Обикновено под “сродни души” се има в предвид души между които има съществена прилика, в чистият си вид вибрират на едни и същи или максимално близки честоти. Първоначално идват от едно място,което е общо за тях за това и се използва думата сроден. В самата дума коренът е род,което говори за души които са обвързани чрез някакъв повтарящ се елемент (физически тук това е кръвта когато се говори за родство от чисто физическа гледна точка), замесени са от едно тесто така да се каже.

По закона за резонанса на честотите-сходните неща се привличат и това важи с пълна сила на духовно равнище, потвърждава се и от квантовата физика. Не говорим за еднаквост,защото условно такава не съществува, а за много близки и сходни честоти, които има възможността да се насложат хармонично и да засилят взаимно вибрациите си.Под душа се има в предвид духовната индивидуалност. Така че си говорим за духовни индивидуалности които са сравнително сходни, идват от едно място или просто имат съвпад на честотите.

Най-висшата вибрация е тази на любовта,за това и две души могат да стигнат до най-високите си вибрации само чрез нея. Разбира се любовта между сродни души не се води за най-великата,а за второстепенна пред тази към Източника, Твореца. Разбира се и едната и другата си имат своето място и отделните планетни символи чрез които се разграничават.
Сродните души могат да бъдат цяло семейство и това се загатва от корена род. Но същевременно тъй като няма еднакви индивидуалности,честоти и т.н. само една душа може да бъде тази чиято вибрация е максимално близка до нашата, което създава най-силната спойка.

Любовта в астрологията под разбирането и за създаване на връзка е по Везни/Венера, физическият аспект на любовта по Телец/Венера, а душевният и еквивалент в опозицията на Скорпион/Плутон. И тъй като говорим за честоти и енергии, а те са по 2 дом-виждаме че 2 дом от 7ми (на връзката) е 8ми дом със естествен управител Плутон.
Tук Марс не върши работа, защото Марс е личната енергетика,която се стреми да се запази и да остане автономна, докато при Плутон има обменяне, интегриране и трансформиране на честотите, символичното им изтегляне до най-първичните вибрации, тъй като Плутон е дъното на индивидуалното подсъзнание, а там се крие и най-основната вибрация на същността (Плутон като октава на Марс естественият управител на 1ви дом).

Влиянието на Плутон е да оголва до разкриването на същинските енергии/същности, а това на Венера да събира равноправни балансирани двойки (при това няма нищо общо с Луната която събира за възпроизводство и за това дори и да има среща на сродни души това хич не означава непременно секс и семейство).

Един от символите на Венера е огледалото, а обмена Плутон/Венера за възможността да се огледаш в другия и той в теб в най-истинската си често прикрита дори за теб същност, а от езотерична гледна точка това е да разпознаеш тази душа която е най-близка по образ на твоята. Става въпрос обаче предимно за енергийни същности, а не за характери и т.н. Най-дълбокият между личностен обмен става именно в Скорпион/8 дом, макар импулса за това да е по Венера.

Несъзнателно всеки се опитва да се огледа първо в света,да отпечата себе си в него-това е едно друго изражение на 7ми дом, което някак си се връзва отново с огледалото на Венера. Но каквото и да виждаме можем да го изпитаме само по 8 дом-мястото където се срещат нашите честоти с тези на другите и където е същинското разпознаване.

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances:
if there is any reaction, both are transformed.

Тук виждаме, че всяка връзка води до някаква трансформация и началото и края на този лост е Венера/Плутон.

При Плутон фаталното е в това,че там няма бягство-ако твоята същност е с определена вибрация,както и да се опитваш да я замаскираш или дори да не я осъзнаваш, тя сама ще предизвика нужното да се разголи и в последствие да я видиш. Виждането води отново до огледалото на Венера и често той използва именно нея за най-цялостното си разкриване.

Това разбира се е кодирано в зодиака тъй като всеки противоположен знак балансира отсрещния, а търсенето на баланс е основна функция на Венера. И така ако сме приели,че има сродни души, то неосъзнатото привличане между тях е винаги на лице тъй като сме потопени в един океан от енергия (Нептун), а душата не може да избяга от енергийният си печат и какво този печат привлича към себе си,какво е в резонанс с него.

Същевременно при сродните души погледнато астрологически има някакво обещание за допълване или образуване на хармонично цяло,независимо от завършените елементи (в случая двата знака в опозиция) каквито вече са те и това говори за постижение или положение надвишаващо това което може да се достигне поотделно. Плутон също се свързва с магнетизма, корена дори тук е маг от магия което говори за финни процеси каквито примерно са магнетичното привличане между сродните души.

Душата в астрологията винаги се гледа по водните знаци,домове и управители. Има логика да откриваме любовта на сродните души в 8 дом/Скорпион и също поради това: 5ти (любовта,любимият на) от 4ти (душата) е 8ми дом.
12 дом пък е 5ти от 8ми, което говори за игрите, творенето и щастието на влюбените души и често в 12 дом са именно забавленията на тези души, кармичните сексуални срещи от които не може да се измъкнем и които често се налага да се скрият, също бих приел 12 дом като танца (5ти) на сродните души (8ми) и съответно как отеква той във вселената, без значение каква е точно звучащата музика и формата на този танц. Нептун като естествен управител на 12 дом говори и че най-висшето щастие на събралите се сродни души е тяхната любов към божественото,която могат да провокират или изразят съвместно.

При Нептун/Венера се търси любовта към божественото,любовта като състрадание, любовта която премахва границите, но всъщност за да има родство трябва да има отличителни черти т.е. граници които да бъдат разпознати. Срещата с най-близката до теб вибрация е едно,а потъването в множествен океан от честоти е нещо съвсем друго и за това често Нептун дава загубване и заличаване.

При Плутон може и да не останеш същият, но ще останеш още по-ясно разграничен. Не случайно се свързва и с отделянето, а отделянето на вибрациите ги прави привличащи или отблъскващи помежду си и пак казвам, според мен само Плутон може да изкара най-първичното от нас, а обикновено в него се съдържа и най-истинското, това което е скрито от света,от личността ни и е най-голяма тайна на душата ни.

Mисля пеперудите  бяха тези, които от “стотици километри” улавят вибрацията на своя партньор и го търсят,преминават през какво ли не докато не го стигнат, магнетично и абсолютно без свобода привлечени тотално от него и не обръщат внимание на другите пеперуди около тях по пътя им. Пеперудите в астрологията са по Плутон. Любовта на пеперудите много добре описват Плутон/Венера в най-чист вид от гледна точка на символизма и тъй като няма нищо случайно във вселената има от какво да се поучим.

При Плутон/Венера душите не се събират заради кармата, а заради това че са сродни. Разбира се през инкарнациите нищо не пречи на душите да си създават карма в тези животи в които се срещат.

Синухе