разрушаване на личността.
Къде са корените на тези отклонения? Фройд смята, че те изначално са заложени в човека.
Според Авесалом Подводни в самия акт на непоследствена близост участват три планети:

Марс, отговорен за агресията в отношенията между половете; Венера, която е свързана с нашия чувствен живот и определя избора; и Луната, предопределяща инстинктите. Да се опитаме да развиема схемата по-нататък. И ето какво се получава:

Меркурий осигурява словесния контакт и езика на допира, Юпитер – стремежа и способността да се усеща наслада. Сатурн изпълнява ролята на задържащо начало, той “ограничава врамки”, но същевременно осигуравя дълбочина, нравствена отговорност. Уран формира екзалтацията на момента, а Нептун – способността да идеализираме партньора си; това са илюзиите, които ние много често изпитваме, но Нептун е и усещането за сливане, висша любов, одухотвореност, музика в душата и висше блаженство.

Плутон се свързва със сексуалната енергия, сакралната сила, генетичния код. Черната Луна играе основна роля в сексуалното привличане. А Хирон? Той може би обединява нашето висше и нисше Аз в този акт, слива в едно емоционално-психологическата и биологичната страни на личността.
Но да не забравяме, че сексуалният акт по начало е свързан с продължаването на рода. Съвременният човек го е превърнал в изход на емоционално-психическата енергия. Но ако разгледаме секса от биологична гледна точка, под знака на Венера е плодовитостта, Нептун се свързва с инстинкта за продължение на рода, Сатурн – с наследствеността, под знака на Плутон е генетиката и накрая Луната се асоциира с износването на плода и майчинството.
А Слънцето? Сексуалността на днешния човек според Ръдиар е обусловена от неговото “Его”. Около него се върти емоционалният живот. Всъщност Слънцето е нашето “его”.
Излиза, че всички планети имат отношение към сексуалния живот. Следователно, в съответствие с техния принцип при нараняване и неблагоприятни констелации са възможни отклонения.
Венера и Марс са планети от земната група, те са най-близките съседи на Земята и символизират най-интимните фактори в нашия личен живот.

Венера определя вътрешните ни ценности и характера на постигнатото вътрешно единение, тя е свързана с нашата чувственост и избора на обект. После (или едновременно) се включва Черната Луна /Лилит/. На нея принадлежи основната роля в разшифроването на емоционалната информация и формирането на образа на психично равнище с последващо привличане на ситуации. Марс реализира желанието и го изразява в действие, имайки предвид само тези фактори, които спомагат или възпрепятстват постигането на желаното.
Човек желае това, което в определен момент цени най-много, а ценностната система се създава от Венера, най-често съвместно с Меркурий. Тоест зад любимото желание и действие на Марс стоят известна ценност, подбуда, чувство, които са свързани с функциите на Венера.
Ето защо според някои автори отклоненията в психиката по Венера означават подчертана сексуалност, основана на неестествени чувства в отношенията с партньора. Видът и характерът на сексуалните отклонения са указани от свързаните с Венера планети последствам негативни аспекти и конфигурации.

Хедонизъм
Любов към наслажденията, чувствените удоволствия.
Марс, Юпитер, Меркурий, Сатурн в радикса са слаби. Венера е на асцендента, наранена от Плутон, Уран, Луната и Черната Луна.
Автоеротизъм (насочен към себе си)Злонамереното Слънце и зловредна Венера са в напрегнати аспекти между 12 дом и 8 дом или знака Риби.
Нарцисизъм
Отношение към собственото тяло като обект на сексуално удоволствие.
1. Акцентирано в хороскопа Слънце в негативен аспект със слаб Марс и силна Венера.
2. При неблагоприятни конфигурации Венера-Слънце-Нептун или Венера-Юпитер-Слънце.
3. Венера, Луната, Марс са над асцендента в Лъв, Везни, Стрелец, Риби, Скорпион, Телец, Овен.
4. Злонамереният Юпитер е на асцендента в напрегнат аспект с Венера в един от гореизброените знаци.
Нимфомания
Психиатрите го обясняват като компенсация на различни видове страх и намаляване на половото влечение. Това е един вид отчаян опит да получат висша наслада и възбуда в страха си да не ги изгубят завинаги.
Венера или Марс (или и двете планети) образуват напрегнат аспект към Нептун. Марс е в съединение с Венера в Скорпион, наранен от Уран.
Проституция, порнография
Отношенията Венера-Меркурий-Плутон.
1. Асцендентът е във Везни, Скорпион, Рак, Близнаци, Риби, Водолей при напрегнати аспекти Плутон-венера-Меркурий или в конфигурация с тях.
2. Съвпадът Луна/Плутон е в неблагоприятен аспект към Венера и Меркурий.
3. Луната е на асцендента, наранена от Венера и Плутон.
4. Плутон се намира на асцендента или десцендента и образува напрегнат аспект към Венера и Меркурий или към Луната.
Садизъм /Причиняване на болка на сексуалния партньор за по-голямо удоволствие.
Отношенията Венера-Марс-Плутон-Сатурн.
1. Сатурн, Марс, Плутон са наранени и злонамерени.
2. Слънцето е в напрегнат аспект към Луната, а Венера – спрямо Марс или Луната в Козирог, СКорпион, Дева.
Мазохизъм / Садизъм, обърнат към собствената си личност.
Силно акцентирани в радикса Нептун, Сатурн, Марс и знакът Близнаци.
1. Сатурн квадратира Слънцето. Луната е в квадратура с Венера.
2. Планетите в Риби са наранени от Сатурн или Марс.
3. Стелиум в 12 дом, наранен от Уран или Сатурн.
4. Злонамерени Венера, Луна, Нептун в Рак, Риби, Дева, Близнаци.
5. Венера-Сатурн-Луна една от планетите е в 12 дом, а останалите нараняват асцендента.
Венера-Марс-Нептун
Венера-Луна-Нептун

Оргии
Венера и Юпитер са зловредни, наранени или влизат в неблагоприятна конфигурация с Марс и Нептун, свързани с 8ми или 12ти домове.

Венера-Сатурн дават студенина, фригидност.
Венера и Уран в напрегнати аспекти, ако са злонамерени и влизат в конфигурация със 7ми или 12ти домове предполагат склонност към различни извращения – особено ако са свързани с Черната Луна.
Венера и Нептун в квадратура – постоянни проблеми в секса, както и при квадратурите – луна/Нептун, Слънце/Нептун – особено ако тези планети са в Скорпион или Риби.
Венера и Нептун в злонамерени аспекти и конфигурации могат да дадат склонност към фетишизъм.
Напрегнатите аспекти Венера/Плутон винаги дават отклонения в секса – особено при съвпад.
1. Плутон на асц аспектира Венера.
2. Плутон на МС при асц в Телец, Везни, Овен, Скорпион, Риби, Рак.
3. Луната и асц са в Скорпион. Знакът Скорпион е включен в 8, 9, 12 домове.
4. Неблагоприятна конфигурация Венера-Марс-Плутон или Венера-Луна-Плутон.
5. Силните аспекти на наранената Венера с Плутон дават склонност към бигамия (два партньора), полигамия…
Венера и Хирон в напрегнати аспекти помежду си и към Черната Луна – ексхибиционизъм, влечение към мъртво тяло.
Зловредна Венера в напрегнати аспекти с възлите – коварство, измяна…

източник