Венера е една от най- интересните планети в Слънчевата система.
Като вътрешна планета, за земния наблюдател, Венера се отклонява от Слънцето на max 48 градуса. По този начин тя подобно на Меркурий, другата вътрешна планета, е тясно свързана с позицията на Слънцето в рождения хороскоп и се намира в зодиакален знак близо до него.

В астрологията Венера е символ на любовта, красотата, изяществото и хармонията.
В рождената астрокарта на мъжа тя дава информация за това какъв е неговият идеал за жена,

от какъв тип жена той би бил привлечен. В женската карта сигнификаторите (указателите) за най-подходящия партньор са Слънцето и Марс.

Да се направи обаче точна преценка за влиянието и е нужно да се разгледа подробно позицията на планетата по знак и по дом. Много важни са нейните аспекти към останалите планети и особено към другите две женски планети Луната и Нептун. И не на последно място към характеристиките на Венера трябва да се насложат всички онези фактори от наталната карта, които оказват влияние в сферата на емоционалните взаимоотношения.

И така каква жена е привлекателна за мъж с Венера в зодиакалния знак:

Мъж с Венера в Овен

Венера в Овен могат да имат само мъже от зодиите Овен, Телец, Близнаци, Водолей и Риби

Мъжете от тази група са склонни да се влюбят спонтанно и страстно в ярка, самоуверена и борбена млада жена. Привлечени от силата и магнетизма й, те нямат нищо против да играят понякога и подчинена роля. Харесват им жените спортен тип, първични, изпълнени с енергия и много мотивирани, които живеят на пълни обороти. Мъжът с Венера в Овен обикновено се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент в огнените знаци Лъв, Овен или Стрелец.
Венера в Овен имат: Хенри Фонда, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Йосиф Сърчаджиев, Тихомир Здравков

Мъж с Венера в Телец

Венера в Телец могат да имат само мъже от зодиите Телец, Близнаци, Рак, Овен и Водолей

Привлекателни за тази група мъже са традиционно красивите жени- чувствени, страстни, женствени, спокойни и уравновесени. Те трябва да бъдат добри домакини, да умеят да създават уютна, приятна атмосфера в дома, но и здраво да са стъпили на краката си, да са практични и находчиви. Идеалният вариант е ако са материално добре обезпечени или ако перспективата е да заработват в бъдеще добре. Трябва да могат да взимат самостоятелни решения, но също така да уважават водещата роля на мъжа в семейството. Мъжете с Венера в Телец харесват рубенсов тип жени. Често се влюбват в жени с рождени Слънце, Марс или Асцендент в земните знаци Дева, Козирог или Телец.
Венера в Телец имат: Чарли Чаплин, Симеон Сакскобургготски, Румен Овчаров,Волен Сидеров,Чочо Владовски

Мъж с Венера в Близнаци

Венера в Близнаци могат да имат само мъже от зодиите Близнаци, Рак, Лъв, Телец и Овен

Идеалът за жена на мъжете с Венера в Близнаци е интелигентната, млада жена, с която може да се разговаря на различни теми. Тя трябва да е не само общителна, начетена, обществено ангажирана, но и да е добър слушател и непретенциозен партньор. Ако е добра домакиня и му роди две-три деца- чудесно, но не е задължително условие. Задължително е тя да има желание да обогатява знанията си, за което той винаги ще я подкрепя емоционално и финансово. Често мъжете с Венера в Близнаци в наталната карта се влюбват в съседското момиче или в съученичка. Тя обикновено има рождени Слънце, Марс или Асцендент във въздушните знаци Близнаци, Везни или Водолей.
Венера в Близнаци имат: Пол Гоген, Том Ханкс, Георги Коритаров

Мъж с Венера в Рак

Венера в Рак могат да имат само мъже от зодиите Рак, Лъв, Дева, Близнаци и Телец

Идеалната жена за мъж с Венера в Рак е жената-майка, любяща, грижовна, отлична домакиня, отдадена на семейството и само на него. Нерядко той избира жена, която напомня майка му. Венера не се чувства комфортно в Рака, ако наред с това е ранена, прави мъжа труден за съвместен живот. В този случай избранницата трябва да е надарена с огромно количество търпение и разсъдливост, за да издържа на честите промени в настроението, на кръшкането и съпътстващите изблици на болезнена ревност. Мъжът с Венера в Рак се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент във водните знаци Рак, Скорпион или Риби.
Венера в Рак имат: Александър Пушкин, Ричард Гиър,Киану Рийвс, Бен Афлек, Димитър Димов, Нейчо Попов, Георги Първанов, Милен Цветков

Мъж с Венера в Лъв

Венера в Лъв могат да имат само мъже от зодиите Лъв, Дева, Везни, Рак и Близнаци

Мъжът с Венера в Лъв е привлечен от жена с ярък, уникален, често демонстративен характер. Тя трябва да излъчва вътрешна сила, достойнство и самоувереност, да се откроява от останалите. Много важно е да има царствена осанка, да бъде духовно, а защо не и материално щедра. Привлекателни за този тип мъже понякога се оказва личният социален статус или този на рода, от който произхожда жената. Мъжът с Венера в Лъв обикновено се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент в огнените знаци Овен, Лъв или Стрелец.
Венера в Лъв имат: Майкъл Дъглас, Том Круз, Дейвид Копърфийлд, Майкъл Джексън, Андрей Райчев, Бойко Борисов

