Нептун в 1-ви дом – Скритият ловец
Аз поемам инициатива само тогава, когато около мен има някой за спасяване, или ако има нещо за ловуване в нощта или в мъглата!
Когато срещнете някой, който не Ви харесва, бързо ставате „невидим”, а ако Ви харесва, настройвате антената си на режим приемане и започвате да дебнете плячката. Понякога „омагьосвате” плячката си с помощта, която оказвате и чакате да получите знак. Вие не сте борец, който рискува всичко, а който се прикрива за да осигури оцеляването си. От друга страна Вие лесно се поддавате на еротичното излъчване на другия и често правите това, което се харесва на другия – но въпреки това често сте изоставяни. И за да притъпите своята безпомощност и разочарование, Вие търсите спасение в наркотични средства. По природа сте пацифист и отбягвате дуели с другите, но ако това не може да се избегне, стреляте с халосни патрони, за да избегнете кръвопролитие. В края на краищата искате само да уплашите другия, не да го убиете. И ако понякога получите главоболие, това е защото Вашето себеутвърждаване е свързано със силни съмнения. От Вас зависи дали ще инвестирате своята енергия в съмнения и чакане или в осъществяване на мечтите си.
Възможно решение:
Налагане в живота с показване на отговорност.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Приемна, антре, и там където човек често работи.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да изразя какво искам и какво не?
Известни личности с Нептун в 1-ви дом:
Уди Алън, Херб Алпърт, Уилям Блейк, Дейвид Бауи, Пиер Брис, Бенджамин Бритен, Ричард Бъртън, Алис Купър, Дейвид Копърфийлд, Йоахим Фуксбергер, Херберт Грьонемайер, Виктор Юго, Йоханес Кеплер, Глен Милър, Мерилин Монро, Ив Монтан, Роджър Мур, Пол Нюман, Джак Никълсън, Филип Нойре, Рудолф Нуреев, Едгар Алън По, Кет Стивънс

Нептун във 2-ри дом – Скъпоценни мечти
Аз понякога „спасявам” парите си, а понякога ги крия, защото джобовете ми имат големи дупки!
Създали сте си една очарователна перспектива да се наслаждавате безкрайно на живота с мечтата за много пари и надеждата да намерите богатство и съкровище. Винаги сте предчувствали, че това е илюзия, макар и да се е случвало да спечелите приказно, както и да инвестирате в своите мечти или във финансовото спасение на някой друг. Изглежда, че в джобовете и портмонето Ви има големи дупки. Вашата сметка по никакъв начин не излиза, независимо от това колко печелите. Винаги сте знаели, че парите не могат да направят човек щастлив, но чак по-късно сте разбрали, в какво се състои Вашето богатството. Почти всеки получава от Вас каквото му е нужно, без значение дали става въпрос за финанси или някакви други преимущества. А когато помощта, която оказвате на другите не е свързана с определени очаквания, то всичко, от което имате нужда ще се появи в живота ви по неочакван начин.
Възможно решение:
Показване на отговорност към финансово Ви осигуряване.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Стая за провизии, килер, хладилник, портмоне.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да се разгранича от другите и да се осигуря финансово?
Известни личности с Нептун във 2-ри дом:
Ясер Арафат, Джорджо Армани, Мария Кюри, Умберто Еко, Арт Гарфюнкел, Максим Горки, Борис Елцин, Елтън Джон, Паул Кле, Оскар Лафонтен, Джек Лемън, Ани Ленъкс, Густав Малер, Хенри Милър, Герд Мюлер, Орнела Мути, Лучано Павароти, Брук Шийлдс, Дона Самър, Тина Търнър, Петър Устинов, Емил Зола

