Още от най-дълбока древност се е считало, че нарастването на лунния сърп и намаляването на Луната са нещо много важно при тълкуването на политическите и индивидуални хороскопи. Новата Луна означава приток на енергия, устремена към земята. Тази позиция много напомня приливите и отливите в планетните цикли. Новата Луна създава благоприятни условия за духовен и емоционален живот. И по-точно – тя стимулира осъществяването на всички планове в областта на науката, изкуствата и социалния живот. Когато Луната намалява, процесът протича в обратна посока. В древността черните магьосници именно тогава правели магиите си. Хората, обществата и народите, които искат да се освободят от нещо досадно, могат да сторят това, когато луната намалява. Или накратко – нарастването на лунния сърп благоприятствува творческите инициативи, а намаляването – освобождаването от трудности и грижи.

НОВАТА ЛУНА В ЗНАЦИТЕ

Овен – в зависимост от аспектите може да се появят видни политически дейци, както и откриватели в обалстта на науката и обновители на културния живот. Милитаристичен дух. Ако аспектите са в дисонанс с тежките планети, може да се очакват бунтове и войни.

Телец – благоприятен период за културата и особено за музиката. Ако аспектите са добри, тогава носи спокойствие и обратно – ако са лоши в артистичния живот настъпва упадък и успехът го напуска.

Близнаци – добър период за журналистиката, за печата, за кратките пътувания. Ако аспектите са лоши – настъпват смутове, вестрикарски сензации, несигурност в търговията.

Рак – благоденствие в семейството, добри реколти. Ако аспектите са лоши, народните маси се бунтуват, появява се шовинизъм, реколтите са слаби.

Лъв – изобилие, развитие на изкуствата и театъра. Добра дипломатическа активност. Ако аспектите са лоши – смутове в социалния живот, спекулации, дипломатически провали, суша и деспотизъм.

Дева – благоприятен период за медицината, химията и биофизиката. Ако аспектите са лоши, тогава жизнеността отслабва, настъпва духовна некомпетентност, развихря се лишена от здрав разум критика.

Везни – подем в изкуството. Ако аспектите са лоши – тогава в него настъпва упадък.

Скорпион – силен милитаристичен дух, разточителство във военната индустрия. Ако аспектите са лоши – значителни напрежения на основата на милитаризма.

Стрелец – съвършенство на съдебните власти, развитие на философията и на окултните науки, ако аспектите са лоши – съдилищата стават несправедливи, появява се дилетантство във философията и схоластика в религиозния живот.

Козирог – безупречна администрация, упоритост, търпеливост на народните маси. Ако аспектите са лоши – появява се негодувание срещу правителството, дипломатическите отношения се влошават, настъпват провали в областта на минното дело.

Водолей – развитие на модерните науки – на астрономията например – на общи прояви в областта на синдикалното движение. Благоприятствува окултизма и особено астрологията. Ако аспектите са лоши, появява се екстремизъм, диктатура и анархия.

Риби – царува филантропството, облекчава се режимът в болниците и затворите. Медицината и окултните науки са в разцвет. Ако аспектите са лоши – настъпват изпитания, епидемии, безредици, политически заговори, упадък на нравите.

НОВАТА ЛУНА В ДОМОВЕТЕ

1 дом – благоприятствува всички, произтичащи от народа инициативи

2 дом
– активизира финансовия сектор, успехи постига и държавното данъчно облагане

3 дом – отразява се добре на печата, рекламата, журналистиката. Ако аспектите на новата Луна с тежките планети са дисонанс, то това се отразява неблагоприятно върху дипломатическите отношения на страната.

4 дом
– в страната се активизира опозицията. Правят се политически намеци, може да има и заговори срещу правителствените среди.

5 дом – голяма дипломатическа активност. Реформи в областта на образованието и на подготовката на младежта.

6 дом
–.ако аспектите на луната с тежките планети са добри, тогава работниците могат да разчитат на благоденствие

7 дом – увеличават се международните контакти и културният обмен, многобройни са и размените на материални блага

8 дом – нараства смъртността, особено сред управляващите. Трудности от финансов характер.

9 дом – Бурно развитие на мистичния и философски живот на нацията.

10 дом
– укрепва престижът на държавата и на правителството, стабилизира се и международното положение на страните, ако разбира се аспектите са добри.

11 дом– активна парламентарна дейност, с помощта на големи протекции се осигурява международен престиж.

12 дом- разкриват се политическите заговори, държавата и режимът се възползуват от това

 “Световен астросоциологически анализ” – д-р Методи Константинов

 “Кармична астрология” – Доротея Кьохлин де Бьолер

 “Астрология за родители” – Жозет Бетайол