Мъж с Венера в Дева

Венера в Дева могат да имат само мъже от зодиите Дева, Везни, Скорпион, Лъв и Рак

Мъжът с Венера в Дева в рождения си хороскоп изгражда в представите си един твърде стерилен образ на идеалната жена и му трябва повече време, за да му придаде някакви по-реални измерения. Вероятната избраниница на сърцето му трябва да бъде чиста, подредена, делова и организирана, с висок морал. Може да е красива, но да не го демонстрира и да не харчи много за това. Често са привлечени от жени с рождени Слънце, Марс или Асцендент в земните знаци Дева, Козирог или Телец.
Венера в Дева имат: Робърт Редфорд, Хулио Иглесиас, Шон Пен, Манол Велев

Мъж с Венера във Везни

Венера във Везни могат да имат само мъже от зодиите Везни, Скорпион, Стрелец, Дева и Лъв

Мъжете с Венера във Везни са естети и повече от всички други ценят женската красота. Могат да бъдат много романтични. Освен от физическата красота често са привлечени от приятните маниери, от умението на жената да прави добро впечатление, да знае кога, къде и какво да говори. Най-вече тя трябва да се разбира добре с роднините му. Поне в началото. Мъжът с Венера във Везни обикновено се увлича по жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент във въздушните знаци Близнаци, Везни или Водолей.
Венера във Везни имат: Принц Чарлз, Бил Клинтън, Гай Ричи, Даниел Вълчев, Слави Трифонов

Мъж с Венера в Скорпион

Венера в Скорпион могат да имат само мъже от зодиите Скорпион, Стрелец, Козирог, Везни и Дева

Идеалът за жена на мъжете с Венера в Скорпион е магнетичната и страстна жена-вамп. Връзката, към която се стремят, трябва да бъде дълбоко емоционална. Упражняването на власт е много важен момент във взаимоотношенията им с жените. Затова избират едно от двете- жена, която те да измъчват с претенции и ревност или обратното, силна, доминираща и ревнива спътница в живота. Мъжът с Венера в Скорпион се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент във водните знаци Рак, Скорпион или Риби.
Венера в Скорпион имат: Леонардо Ди Каприо, Апостол Карамитев, Христо Гърбов, Максим Стависки

Мъж с Венера в Стрелец

Венера в Стрелец могат да имат само мъже от зодиите Стрелец, Козирог, Водолей, Скорпион и Везни

Мъжете с Венера в Стрелец нямат дълбоката страстна емоционалност на предишните, тези с Венера в Скорпион. Предпочитат жени, с които имат сходни интереси, хобита, увлечения, с които да пътешестват духом и тялом. Спътница в живота си намират обикновено сред тези, с които спортуват, учат или сред тези, на които преподават. Мъжът с Венера в Стрелец обикновено се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент в огнените знаци Лъв, Овен или Стрелец.
Венера в Стрелец имат: Кевин Костнър, Георги Калоянчев, Емил Димитров, Кирил Маричков

Мъж с Венера в Козирог

Венера в Козирог могат да имат само мъже от зодиите Козирог, Водолей, Риби, Стрелец и Скорпион

На мъжете с Венера в Козирог е нужно по-дълго време, за да си изберат приятелка или съпруга, която да се побере в тясната рамка на техните изисквания. Предпочитаната жена трябва да бъде самостоятелна, сериозна, целенасочена, дори- кариеристка. Наред с това тя трябва да умее добре да се справя с ежедневните неща като раждане и гледане на деца, да поддържа в ред домакинството, да е пестелива и много вярна. В повечето случаи са привлечени от жени с рождени Слънце, Марс или Асцендент в земните знаци Дева, Козирог или Телец.
Венера в Козирог имат: Михаил Горбачов, Брад Пит, Карло Понти, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Руслан Мъйнов

Мъж с Венера във Водолей

Венера във Водолей могат да имат само мъже от зодиите Водолей, Риби, Овен, Козирог и Стрелец

Мъжете с Венера във Водолей подобно на предишните, тези с Венера в Козирог, са по сатуриански емоционално хладни. Качеството, което най-много ценят у жените е това да им дават достатъчно лична свобода и да не насищат връзката им с излишна сантименталност. Харесват им различните и нестандартни жени, но не се женят за тях. Мъжът с Венера във Водолей често се увлича по жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент във въздушните знаци Близнаци, Везни или Водолей.
Венера във Водолей имат: Карлос Кастанеда, Алекс Болдуин, Мел Гибсън, Пейо Яворов, Иван Костов

Мъж с Венера в Риби

Венера в Риби могат да имат само мъже от зодиите Риби, Овен,Телец, Водолей и Козирог

Най-привлекателни за мъжете от тази група са жени, които се нуждаят от покровителство и грижи. Особено ако имат склонност да изпадат в силна емоционална зависимост от мъжа. На тази база любвеобилната природа на мъжа с Венера в Риби създава дълготрайни и нежни семейни взаимоотношения. Често се влюбва в жена с рождени Слънце, Марс или Асцендент във водните знаци Рак, Скорпион или Риби.
Венера в Риби имат: Роналд Рейгън, Любомир Шарланджиев, Георги Лозанов, Петко Бочаров, Любомир Нейков, Азис

Муси Дачева