Нептун в 3-ти дом – Книгата на възможностите
Аз мога да разказвам за прекрасни възможности и да се спасявам чрез загадъчни разговори. И който ми вярва, на него подавам ръка!
Просто е невероятно какъв богат резервоар от теми за разговор и думи имате, с тях плувате в реката на възможностите, и при това звучите напълно достоверно, което често Ви прави чудесен събеседник. Въпреки Вашето изкуство да разговаряте, някои хора се страхуват да Ви повярват и твърдят, че сте лъжец или че разказвате приказки от 1001 нощ. Слава Богу, че повечето хора са чели Вашата „Книга на възможностите“  и са възхитени от описанията на очарователни светове. Още от училище притежавате несъзнателното знание как да си спасите главата от „примката”, преди всичко при изпити, а понякога и с така наречените „пищови“. В пристрастяването си да събирате знания понякога „наводнявате” духовните си способности и частично се обърквате. За всеки случай подавате ръка на този, който Ви вярва, а ако не Ви вярва… ами може само да се надява, че ще му подадете ръка, нали?
Възможно решение:
Даване израз на собствените желания.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
В колата, телефон, книга, бюро.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да кажа какво очаквам и желая в партньорството?
Известни личности с Нептун в 3-ти дом:
Оноре дьо Балзак, Алфред Биолек, Енрико Карузо, Джакомо Казанова, Фидел Кастро, По Чезан, Ерих фон Деникен, Данте Алигери, Албрехт Дюрер, Антон Дворжак, Питър Гейбриъл, Грета Гарбо, Карел Гот, Дитер Хилдебрандт, Мик Джагър, Хенри Кисинджър, Никола Коперник, Карл Луис, Фридрих Ницше, Ошо, Маркиз дьо Сад, Франц Йозеф Щраус, Марк Твен

Нептун в 4-ти дом – Свещено или двулично семейство
Аз несъзнателно крия чувствата и нуждите си от моето семейство и близки, за да не бъда разочарован!
Още от детството Ви темата „семейство” не е била ясна за Вас. Понякога имате чувството, че живеете в илюзорен свят. Създавате впечатление, че всичко е наред, само и само да не разочаровате родителите си, макар че сте се чувствали самотни дори, когато са били около Вас. В течение на времето сте разбрали, че Вашата мечта за щастливо семейство се е оказала илюзия. Не Ви е било леко да намерите жилище, от което да сте доволни, независимо от това колко хубаво е било. Вашият незадоволен копнеж по „райски” условия се подхранва непрекъснато от надеждата, че все някога ще намерите дом, в който да се чувствате  удовлетворен. Този копнеж е допринесъл да се чувствате горе-долу сигурни и в безопасност, и да водите спокойно семейния си живот. От друга страна, денонощно се намирате в готовност да се отзовете на помощ при първия зов на някой от членовете на семейството или на близък човек. Не Ви е било никак лесно да изразите истинските си чувства, за да не бъдете разочарован. Но как ще може семейството Ви да задоволи нуждите Ви ако Ви е страх дори да ги изразите, нали? И ако някой от семейството не знае как да задоволи Вашите нужди, е по-добре да Ви остави на спокойствие.
Възможно решение:
Изразяване на искрени чувства и усещания. Погрижете се за своето собствено удовлетворение.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Спалня, легло, канапе, кухня, дюшек, в градината, сако, пола, дамска чанта, джоб.
Внимание:
Внимавайте в жилището за подземни води и опасност от плесенна гъба.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да се грижа за своето лично удовлетворение в семейството ми?
Известни личности с Нептун в 4-ти дом:
Салвадор Алиенде, Аугуст Бебел, Карл Бьом, Карлос Кастанеда, Коко Шанел, принц Чарлз, Фредерик Шопен, Майлс Дейвис, Зигмунд Фройд, Херман Хесе, Ана Карина, Франц Лехар, Франц Лист, Мартин Лутър Кинг, Карл Май, Райнхолд Меснер, Ева Перон, Антъни Куийн, Салман Рушди, Роми Шнайдер, Стивън Спилбърг, Карл Валентин

