Засилена амбициозност /особено по отношение на кариерата/, провокирано чувство за собствена значимост…..

Дори човек да е на 20 години задава въпроси от рода на: “цял живот ли ще работя това” – особено ако рожденото Слънце е в Овен

А как се отработва такъв аспект сега….

Отговорът можем да видим в тригона между Меркурий и Плутон….Той може да бъде описан с думите: безгрешност в мисли и слова

Да сме безгрешни в мислите си означава много неща….
Например да не използваме мислите си срещу себе си….
Трябва да осъзнаваме, че мислите ни са изключително могъщи….Крият в себе си силна магия и ние перманентно се самоомагьосваме….
Ако използваме мислите и думите си да търсим вина, да обвиняваме себе си или другите, да се страхуваме или да приемаме безрезервно и лично чужди негативни мисли, ние не сме безгрешни в мисленето си и на практика сме използвали само бързината на тригона, при който изчезват пречките за добро или за зло….
По друг начин ще стоят нещата, ако сега не позволяваме на мислите си да излязат извън рамките на позитивизма и вярата….

И още един отговор за отработването на квадратурата дава секстилът между Сатурн и Юпитер. Тоя секстил сега може да бъде формулиран така: работа по най-добър, отговорен и приятен начин……

Понеже секстилът е “ян”, т.е. между вода и земя, възможността за работа по такъв начин не идва сама, а трябва да си я създадем ние…..

Когато работим само заради отплатата или заплатата, независимо дали мием чинии в някое заведение или ръководим голяма фирма и много хора, работата е само отговорност, бреме, неудовлетворение и носи усещане за вина – наша или чужда….

Когато работейки, се опитваме да дадем най-доброто от себе си, независимо дали чистим нечий офис или обезвреждаме бомба, работата се превръща в творчески процес, а той носи радост и удовлетворение….
Тогава наградите или парите идват сами, без съществуването ни да е обвързано с тях и вместо те на нас да служат, ние да живеем заради тях…..

АН

Advertisements