Нептун в 5-ти дом – Крал на креативните магии
Аз се спасявам сам от себе си, за да не бъда разочарован от моето истинско „Аз“, както и за да стоя в центъра на вниманието чрез моя творчески потенциал!
Още от дете сте хранели надеждата, че някога, по някакъв начин, ще дойде денят, в който ще можете да осъществите творческия си потенциал. Най-голямото Ви желание е да станете човек, който се справя във всякакви житейски ситуации и чиито живот протича според неговите желания. Чрез своите вълшебни еротични способности превръщате в лесна игра съблазняването на другите, като това важи и за Вашето съблазняване от тях. Като режисьор на игри Вие често се пристрастявате към инсцениране на сексуалността, което Ви развлича безгранично. Притежавате магически способности да изпълнявате желанията на партньора си, което гo пристрастява към Вас. Който е опитал от изкусното Ви съблазняване няма да му е лесно да напусне този еротичен рай. Също така креативният Ви потенциал да бъдете крал на фокусите, както и способността Ви да се превръщате в различни хора, Ви прави човек, който се справя във всякакви житейски ситуации. Винаги се отзовавате на зова за помощ на децата Ви, въпреки че те не живеят според вашите очаквания. В края на краищата, Вашите деца са Ваше произведение на изкуството, и те живеят живота, за който Вие само сте мечтали, нали?
Възможно решение:
Показване на отговорност в себереализацията, действията, сексуалността, творчеството и осъществяването на собствените мечтите.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Детска стая, играчки, място, където има светлина.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да осъществя мечтите си?
Известни личности с Нептун в 5-ти дом:
Вили Бранд, Антон Брукнер, Клаудиа Кардинале, Джон Денвър, Макс Фриш, Кларк Гейбъл, Габриел Гарсия Маркес, Удо Юргенс, Жан Моро, Карло Понти, Джакомо Пучини, Карлос Сантана, Брус Спрингстийн, Анди Уорхол, Франк Запа

Нептун в 6-ти дом – Спасителна служба под палмата
Аз спасявам болни хора и безпомощни сътрудници с помощта на моите вълшебни работни методи и анализи, и мечтая за професионална позиция, на която да мога да си отпочивам!
Възможно е да се пристрастите към работата си, особено ако тя Ви дава възможност да предлагате помощта и услугите си, и предлага възможности да си отпочивате на работното място. Въпреки че искате само да помагате, често се чувствате изморен и безпомощен. Не е никак чудно, че търсите  възможности за бягство, за да може поне малко да си отпочинете – както на работното място така и в ежедневието. И ако понякога ви стане скучно на работното място, с удоволствие анализирате недоразуменията и интригите сред сътрудниците си. Но това може да има здравословни последствия за вас. За лекарите никак не е лесно да поставят точна диагноза на болестите Ви, а някои дори Ви смятат за симулант, който се преструва, че е болен, за да не работи. Това, разбира се, Ви натъжава и от момента, в който сте намерили своето работното място, където можете да вършите работата си на спокойствие, здравословното Ви състояние се подобрява, нали?
Възможно решение:
Показване на отговорност в изразяването на чувствата.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Баня, работното място и при хигиенните материали.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да изразя моите чувства и нужди?
Известни личности с Нептун в 6-ти дом:
Джоан Без, Лудвиг ван Бетовен, Бертолт Брехт, Ал Капоне, Пол Макартни, Фьодор Достоевски, Алън Гингсберг, Ерих Хонекер, Хелмут Кол, Джон Ленън, Мата Хари, Пиер Паоло Пасолини, Морис Равел, Вилхелм Конрад Рьонтген, Клара Шуман, Елке Зомер, Ринго Стар, Барбара Стрейзънд, Джузепе Верди, Оскар Уайлд

Нептун в 7-ия дом – Партньор-мечта
Аз спасявам партньора си и други нуждаещи се от помощ хора с моите вълшебно-еротични способности, и се надявам моят партньор на мечтите да има ключ към моите желания, за да ги изпълни!
Най-големите Ви мечти винаги са били магически свързани с другите хора, което в продължение на времето се е превърнало в любимата Ви „дрога”. Най-много се привързвате към любим човек, на който можете да помогнете и да спасите от нещо. Вашата еротична помощ е най-хубавият камуфлаж срещу страховете Ви от завързване на истински отношения. Истинската причина е, че повече се интересувате от своята собствена представа за възможностите в партньорството, отколкото от истинското Ви „Аз”. По някакъв начин почти винаги успявате да „шиете” тайно дрехи за другите, с надеждата, че ще намерите партньор на мечтите, на който тези дрехи да му паснат перфектно. От друга страна прекрасно знаете как да омагьосате другия със своя еротичен аромат. Вашият силен копнеж за любов е по-силен от способността Ви за разграничаване, затова избягвате силни партньори – за да не загубите ролята си на помагач. Ако Вашият партньор притежава ключа за вашите желания и очаквания, това би избегнало недоразуменията помежду ви. В течение на времето сте се наситили на това постоянно да бъдете лъгани и напускани от партньора си, който сте искали да спасявате. От тогава сте осъзнали, че партньорите са Ви виждали като спасител и помощник. След време започвате да водите истински връзки с хора, които са от плът и кръв, вместо да се занимавате с партньори – „духове”. Който прави фокуси в любовните срещи, рано или късно си намира майстора, нали? Възможността да срещнете своя партньор на мечтите става възможна едва когато затворите вратата на партньорите – „духове”.
Възможно решение:
Показване на лична отговорност в партньорство
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Гардероб за дрехи, в дрехите.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам в партньорството като се отказвам да изразя своите очаквания?
Известни личности с Нептун в 7-ми дом:
Изабел Аджани, Фред Астер, Шарл Азнавур, Шърли Беси, Карло Бенетон, Джейн Биркин, Джордж Бизе, Марк Шагал, Чарли Чаплин, Бо Дерек, Райнер В. Фасбиндер, Пол Гоген, Джордж Гершуин, Одри Хепбърн, Том Джоунс, Джанис Джоплин, Мирей Матьо, Пол Нюман, Хайнц Рюман, Жан Пол Сартр, Алберт Швайцер, майка Тереза

Нептун в 8-ми дом – Мечтите и кошмарите във връзката
Аз се спасявам от изразяването на собственото си мнение във връзката ми, за да не изложа на опасност взаимните притежания и финанси, както и да загубя своите привидни мъки!
Копнежът към смъртта Ви действа хипнотизиращо и Ви кара да вървите по пътища, които са опасни и същевременно безкрайно обаятелни. Възможностите, които една тайна връзка Ви предлага са много  очароващи и опияняващи. В края на краищата сте искали чрез няколко потайни връзки да осъществите мечтите си, в случай че по някаква причина загубите постоянната си връзка. Но докато има надежда, че мечтите Ви ще се изпълнят, няма опасност връзката Ви да се разпадне, защото надеждата умира последна. Вратата към трансформацията е пълно изживяване на сексуалните копнежи, като Рай на земята, тъй като лекува натрапливите Ви очаквания и мъки. Да „клатите” дявола и при това да получавате оргазъм е пътят към просветлението, който не всеки може да си позволи. Когато изразите искрено своето мнение, тогава вървите по пътя към връзката на мечтите си.
Възможно решение:
Искрени партньорски връзки и искрено изразяване на собственото мнение.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Тоалетна, кофа за боклук, мазе, багажника на колата, таван.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да изразя своите желания и очаквания във връзката?
Известни личности с Нептун в 8-ми дом:
Симон дьо Бувоар, Робърт Блай, Ева Браун, принцеса Каролине, Клод Дебюси, Катрин Деньов, Торвалд Детлевсен, Кристиан Диор, Самуел Ханеман, Адолф Хитлер, Дъстин Хофман, Херберт фон Караян, София Лорен, Томас Ман, Джим Морисън, Пабло Неруда, Едит Пиаф, Джордж Санд, Жул Верн, Нийл Янг

Нептун в 9-ти дом – Пътувания в мечтите
Аз с удоволствие спасявам забравени от бога хора чрез богати дарения на утеха. От друга страна съм пристрастен към пътувания, с голямата надежда да намеря книгата за „Смисъла на живота“, за да осъществя моите мечти!
Ако притежавахте божествена магическа пръчка щяхте да спасите целия свят! Вие притежавате способността да забелязвате грешките и тъгата на хората, особено в разговорите. От друга страна имате много богата фантазия, с която успявате да създадете  свят на мечтите, където хората имат магически средства като например “Кърпичке, постели се“. Може да се каже, че сте като пътешественик поел на ментално и телесно пътуване в търсене на книгата „Смисълът на живота“, който през цялото време е вярвал, че в тази книга е написано къде се намира щастието му в света. След като намира  книгата след много пътувания, въпросният пътешественик е страшно разочарован, че всички страници в нея са бели. Вашето пристрастяване е стремежът постоянно да разширявате хоризонта си чрез събиране на знания и пътувания. И така сте отишли доста далече – както вътрешно, така и външно. В течение на времето сте се научили да се доверявате сляпо на вътрешното си ръководство още преди да започнете пътуването. Всички пътувания, които предприемате са замислени като мостове към места, където хората осъществяват мечтите си.
Възможно решение:
Поемане на отговорност за подобряване на личния живот и разширяване на хоризонта. Показване на отговорност за осъществяване на мечтите.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Учебници, куфар, прозорец.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да изразя какво очаквам и какво ме прави щастлив в партньорството ми?
Известни личности с Нептун в 9-ти дом:
Бриджит Бардо, Мария Калас, Фей Дънауей, Боб Дилън, Ерих Фром, Йохан Волфганг фон Гьоте, Джими Хендрикс, Леонардо да Винчи, Елвис Пресли, Франк Синатра, Елизабет Тейлър, Шърли Темпъл, Рудолфо Валентино, Силви Вартан, Уолт Уитман

Нептун в 10-ти дом – Професия на мечтите
Аз се чувствам призван да спасявам слаби и болни хора и се надявам на подкрепа от моите родители или обществото, за да мога да упражнявам професията на мечтите си като професионален спасител на нацията!
Вие сте се чувствали призован да изберете социална професия, чрез която да можете да спасявате хора, защото това е професията на мечтите Ви. В началото не Ви е било лесно да навлезете в професията на мечтите си, защото никой не е бил готов да Ви подкрепя. От друга страна не сте знаели как да кандидатствате за нея. Никак не е чудно, че в началото избора на друга професия, в която не сте се чувствали сигурни, Ви е водел към отчаяние, но какво друго Ви е оставало след като сте имали толкова големи претенции? По една или друга причина работата Ви не е била това, което сте очаквали. По-късно чрез преживените разочарования сте осъзнали, че стремежът към идеална професия е бил само камуфлаж, позволяващ Ви да се концентрирате в една конкретна професия, при която имате най-добрата възможност да развиете своята отговорност и правоспособност. И ако поемете отговорност за осъществяване на мечтите си, е възможно в живота Ви да станат чудеса.
Възможно решение:
Показване на отговорност в поставянето на цел в живота и в осъществяването на  собственото призвание.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
В стена, зид, под.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да регулирам задълженията и правата си в съвместния живот?
Известни личности с Нептун в 10-ти дом:
Алис Бейли, свещената Бернадет фон Лурд, Мигел де Сервантес, Жак Ив Кусто, Марлене Дитрих, Уолт Дисни, Гюнтер Грас, Лиз Грийн, Франц Йозеф Хайдн, Ърнест Хемингуей, Франц Кафка, Джон Ф. Кенеди, Жаклин Кенеди-Онасис, Боб Марли, Карл Макс, Франсоа Митеран, Пабло Пикасо

Нептун в 11-ти дом – Летящият самарянин
Аз прекарвам 24 часа в спасителна служба за приятелския ми кръг и съмишленици, за да не се чувствам изоставен в свободното си време и да успокоявам слабата си нервна система!
Вие винаги успявате да оставите вратата си отворена за Вашите услуги на спасител на приятелския си кръг и съмишленици, въпреки че мечтаете да имате повече свободно време за игри и развлечения. Една от причините за това може би е, че не можете дълго да издържите насаме със себе си, освен ако спите. И ако случайно нервите Ви внезапно заиграят лудо, то значи се нуждаете от  успокоителни средства и ако няма такива, тогава има алкохол, който може да се приема като лекарство. Вие сте имали много необичайни приятели, за жалост и много фалшиви, защото по-рано не сте притежавали способността да различавате кой какъв е. От друга страна не сте знаели къде могат да се намерят истинските приятели. А когато сте се научили да различавате на кой да отваряте вратата на своите услуги и на кой не, тогава е дошъл и моментът на просветлението. Някой е казал нещо, което важи за Вас – „Не е вярно, че имаме малко време в живота, вярно е че пропиляваме много“.
Възможно решение:
Показване на отговорност в организирането на свободното време и стремежа към реформи.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Балкон, тераса, място за хоби, всичко, което е на открито, места, където се прекарва свободното време.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да взимам съвместни решения в приятелския си кръг и в съвместните игри и развлечения?
Известни личности с Нептун в 11-ти дом:
Ханс Кристиан Андерсен, Ричард Бах, Карлхайнц Бьом, Йоханес Брамс, Джими Картър, Джеймс Дийн, Алберт Айнщайн, Федерико Фелини, Бети Форд, Джоуди Фостър, Арета Франклин, Галилео Галилей, Гьотц Георге, Джордж Харисън, Рудолф Хес, Рок Хъдзън, Микеланджело, Нострадамус, Роман Полански, Джон Д. Рокфелер, Хелмут Шмид, Омар Шариф

Нептун в 12-ти дом – Тайни мечти
Аз се спасявам от изразяване на желанията и очакванията си, за да не бъда разочарован!
Тайните копнежи и пристрастяването са Ваши стари познайници. Чудно е, как фантазията Ви прави фокуси с картини в райски светове, в които  всичко е възможно. Владеете отлично мистериозното изкуство да изпадате в транс и да се разтваряте вътрешно. Ако конете бяха желания, вие щяхте сте най-добрия ездач, нали? И ако понякога Ви нападнат тъжните духове, тогава знаете кои наркотични средства да вземете, за да ги прогоните. Склонността Ви понякога да критикувате работата на сътрудниците си изчезва постепенно с времето. Както и страстта да описвате дефектите в живота си в книгата на съмненията, тя също е изчезнала , нали?
Възможно решение:
Показване на отговорност чрез изразяване на собствените права. Показване на отговорност за осъществяване на мечтите Ви.
Възможно скривалище и място, където може да се загуби нещо:
Огледало, обувки, под килими, шкафче за медикаменти, цигарена кутия, там където човек си отпочива.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво спасявам като се отказвам да изразя моите очаквания и да осъществя мечтите си?
Известни личности с Нептун в 12-ти дом:
Йохан Себастиан Бах, Леонард Бернщайн, Салвадор Дали, Едгар Дега, Плацидо Доминго, Ури Гелър, Артур Голдберг, Франциско Гоя, Георг Фридрих Хендел, Карл Орф, Парацелз, Томас Ринг, Роберт Шуман

Добрин Антонов-Доби